bjar_1 Napisano 13 Sierpień 2005 Autor Napisano 13 Sierpień 2005 Proszę o pomoc w identyfikacji tej rękojeści ,mam pewne przypuszczenia ale nie chcę nic sugerować. Wymiary jak na zdjęciu ,zrobione z mosiądzu.
bjar_1 Napisano 13 Sierpień 2005 Autor Napisano 13 Sierpień 2005 Czy ktoś spotkał się z czymś podobnym? Proszę o identyfikację w imieniu kolegi.pzdrbjar_1
IRONRAT Napisano 13 Sierpień 2005 Napisano 13 Sierpień 2005 Wygląda na rękojeść od narzędzia kuchenno-kominkowego.Chyba nawet na O. była już kiedyś podobna rękojeść.Ironrat
KRUSZYNA Napisano 13 Sierpień 2005 Napisano 13 Sierpień 2005 Jest to rękojeść od tzw.stalki"narzędzia do podostrzania noży rzeżnickich.pozdrkruszyna
KRUSZYNA Napisano 13 Sierpień 2005 Napisano 13 Sierpień 2005 Rodzaj pręta z bardzo twardej stali z delikatnym rowkowaniem wzdłuż(cieniutkie rysy).Pręt zbiegał się słabo w kierunku końca.Taki jakby pilnik.zdejmowało to tzw.drut z ostrza i ostrzyło.Niestety nie mam możliwości wstawienia zdjęcia.pozdrawiam kruszyna
Pytanie
bjar_1
Proszę o pomoc w identyfikacji tej rękojeści ,mam pewne przypuszczenia ale nie chcę nic sugerować. Wymiary jak na zdjęciu ,zrobione z mosiądzu.
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.