SP17 Napisano 3 Kwiecień 2003 Autor Napisano 3 Kwiecień 2003 Witam serdecznie. Wlaściwie post ten kieruję do kolegi Bociana. Od poniedziłku, więc po zapowiadanych zmianach, mam klopoty z wejsciem na forum. Gdy po zalogowaniu klikam na Forum" ukazuje sięe ( nawet teraz nie dziala Delete - więc nie mogę poprawić błędów )ikona z ostrzeżeniem, że komput. wykonał nieprawidłową operację a potem kasuje stronę. Zaznaczam, że dzieje się tak tylko na forum odkrywcy. Czy pozostali użytkownicy też macie takie problemy? Pozdrawiam.m
Bocian Napisano 3 Kwiecień 2003 Napisano 3 Kwiecień 2003 Potrzebowałbym więcej danych na priv. Była zmieniana tylko lokalizacja serwera, łącze i dystrybucja na jakiej chodzi serwer. Ale nie była zmieniana zawartośc serwisu jak na razie. Takie zachowanie się sugeruje błąd przeglądarki pospołu z javascript, tylko że javascript jest stosowany wyłącznie przy validacji pól formularza więc w momencie klikania" na forum nie może byc powodem zwisu. Czy nie był czasami instalowany w międzyczasie jakiś program? nawet niewinnie wyglądający? Sprawdziłem ponownie serwis pod IE 5.5, IE 6.0, NN4.7, Mozilla 1.3, Lynx :) i nie udało mi się zasymulować takiego błędu. Prosiłbym o screenshot buga jeżeli wystąpi, ale już na priv bocian@odkrywca-online.com
gucio Napisano 3 Kwiecień 2003 Napisano 3 Kwiecień 2003 Witam:)U mnie tez cos takiego sie pojawia ale dopiero po zalogowaniu i po obejrzeniu kilku postów.I tak własnie sie zaczeło dziac od ostatniej zmiany serwera:)Pozdrawiam:)Gucio
arcady Napisano 3 Kwiecień 2003 Napisano 3 Kwiecień 2003 Witam!Myślałem, że mój komp już się sypie, ale skoro nie tylko u mnie się to dzieje... Właśnie przed chwilą explorer zamknął mi się dwukrotnie podczas klikania" na forum.
warwick Napisano 3 Kwiecień 2003 Napisano 3 Kwiecień 2003 u mnie objaw ewolułował - już podczas o odpalania strony odkrywcy wyskoczyło mi program wykonał nieprawidłową operacje..."a wcześniej było jak u innych czyli dopiero po zalogowaniu i próbie wejścia na forum wywalało internet expolorera a wszystko to po zmianie serwea ale może to zbieg okoliczności...pozdr Piotr-warwick
warwick Napisano 3 Kwiecień 2003 Napisano 3 Kwiecień 2003 zapomniałem dodać że w sumie nie jest tak źle bo po paru próbach odpalenia forum w końcu się udaje :)pozdr warwick
Gość Napisano 4 Kwiecień 2003 Napisano 4 Kwiecień 2003 U mnie podobnie, w trakcie otwierania nowego okna. Ale da się żyć.Pozdrawiam
Bocian Napisano 4 Kwiecień 2003 Napisano 4 Kwiecień 2003 Oj to niedobrze, staram sie znaleźć przyczynę. Jako że strony są pakowane przed wysłaniem do przeglądarki w celu dodatkowego przyspieszenia to taki objaw może występować w IE 5.0 który miał z tym problemy. Czy próbowaliście innych przeglądarek czy to występuje?Szkoda wyłączać tą opcje gdyż przyspiesza ona ładowanie stronki drastycznie. Jeżeli problem dotyczy tej tylko przeglądarki to po prostu wyłączę tą funkcję dla userów którzy z niej korzystają.
Bocian Napisano 4 Kwiecień 2003 Napisano 4 Kwiecień 2003 Ok, moduł wyłączony. Proszę o raporty :) czy pomogło.
marwro Napisano 4 Kwiecień 2003 Napisano 4 Kwiecień 2003 Wczoraj na IE 6.0 sp1 i Win 98 se forum wywaliło mi sie dwa razy. Dziś niestety nie mogę tego sprawdzić na tej konfiguracji. Na XP sp1, IE 6.0 sp1 na razie jest wszystko OK.
Tanto Napisano 4 Kwiecień 2003 Napisano 4 Kwiecień 2003 A moze to wina IE? U mnie w Operze wszystko dziala poprawnie....tylko te kolory ;-)Pozdrawiam
arcady Napisano 4 Kwiecień 2003 Napisano 4 Kwiecień 2003 Witam!U mnie chyba pomogło. Dziś chodzi bez zarzutu.Pozdro
SP17 Napisano 4 Kwiecień 2003 Autor Napisano 4 Kwiecień 2003 Teraz i u mnie wszystko po staremu to znaczy bardzo dobrze.Pozdrawiam i dzieki Bocian za poprawę. Irek.
Gość Napisano 4 Kwiecień 2003 Napisano 4 Kwiecień 2003 U mnie chodził poprawnie ale jak wół (znacznie wolniej niż na starym serwerze). Już myślałem że nowy serwer jest z mojego punktu widzenia za jakimś wąskim gardłem". Teraz odzyskał wigor. Nie wszystkie zmiany były na lepsze (kolorki w ogłoszeniach są przyjemniejsze ;-)).
Bocian Napisano 4 Kwiecień 2003 Napisano 4 Kwiecień 2003 Ok czyli zostawimy bez opcji pakowania stronek przed wysyłką :)Co do kolorków to hmmm..., przyznaje się bez bicia że absolutnie nie posiadam czegoś takiego jak gust :)Nawet jako dziecko malowałem niebieskie słońce :)Może ktoś chciałby pomóc przy kompleksowej zmianie layoutu?
Gość Napisano 6 Kwiecień 2003 Napisano 6 Kwiecień 2003 O ile paleta kolerów jest teraz bardziej harmoniczna (jest ładniej ;-)) o tyle kontrast między tekstem a czcionką po wejściu w wątek się pogorszył (gorzej się czyta). Postuluję aby tło zostało beżowe (bo jest ładne) ale niech będzie jaśniejsze (dla poprawy kontrastu).
mac Napisano 6 Kwiecień 2003 Napisano 6 Kwiecień 2003 To fakt, czyta się gorzej. Mogłoby zostać tak jak było poprzednio. mac
Bocian Napisano 6 Kwiecień 2003 Napisano 6 Kwiecień 2003 Propozycje nadesłane przez Duszka, dzięki mu za to.prop.1
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.