Skocz do zawartości

II PIKNIK MILITARNY CIESZYN

Rekomendowane odpowiedzi

II PIKNIK MILITARNY CIESZYN-BOGUSZOWICE
3 września 2005
SEKCJA MIŁOŚNIKÓW MILITARIÓW MA ZASZCZYT ZAPROSIĆ PAŃSTWA NA PIKNIK I INSCENIZACJE WALKI GRANICZNEJ, KTÓRA ROZEGRAŁA SIĘ 1 WRZEŚNIA 1939 ROKU W BOGUSZOWICACH.

http://www.militariacieszyn.republika.pl/piknikmil/piknik.htm

militariacieszyn@o2.pl

ZAPRASZAMY SERDECZNIE!!!

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora polsmol 22:08 19-08-2005

• Odpowiedzi 67
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Witam
Mam pytanko, gdzie dokładnie leży Cieszyn? Jakie to województwo itp.
Bo mam mundur wrześniowy (z prawie kompletnym oporządzeniem) i chętnie przyjechałbym powalczyć z WH (jeśli oczywiście będzie to możliwe).
Pozdrawiam
Szuder

Witam! Jestem członkiem GRH Galicja". Mam zamiar zasilić szeregi Wehrmachtu(posiadam pełne oporządzenie odpowednie do tego okresu). Nie chce jednak jechać w ciemno". Chciałbym się dowiedzieć jak dokładnie będzie wyglądała sytuacja z noclegiem i wyżywieniem??

poza tym wehrmacht mile widziany bo grozi nam że będzie więcej sprzetu niż żolnierzy (pak 37, wóz pancerny Praga,motocykle)-oczywiście wrześniowcy przybywajcie zapowiedzial się Bofors 37mm,możdzież Stokes oraz uwaga po raz pierwszy na rekonstrukcji odresturowany przez nas karabin p.panc UR.

Witam
Szykuje się przednia impreza!!!Napewno nie gorsza jak rok temu. Nasza grupa powinna się zjawić w może nie pełnym, lecz silnym składzie. Miejmy nadzieje ,że przeciwników nam po stronie niemieckiej nie zabraknie.
Tak więc do zobaczenia już wkrótce.
Pozdrawiam
IwoJima
GRH G.O.Śląsk"

Czołem

Przede wszystkim dziękuje za wspaniałą impreze organizatorom, czyli Cieszyńskiej Sekcji Miłośników Militariów Klubu Hobbystów, szczególnie Krzyśkowi Neściorowi. Zrobiliście z niczego coś naprawde wspaniałego !

Pierwszy raz w historii rekonstrukcji została naruszona granica państwowa. Panie i Panowie nasza Kawaleria wjechała na terytorium Czech siejąc tam strach i trwoge ;D

Serdecznie pozdrawiam
d007
Pro Fortalicium
Tychy

HAHAHA!!! na pikniku było cudownie !!!! tak gdybyście mogli zobaczyć miny celników :D pierwsze kawaleria a potem wozy bojowe :p dobre było tez jak zajechaliśmy tym wszystkim na rynek :D :p

ps. ktoś z Pro Fortalicium zapomniał zabrać ze sobą kapelusza :]

Witam
JA moge dołączyć się jedynie do słów podziękowania d007 za zaproszenie do Cieszyna i możliwość pomocy w imprezie.
Sama rekonstrukcja mimo pewnej spontaniczności wyszła wspaniale dzięki wszystkim jej uczestnikom.
Poza tym liczne atrakcje zapewnione przez Cieszyńską Sekcje Miłośników Militariów Klubu Hobbystów bardzo ją urozmaiciły( m.in. prezentacja Ur-a , wyszkolenia kawalerii).
Do zobaczenia za rok.
Pozdrawiam
IwoJima

W imieniu GRH Galicja" chciałbym podziękować organizatorom za gościnność,dobrą zabawę i bardzo fajny klimat imprezy. Równierz podziękowania należą sie dla kawaleri za efektowne zdobycie czeskiego Cieszyna. Mam nadzieję, że juz niebawem spotkamy sie na kolejnych rekonstrukcjach. pozdrawiam Krzysiek

W imieniu SRH Wrzesień 39" z Krakowa chciałbym również serdecznie podziękować Organizatorom, za możliwość wzięcia udziału w tej wspaniałej imprezie. Atmosfera była doskonała, wielu ludzi wypytywało nas o sprzęt i mundury, myślę że niejeden młodzian połknął haczyk. Co do bitwy - była świetna - szybka, dynamiczna, żadnych dłużyzn. Osobiście mogę dodać, że chyba po raz pierwszy naprawdę poczułem wrzesień", gdy siedząc w płytkim okopie patrzyłem na nacierający na nas samochód pancerny i rozwiniętą w tyralierę piechotę. Przy okazji chciałbym pozdrowić chłopaków z GRH Galicja", G.O Śląsk", ułanów (doskonała kaskaderka) i wszystkich pozostałych, którzy wzięli udział w bitwie. Naprawdę było super i mam nadzieję, że jeszcze kiedyś spotkamy się na polu walki.

Jeszcze raz gratuluję świetnej imprezy i życzę jeszcze lepszych następnych.

Przemek Wójcicki kiler"
SRH Wrzesień 39"

Byłem Widziałem Potwierdzam
Wszystkie posty są potwierdzeniem moich naszych odczuć .Krzysiek TAK TRZYMAĆ
Pozdro w imieniu swoim jak i kolegów z klubu

SPECJALNE POZDROWIENIA DLA KAWALERJI
Wasz wjazd na most graniczny to prawdziwa fantazja kawaleryjska :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie