ccent Napisano 20 Lipiec 2005 Autor Napisano 20 Lipiec 2005 może interesuje bunkier zalany wodą --- trzeba wypompowac wode szczegóły w krótce
stedke Napisano 20 Lipiec 2005 Napisano 20 Lipiec 2005 niebardzo rozumiem tresc:)chcesz wypompowac wode z obiektu i nie wiesz jak sie do tego zabrac?czy chcesz sie pochwalic??:)pozdro
ccent Napisano 20 Lipiec 2005 Autor Napisano 20 Lipiec 2005 ozi" ma bunkier i che wypompowac z niego wode. ja wiem jak sie do tego zabrac ale checi brak bo tak naprawde to moze byc tam wielkie G moze ktoś juz prubował zrobic coś podobnego i wie co można z dna wyciągnoć -- a może szkoda zachodu..... co do sprzetu to może jest ktos chętny --- okolice N. Dęby.....
ccent Napisano 20 Lipiec 2005 Autor Napisano 20 Lipiec 2005 STEDKE JESZCZE JEDNO RĄCZKI MAM NADAL I PALUSZKAMI PISZE :))))) POZDRAWIAM
stedke Napisano 20 Lipiec 2005 Napisano 20 Lipiec 2005 wyciagnac mozna duzo tylko trzeba miec farta.kiedys osuszalismy zapadnie w jednym obiekcie.wyszlo kilkadziesiat jajek" w kasetach.kilka 98k,mg,zasobniki z amo do mg,helmy,stolik debowy w swietnym stanie,chyba z 5 ur"60m.i mase innych rzeczy.w mojej okolicy jest jeszcze kilka obiektow do zrobienia ale jakos nie ma nikt obecnie czasu aby sie za to zabrac:((pozdrawiam
ccent Napisano 25 Lipiec 2005 Autor Napisano 25 Lipiec 2005 schron osypany ziemia wielkość ok 5 x 18 metrów głębokość 4metry. a z zewnątrz widac tylko właz ala komin :)
behemoth Napisano 5 Sierpień 2005 Napisano 5 Sierpień 2005 Czy ten zalany bunkier jest związany z niemieckim poligonem Heidelager?
ccent Napisano 6 Sierpień 2005 Autor Napisano 6 Sierpień 2005 jest zwiazany z niemieckim poligonem ale nazwy to nie znam lokalizacja nowa deba
Lokomotywa Napisano 6 Sierpień 2005 Napisano 6 Sierpień 2005 wyglada toto jak zwykłe szambo a nie bunkier i napewno nim jest
Lokomotywa Napisano 6 Sierpień 2005 Napisano 6 Sierpień 2005 i jedynymi fantami jakie tam znajdziecie będą niestrawione części roślinne trzody chlewnej z pobliskiej chlewni umarłego pegieru
rozi Napisano 7 Sierpień 2005 Napisano 7 Sierpień 2005 hejhehe napewno to nie jest szambo :) ale raczej zbiornik na wode bo ulokowany jest między dzięciątkami pozostałości po niemieckich barakach. Bunkier- to nazwa której my używamy między sobą bo nie jest to bydowla przystosowana do prowadzenia ognia z jej wnętrza. A na jakiekolwiek znaleziska trzeba miec poprostu nadzieje... bo tych budowli jest tam koło dziesięciu :)
rozi Napisano 7 Sierpień 2005 Napisano 7 Sierpień 2005 aaaa zapomniałem dodać, że nie mamy w bliskiej okolicy pegierów :)
j123/007 Napisano 7 Sierpień 2005 Napisano 7 Sierpień 2005 witam pare dni wcześniej kołó horynca- werchatej na lini molotowa też napotkalem zalany bunkier 2poziomy dolny zalany do połowy,stalowe dzwi pancerne a nawet drewniane prycze porośnięte grzybami i pajęczynami? też ciekawy tylko ruski
zoomer Napisano 7 Sierpień 2005 Napisano 7 Sierpień 2005 Ja jestem z nowej dęby, gdzie dokładnie jest te 10 bunkrów??? Jeżdze dosyć często tamtymi lasami, ale nie wiedziałem ze jest tam aż 10 nie przeszukanych bunkrów, wiem ze jeden jest zaraz przy drodze alr on jest otwarty, kiedyś wiedziałem gdzie jest jeszcze jeden bunkier znalazłem go jak byłem na grzybach był zalany wodą nie wiem czy to nie ten ze zdjęć, masz moze jakąś mapkę z zaznaczonymi bunkrami albo może narysował byś mi gdzie one są jak nie masz mapki zobaczyłbym jak to wszystko wyglada i może można by się za to wziąść, mógłbym od znajomego załatwić pompe wodną (mała bo ok 20 m3/h ale zawsze to ju ż coś), aod innego znajomego wziąłbym wykrywacz???
rozi Napisano 8 Sierpień 2005 Napisano 8 Sierpień 2005 Hej cztery sa w sąsiedztwie Rampy. Jadąc dalej możesz trafić na jeszcze jeden po prawej stronie ale jest dość dobrze schowany i z drogi go nie widać. Jeżeli byś skręcił tak mniej wiecej w połowie drogi dojedziesz do kolejnych trzech oddalonych od siebie o jakieś 300 m (są niedaleko zakładów) Tak to mniej wiecej wygląda...
j123/007 Napisano 8 Sierpień 2005 Napisano 8 Sierpień 2005 no to który pompujemy ? niemca czy ten ruski???
MOŚCI Napisano 9 Sierpień 2005 Napisano 9 Sierpień 2005 Wygląda na typowy zbiornik wody.Tego typu obiekty można znaleść na poligonie toruński :) Więc nie ma co snuć teorii.Ale pogrzebać....jak najbardziej wskazane :)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.