Anielskooki Napisano 22 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 22 Lipiec 2005 Czy ktoś może wie jak fachowo nazywa się magazynek do Mg42(taki okrągły)?Blitzkrieg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szczur Napisano 22 Lipiec 2005 Share Napisano 22 Lipiec 2005 nazywa się Trommel"http://www.dasheer.org.uk/machine_guns.htmhttp://www.dasheer.org.uk/mg341.jpgpzdrw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leśny Napisano 23 Lipiec 2005 Share Napisano 23 Lipiec 2005 Witam. Na moim poza biciami producenta (kod trzy literowy)są resztki numeru malowane białą farbą .Takie jak np.na puszkach od masek tylko mniejsze cyfry . Poszukaj na pokrywce może coś zostało . I jeszcze w kwestji formalnej to nie jest magazynek tylko pojemnik ma taśmę 50 ogniwek - magazynek był do MG-34 tzw. siodło .Ale to już zupełnie inna historia ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anielskooki Napisano 23 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 23 Lipiec 2005 Niestety na moim nie ma wybitego nic więcej poza tym co napisałem wcześniej.Napisane farbą też nic nigdy nie było(jest na nim 90% oryginalnej farby to było by widać napisy). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herrmateuss Napisano 22 Lipiec 2005 Share Napisano 22 Lipiec 2005 mam tego trzy sztuki powojenne :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anielskooki Napisano 22 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 22 Lipiec 2005 Dzięki za odpowiedź.Właśnie trafił mi się jeden w bardzo dobrym stanie.Przypuszczam,że wojenny.Czy powinny być na nim jakieś sygnatury? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leśny Napisano 23 Lipiec 2005 Share Napisano 23 Lipiec 2005 Ten mój jest najwyrażniej sporo póżniejszy (z 43 r.) a coś mi się kojarzy że to 39 to pewnie data produkcji . To by znaczyło że są to jeszcze czasy kodów P . Ale czy te pojemniki były sygnowane wytwórnią na początku wojny tego nie wiem . Nigdy takiego wczesnego nie znalazłem . Gratuluję fajnego trafienia ! A i jeszcze jeśli chodzi o te malowane numery - mogą być ale nie muszą . Tak zaznaczali pojemniki żeby było wiadomo do której sztuki należą - to był namalowany numer broni - tak jak na przybornikach , pojemnikach na lufy itp. elementach kompletu wyposarzenia MG . Ale dlaczego nie wszędzie to robiono też nie wiem . czasem na zdjęciach widać te numery a czasem nie . Leśny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 23 Lipiec 2005 Share Napisano 23 Lipiec 2005 Na moim bicia są na pokrywie rommla" -we 44żadnych innych oznaczeń nie ma.pzdrbjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek123 Napisano 23 Lipiec 2005 Share Napisano 23 Lipiec 2005 pozatym jakies wafki :Dpozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anielskooki Napisano 23 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 23 Lipiec 2005 Znalazłem.Na moim jest kółko ze srzałką skierowaną do góry i 39/3dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
Anielskooki
Blitzkrieg
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.