Skocz do zawartości
  • 0

MG42 magazynek

Anielskooki

Pytanie

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam. Na moim poza biciami producenta (kod trzy literowy)są resztki numeru malowane białą farbą .Takie jak np.na puszkach od masek tylko mniejsze cyfry . Poszukaj na pokrywce może coś zostało . I jeszcze w kwestji formalnej to nie jest magazynek tylko pojemnik ma taśmę 50 ogniwek - magazynek był do MG-34 tzw. siodło .Ale to już zupełnie inna historia ...
Napisano
Niestety na moim nie ma wybitego nic więcej poza tym co napisałem wcześniej.Napisane farbą też nic nigdy nie było(jest na nim 90% oryginalnej farby to było by widać napisy).
Napisano
Ten mój jest najwyrażniej sporo póżniejszy (z 43 r.) a coś mi się kojarzy że to 39 to pewnie data produkcji . To by znaczyło że są to jeszcze czasy kodów P . Ale czy te pojemniki były sygnowane wytwórnią na początku wojny tego nie wiem . Nigdy takiego wczesnego nie znalazłem . Gratuluję fajnego trafienia ! A i jeszcze jeśli chodzi o te malowane numery - mogą być ale nie muszą . Tak zaznaczali pojemniki żeby było wiadomo do której sztuki należą - to był namalowany numer broni - tak jak na przybornikach , pojemnikach na lufy itp. elementach kompletu wyposarzenia MG . Ale dlaczego nie wszędzie to robiono też nie wiem . czasem na zdjęciach widać te numery a czasem nie . Leśny

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie