Cieszyniak Napisano 17 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 17 Sierpień 2005 II PIKNIK MILITARNY CIESZYN-BOGUSZOWICE3 września 2005SEKCJA MIŁOŚNIKÓW MILITARIÓW MA ZASZCZYT ZAPROSIĆ PAŃSTWA NA PIKNIK I INSCENIZACJE WALKI GRANICZNEJ, KTÓRA ROZEGRAŁA SIĘ 1 WRZEŚNIA 1939 ROKU W BOGUSZOWICACH.http://www.militariacieszyn.republika.pl/piknikmil/piknik.htmmilitariacieszyn@o2.pl ZAPRASZAMY SERDECZNIE!!!Post został zmieniony ostatnio przez moderatora polsmol 22:08 19-08-2005 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek123 Napisano 17 Sierpień 2005 Share Napisano 17 Sierpień 2005 no schron macie cacy :)pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cieszyniak Napisano 18 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 18 Sierpień 2005 Zaprzszamy właścicieli pojazdów militarnych do zaprezentowania się!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
art1 Napisano 18 Sierpień 2005 Share Napisano 18 Sierpień 2005 Będzie coś ciekawego a kółkach" albo gąsienicach???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cieszyniak Napisano 20 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 20 Sierpień 2005 Cały program imprezy jest na http://www.militariacieszyn.republika.pl/piknikmil/piknik.htmPatrz plakat!!!POZDRAWIAM ZAPRASZAMY ZAPRASZAMY ZAPRASZAMY ZAPRASZAMYPost został zmieniony ostatnio przez moderatora polsmol 15:50 20-08-2005 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
art1 Napisano 22 Sierpień 2005 Share Napisano 22 Sierpień 2005 Mam nadzieje ze bedzie tak milo jak w zeszlym roku :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cieszyniak Napisano 26 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 26 Sierpień 2005 Powinno być lepiej niż w zeszłym roku!!!Były małe problemy ZALAŁO NAS ale juz jest wszystko OKZAPRASZAMY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SSzuder Napisano 26 Sierpień 2005 Share Napisano 26 Sierpień 2005 WitamMam pytanko, gdzie dokładnie leży Cieszyn? Jakie to województwo itp.Bo mam mundur wrześniowy (z prawie kompletnym oporządzeniem) i chętnie przyjechałbym powalczyć z WH (jeśli oczywiście będzie to możliwe). PozdrawiamSzuder Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cieszyniak Napisano 26 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 26 Sierpień 2005 Tu jest wszystko gdzie jest Cieszyn http://www.ksiestwocieszynskie.republika.pl/cieszyn.htmla odnosnie przyjazdu co i jak to militariacieszyn@o2.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sWa Napisano 29 Sierpień 2005 Share Napisano 29 Sierpień 2005 Witam! Jestem członkiem GRH Galicja". Mam zamiar zasilić szeregi Wehrmachtu(posiadam pełne oporządzenie odpowednie do tego okresu). Nie chce jednak jechać w ciemno". Chciałbym się dowiedzieć jak dokładnie będzie wyglądała sytuacja z noclegiem i wyżywieniem?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cieszyniak Napisano 29 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 29 Sierpień 2005 poza tym wehrmacht mile widziany bo grozi nam że będzie więcej sprzetu niż żolnierzy (pak 37, wóz pancerny Praga,motocykle)-oczywiście wrześniowcy przybywajcie zapowiedzial się Bofors 37mm,możdzież Stokes oraz uwaga po raz pierwszy na rekonstrukcji odresturowany przez nas karabin p.panc UR. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IwoJima Napisano 29 Sierpień 2005 Share Napisano 29 Sierpień 2005 WitamSzykuje się przednia impreza!!!Napewno nie gorsza jak rok temu. Nasza grupa powinna się zjawić w może nie pełnym, lecz silnym składzie. Miejmy nadzieje ,że przeciwników nam po stronie niemieckiej nie zabraknie.Tak więc do zobaczenia już wkrótce.PozdrawiamIwoJimaGRH G.O.Śląsk" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzebiuszka Napisano 2 Wrzesień 2005 Share Napisano 2 Wrzesień 2005 to już jutro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Volksewagen Wojtek Napisano 4 Wrzesień 2005 Share Napisano 4 Wrzesień 2005 Dziekuje za świetną zabawę oraz niepowtarzalną atmosferę, nigdy nie zapomne przejazdu w kolumnie przez Cieszyn-coś niesamowitego :)) Trzymajcie się i do zobaczenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cieszyniak Napisano 4 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 4 Wrzesień 2005 Jest już kilka fotek z II Pikniku Militarnegohttp://www.militariacieszyn.republika.pl/ZAPRASZAM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
d007 Napisano 4 Wrzesień 2005 Share Napisano 4 Wrzesień 2005 Czołem Przede wszystkim dziękuje za wspaniałą impreze organizatorom, czyli Cieszyńskiej Sekcji Miłośników Militariów Klubu Hobbystów, szczególnie Krzyśkowi Neściorowi. Zrobiliście z niczego coś naprawde wspaniałego !Pierwszy raz w historii rekonstrukcji została naruszona granica państwowa. Panie i Panowie nasza Kawaleria wjechała na terytorium Czech siejąc tam strach i trwoge ;DSerdecznie pozdrawiam d007Pro Fortalicium Tychy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sherman Napisano 4 Wrzesień 2005 Share Napisano 4 Wrzesień 2005 HAHAHA!!! na pikniku było cudownie !!!! tak gdybyście mogli zobaczyć miny celników :D pierwsze kawaleria a potem wozy bojowe :p dobre było tez jak zajechaliśmy tym wszystkim na rynek :D :p ps. ktoś z Pro Fortalicium zapomniał zabrać ze sobą kapelusza :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
d007 Napisano 4 Wrzesień 2005 Share Napisano 4 Wrzesień 2005 Sherman: Czołem Ja jestem właścicielem kapelusza. Ciesze się, że sie znalazł. Gdzie się mam zgłosić po odbiór ? Wielkie dzieki za informacje !!!Pozdrawiam d007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IwoJima Napisano 4 Wrzesień 2005 Share Napisano 4 Wrzesień 2005 WitamJA moge dołączyć się jedynie do słów podziękowania d007 za zaproszenie do Cieszyna i możliwość pomocy w imprezie.Sama rekonstrukcja mimo pewnej spontaniczności wyszła wspaniale dzięki wszystkim jej uczestnikom.Poza tym liczne atrakcje zapewnione przez Cieszyńską Sekcje Miłośników Militariów Klubu Hobbystów bardzo ją urozmaiciły( m.in. prezentacja Ur-a , wyszkolenia kawalerii).Do zobaczenia za rok.PozdrawiamIwoJima Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sWa Napisano 4 Wrzesień 2005 Share Napisano 4 Wrzesień 2005 W imieniu GRH Galicja" chciałbym podziękować organizatorom za gościnność,dobrą zabawę i bardzo fajny klimat imprezy. Równierz podziękowania należą sie dla kawaleri za efektowne zdobycie czeskiego Cieszyna. Mam nadzieję, że juz niebawem spotkamy sie na kolejnych rekonstrukcjach. pozdrawiam Krzysiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiler p Napisano 4 Wrzesień 2005 Share Napisano 4 Wrzesień 2005 W imieniu SRH Wrzesień 39" z Krakowa chciałbym również serdecznie podziękować Organizatorom, za możliwość wzięcia udziału w tej wspaniałej imprezie. Atmosfera była doskonała, wielu ludzi wypytywało nas o sprzęt i mundury, myślę że niejeden młodzian połknął haczyk. Co do bitwy - była świetna - szybka, dynamiczna, żadnych dłużyzn. Osobiście mogę dodać, że chyba po raz pierwszy naprawdę poczułem wrzesień", gdy siedząc w płytkim okopie patrzyłem na nacierający na nas samochód pancerny i rozwiniętą w tyralierę piechotę. Przy okazji chciałbym pozdrowić chłopaków z GRH Galicja", G.O Śląsk", ułanów (doskonała kaskaderka) i wszystkich pozostałych, którzy wzięli udział w bitwie. Naprawdę było super i mam nadzieję, że jeszcze kiedyś spotkamy się na polu walki.Jeszcze raz gratuluję świetnej imprezy i życzę jeszcze lepszych następnych.Przemek Wójcicki kiler"SRH Wrzesień 39" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sierżant Napisano 4 Wrzesień 2005 Share Napisano 4 Wrzesień 2005 Byłem Widziałem PotwierdzamWszystkie posty są potwierdzeniem moich naszych odczuć .Krzysiek TAK TRZYMAĆ Pozdro w imieniu swoim jak i kolegów z klubu SPECJALNE POZDROWIENIA DLA KAWALERJI Wasz wjazd na most graniczny to prawdziwa fantazja kawaleryjska :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiler p Napisano 5 Wrzesień 2005 Share Napisano 5 Wrzesień 2005 No to może jeszcze parę fotek (niestety mamy ich tylko kilka, gdyż nasz kronikarz" całą inscenizację nagrywał na kamerę):Odprawa strony polskiej przed potyczką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiler p Napisano 5 Wrzesień 2005 Share Napisano 5 Wrzesień 2005 Przygotowanie do walki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiler p Napisano 5 Wrzesień 2005 Share Napisano 5 Wrzesień 2005 cd... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.