bird_dog Napisano 19 Lipiec 2005 Autor Napisano 19 Lipiec 2005 Czy ktos moze pomoc mi w identyfikacji tego znaleziska?
Lokomotywa Napisano 22 Lipiec 2005 Napisano 22 Lipiec 2005 jest to najnormalniejsza w swiecie kasa sklepowa z lat siedemdziesiątych którą ktoś rozpruł po włamie a resztę zakopał - wskazują na to rolki w dolnej części które blokowały szufladę z gotówką , trzeba było wybić cenę dopiero kasa zwalniała szufladę
bird_dog Napisano 24 Lipiec 2005 Autor Napisano 24 Lipiec 2005 i jeszcze zdjecie z góry. Jak widze zdania są podzielone. Enigma to nie jest na pewno - wiec moze jednak ta kasa sklepowa ??
dickwredniak Napisano 21 Lipiec 2005 Napisano 21 Lipiec 2005 człowieku, nie bądż żyła i daj jakieś zdjęcie centralnie z góry
bird_dog Napisano 19 Lipiec 2005 Autor Napisano 19 Lipiec 2005 Czy ktos moze pomoc mi w identyfikacji tego znaleziska?
Jadzia Napisano 21 Lipiec 2005 Napisano 21 Lipiec 2005 WItam, to chyba jakieś liczydło mój kolega ma podobne, jak uda mi sie zrobić fote to wrzuce.pozdrawiamjadzia
ubenfurer Napisano 21 Lipiec 2005 Napisano 21 Lipiec 2005 Moim zdaniem to na 100%ENIGMA......pozdro:)
AMIGO Napisano 21 Lipiec 2005 Napisano 21 Lipiec 2005 Witam mi tez to przypomina ENIGME .Jedyna rada oczyscic i porownać z dostepnymi materialąmi z Netu
Jadzia Napisano 21 Lipiec 2005 Napisano 21 Lipiec 2005 Witam,w pierwszej chwili tez pomyślałem o Enigmie, ale coś mi tu nie pasuje... jakieś to małe jest chyba(?)pzdrJadzia
imperorr Napisano 19 Lipiec 2005 Napisano 19 Lipiec 2005 1_copy11.jpg na tym zdjeciu widac jakies podluzne moze sa ruchomepolej olejem moze sie oczyscimoze byc jakas drukarkakasa, sklepowa,maszyna do pisaniaznajc jakies napisy moze po fabryce da sie okreslic co to za maszynka.
gvb Napisano 20 Lipiec 2005 Napisano 20 Lipiec 2005 Witam! 4_copy2.jpg - czerwony znak może być oznaczeniem punktu podłączenia uziemienia, a więc to mogło mieć napęd lub zasilanie elektryczne. Co do reszty - jak napisal imperorr, trzeba oczyścić i szukać bić. Jeśli gdzieś tam znajdą się dwie stylizowane (prawie przylegające do siebie) litery A to być może będę wiedział coś bliższego ale teraz za wcześnie na domysły. Pozdrawiam - GvB.
Jakku Napisano 22 Lipiec 2005 Napisano 22 Lipiec 2005 Przepraszam, że was sprowadzę z niebios enigmy brutalnie na ziemię, ale to maszyna do pisania.
Pytanie
bird_dog
Czy ktos moze pomoc mi w identyfikacji tego znaleziska?
17 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.