Grand Napisano 2 Sierpień 2005 Autor Napisano 2 Sierpień 2005 CzescCzy to prawda ze niesygnowane,niemieckie odznaki to podrobki???I jek sie sprawa przedstawia z niesmiertelnikami.Czy podrabieja?Jestem poczatkujacy i nie wiem.Prosze o wstawienie fotek podrobek i oryginalow.Pzdr
HU13ERT Napisano 2 Sierpień 2005 Napisano 2 Sierpień 2005 Nie jest to prawdą, że niesygnowane odznaki to podróbki a i sygnowane wcale nie dają 100% pewności ich autentyczności. Nieśmiertelniki też są podrabiane i już był jakiś wątek na tym forum o nich. Ostatnio militaria stały się popularnym i pożądanym towarem dzięki czemu kwitnie garażowe bicie i postarzanie wszystkiego. Zasada jest jedna...jesteś pewnien oryginalności jak sam wykopiesz na strychu albo da Ci babcia i powie, że wyciągnęla zza pieca podczas sprzątania.
Grand Napisano 3 Sierpień 2005 Autor Napisano 3 Sierpień 2005 Najlepiej to jednak coś SAMEMU sobie wykopac!!Wtedy zero podejrzen.I nikomu nie ufac!!!!!!!!!!!!!!!!!KUPUJE WYKRYWKE...!PZDR
Grzesio Napisano 4 Sierpień 2005 Napisano 4 Sierpień 2005 Niestety Grand, własnoręczne wykopanie odznaki itp. NIE daje już w naszych czasach pewności, że to oryginał. Były już tu przypadki wykopania falsyfikatów - zasadniczo problem jest w tym, że internetowi sprzedawcy fałszywek w celu uwiarygodnienia sprzedawanych przez siebie wytworów zakopują ich trochę w popularnych pośród poszukiwaczy miejscach w nadziei, że ktoś je wykopie i przez to zyskają status autentyków.PzdrGrzesiu
wilhelm6 Napisano 4 Sierpień 2005 Napisano 4 Sierpień 2005 Witam!Było już na tym forum o zakopywaniu lewych nieśmiertelników.pozdrawiamwilhelm6
HU13ERT Napisano 4 Sierpień 2005 Napisano 4 Sierpień 2005 No to teraz czegoś nie rozumiem: jeśli jakiś internetowy sprzedawca fałszywek" zakopie jakąś odznakę i ktoś ją wykopie to jaki jest w tym jego cel? Jak niby miałby ją potem sprzedać i na niej zarobić?Pozdrawiam.(jr)
wilhelm6 Napisano 4 Sierpień 2005 Napisano 4 Sierpień 2005 Witam!Będzie miał pare innych blaszek (nieśmiertelników) z tej samej jednostki, wykopanych" w tej samej okolicy. Nieświadomy znalazca będzie stanowił uwiarygodnienie, bo też tam znalazł.pozdrawiamwilhelm6
HU13ERT Napisano 4 Sierpień 2005 Napisano 4 Sierpień 2005 Z nieśmiertelnikami to może i tak ale co do odznak to chyba nie byłoby dla mnie żadnym potwierdzeniem widok rzekomo tam wykopanej. Za dużo w tym potrzeba by było kombinacji i zbiegów okoliczności...ale może ja nie potrafię obić ludzi w balona" i dlatego ciężko mi sobie wyobrazić cel takich działań.Pozdrawiam. (jr)
wilhelm6 Napisano 4 Sierpień 2005 Napisano 4 Sierpień 2005 Rzeczywiscie pisałem o nieśmiertelnikach. A cel... no cóż niektórzy dla kasy gotowi są na wszystko.pozdrawiamdarek6
Grand Napisano 4 Sierpień 2005 Autor Napisano 4 Sierpień 2005 A czy trudno odróżnic oryginał od podrobek?Czy te falsy sa dobrej jakosci?Prosze o jakies wskazowki.PzdrGrand
HU13ERT Napisano 4 Sierpień 2005 Napisano 4 Sierpień 2005 Dobrze jest mieć dokładne wymiary i cechy odznak konkretnych producentów (dla konkretnych sygnowań). Dużo ciężej jest rozpoznać odznakę niesygnowaną czy jest autentykiem. (szczerze mówiąc opieram się o własne najbogatsze doświadczenia z niemieckimi odznakami szturmowymi:lekkiej piechoty i grenadierów oraz odznaki za rany). Ale żeby wyłowić wszystkie subtelne różnice siedziałem nad nimi z wagą aptekarską, suwmiarką i lupą...Czasem jednak na pierwszy rzut oka widać, że to podróba" Także powodzenia!!!Pozdrawiam (jr)
jack61 Napisano 5 Sierpień 2005 Napisano 5 Sierpień 2005 Prawda jest taka ze przy obecnej technice bardzo łatwo dorobić odznake czy niesmiertelnik lekko podstarzyć i giełda.O ile wykopiesz sam to możesz mieć 99% pewności ze to oryginał .Pzdr. Jack61
Grand Napisano 5 Sierpień 2005 Autor Napisano 5 Sierpień 2005 A mi sie jednak wydaje ze jak sie wykopie to jest 100% PEWNIAK!Po co ktos by zakopywal.Przeciez to BEZ SENSU.Przemyslalem to i doszlem do takiego wniosku.Przeciez potencialny pajac ktory zakopal by fanta nic by na tym nie zarobil.A dla takich sk... i kut... kasa jest najwazniejsza!Matke by sprzedali...A wiedzą może Koledzy gdzie sa takie fabryki kopii??PzdrGrand
Pit_100 Napisano 5 Sierpień 2005 Napisano 5 Sierpień 2005 Najpewniej na wschodzie albo w domowych piwnicach:)
bjar_1 Napisano 13 Sierpień 2005 Napisano 13 Sierpień 2005 http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=82754#83262 - to wątek o podróbkach blaszek z mojej okolicy :)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.