Skocz do zawartości

Odznaki-podróbki?

Grand

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Czesc
Czy to prawda ze niesygnowane,niemieckie odznaki to podrobki???I jek sie sprawa przedstawia z niesmiertelnikami.Czy podrabieja?
Jestem poczatkujacy i nie wiem.
Prosze o wstawienie fotek podrobek i oryginalow.

Pzdr
Napisano
Nie jest to prawdą, że niesygnowane odznaki to podróbki a i sygnowane wcale nie dają 100% pewności ich autentyczności. Nieśmiertelniki też są podrabiane i już był jakiś wątek na tym forum o nich. Ostatnio militaria stały się popularnym i pożądanym towarem dzięki czemu kwitnie garażowe bicie i postarzanie wszystkiego.
Zasada jest jedna...jesteś pewnien oryginalności jak sam wykopiesz na strychu albo da Ci babcia i powie, że wyciągnęla zza pieca podczas sprzątania.
Napisano
Najlepiej to jednak coś SAMEMU sobie wykopac!!Wtedy zero podejrzen.I nikomu nie ufac!!!!!!!!!!!!!!!!!KUPUJE WYKRYWKE...!

PZDR
Napisano
Niestety Grand, własnoręczne wykopanie odznaki itp. NIE daje już w naszych czasach pewności, że to oryginał. Były już tu przypadki wykopania falsyfikatów - zasadniczo problem jest w tym, że internetowi sprzedawcy fałszywek w celu uwiarygodnienia sprzedawanych przez siebie wytworów zakopują ich trochę w popularnych pośród poszukiwaczy miejscach w nadziei, że ktoś je wykopie i przez to zyskają status autentyków.

Pzdr

Grzesiu
Napisano
No to teraz czegoś nie rozumiem: jeśli jakiś internetowy sprzedawca fałszywek" zakopie jakąś odznakę i ktoś ją wykopie to jaki jest w tym jego cel? Jak niby miałby ją potem sprzedać i na niej zarobić?
Pozdrawiam.(jr)
Napisano
Witam!

Będzie miał pare innych blaszek (nieśmiertelników) z tej samej jednostki, wykopanych" w tej samej okolicy. Nieświadomy znalazca będzie stanowił uwiarygodnienie, bo też tam znalazł.

pozdrawiam
wilhelm6
Napisano
Z nieśmiertelnikami to może i tak ale co do odznak to chyba nie byłoby dla mnie żadnym potwierdzeniem widok rzekomo tam wykopanej. Za dużo w tym potrzeba by było kombinacji i zbiegów okoliczności...ale może ja nie potrafię obić ludzi w balona" i dlatego ciężko mi sobie wyobrazić cel takich działań.
Pozdrawiam. (jr)
Napisano
Dobrze jest mieć dokładne wymiary i cechy odznak konkretnych producentów (dla konkretnych sygnowań). Dużo ciężej jest rozpoznać odznakę niesygnowaną czy jest autentykiem. (szczerze mówiąc opieram się o własne najbogatsze doświadczenia z niemieckimi odznakami szturmowymi:lekkiej piechoty i grenadierów oraz odznaki za rany). Ale żeby wyłowić wszystkie subtelne różnice siedziałem nad nimi z wagą aptekarską, suwmiarką i lupą...Czasem jednak na pierwszy rzut oka widać, że to podróba" Także powodzenia!!!
Pozdrawiam (jr)
Napisano
Prawda jest taka ze przy obecnej technice bardzo łatwo dorobić odznake czy niesmiertelnik lekko podstarzyć i giełda.
O ile wykopiesz sam to możesz mieć 99% pewności ze to oryginał .
Pzdr. Jack61
Napisano
A mi sie jednak wydaje ze jak sie wykopie to jest 100% PEWNIAK!Po co ktos by zakopywal.Przeciez to BEZ SENSU.Przemyslalem to i doszlem do takiego wniosku.Przeciez potencialny pajac ktory zakopal by fanta nic by na tym nie zarobil.A dla takich sk... i kut... kasa jest najwazniejsza!Matke by sprzedali...
A wiedzą może Koledzy gdzie sa takie fabryki kopii??

Pzdr
Grand

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie