bjar_1 Napisano 10 Lipiec 2005 Share Napisano 10 Lipiec 2005 taki dziwny pocisk ,raczej coś rosyjskiego - podejrzewam Smith & Wessona kal.44 ,ktoś może wie co to dokładnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 10 Lipiec 2005 Share Napisano 10 Lipiec 2005 kilkanaście różnych łuseczek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 10 Lipiec 2005 Share Napisano 10 Lipiec 2005 no ale niestety się rozpadało. Zapowiada się dobrze ,bo namierzyliśmy nowe miejscówki :)pzdrbjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxim026 Napisano 10 Lipiec 2005 Share Napisano 10 Lipiec 2005 bjar wykopaleś czepiec pocisku , jest z olowiu i ma 3 kolnieze zgrobne na dole. czesto obok takich pociskow trafiaja sie kule olowiane takie okolo 1cm. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 10 Lipiec 2005 Share Napisano 10 Lipiec 2005 To jest pełne w środku! Napewno to pocisk! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jadzia Napisano 10 Lipiec 2005 Share Napisano 10 Lipiec 2005 Witam,przez weekend wyszło ok 80 łuseczek 9x19 Parabellum:):) niemieckie, 2 jakieś odrobinkę niższe z biciami czechosłowackimi, po 10 sztuk od Masa i Mausera. Starą strzęłnicę kopałem i jeszcze tam wrócę:)pozdrawiamJadzia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thor65 Napisano 11 Lipiec 2005 Share Napisano 11 Lipiec 2005 Witam.Jadziu a jakie bicia tych łuseczek 9x19 ?Pozdrowienia Thor. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jadzia Napisano 11 Lipiec 2005 Share Napisano 11 Lipiec 2005 Witam,jeszcze nie wyczyściłem wszystkich, bo czasu nie miałem, ale przeróżne są: P, P25, P405, dnf, kam, itd. Jak wyczyszcze to napisze jakie są, może jeszcze dzisiaj sie nimi zajme.pozdroJadzia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jadzia Napisano 11 Lipiec 2005 Share Napisano 11 Lipiec 2005 No dzisiaj to ich nie wyczyszcze jeszcze wszystkich ale na razie fotka tego co wyszło:)pzdrJadzia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dronx Napisano 12 Lipiec 2005 Share Napisano 12 Lipiec 2005 wyprawa bez wykrywaczy i taki słupek metalowy i jeszcze nie wyciety przez złomiarzy :) ma ktos na swoim terenie takie ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dronx Napisano 12 Lipiec 2005 Share Napisano 12 Lipiec 2005 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jedlina Napisano 12 Lipiec 2005 Share Napisano 12 Lipiec 2005 Witam.Właśnie wróciłem z Francji... a jak Francja to musi być Verdun. Co prawda nie odważyłem sie zabrać ze sobą swojego wykrywacza, bo diabli wiedzą jak Francuzi reagują na to ;-), ale ale gdzie tata nie może tam syna pośle... ;-)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jedlina Napisano 12 Lipiec 2005 Share Napisano 12 Lipiec 2005 ...najpierw wyszło takie cudo... od mausera, bicia nie widoczne, ale całość oprócz spłonki jest z plastiku i przypomina ślepaka... kiedyś ktoś gdzieś coś takiego pokazywał, ale nie pamiętam jakie jest dokładne przeznaczenie tego cuda. Wyszło przypadkiem, leżało pod jednym z tych odłamków... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jedlina Napisano 12 Lipiec 2005 Share Napisano 12 Lipiec 2005 ... i największa pamiątka z francuskiej ziemi - nabój od Lebela, piękny... produkcja 4 kwartał 1912 roku. Leżał między cegłami, na stoku leja po bombie... Do tego parę szkiełek z epoki... i po godzinie do hotelu... Bez dołów... zasięg wykrywacza - zabawki oszczędził Nam tego, wszystko jest praktycznie ze ściółki leśnej... A ile musi być w ziemi !!! Blachy, druty, odłamki ( najwiekszy około 2-3 kg!!!)i żadnych śmieci... tylko jedna zdechła sarna, ale już w ostaniej fazie utylizacji ;-)Szkoda tylko że jakieś mądrale połamały bagnety w Transzei Bagnetów... sterczą pojedyńcze kikuty, ledwo je widać ... Ale można kupić sobie pocztówkę, taki widok robi wrażenie... Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciekC Napisano 13 Lipiec 2005 Share Napisano 13 Lipiec 2005 bjar_1 te monetki wyszły w lesie czy na polu? Daleko od najbliższej drogi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 16 Lipiec 2005 Share Napisano 16 Lipiec 2005 Witam po dłuższej nieobecności ,zajęły mnie sprawy rodzinno-sercowe :) Miałem mało czasu na kopanie i wyskoczyłem tylko raz na pola ,wyszło trochę popierdółek :- guziczek ,wygląda na dość stary (wykopany koło XVII-wieczne4go dworku) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 16 Lipiec 2005 Share Napisano 16 Lipiec 2005 - znów koło dworku - 3 krajcary Franciszka II z 1799 r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 16 Lipiec 2005 Share Napisano 16 Lipiec 2005 - trafienie Kasi :P zapalniczek od polskiego granatu (za dworkiem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 16 Lipiec 2005 Share Napisano 16 Lipiec 2005 a to wszystko z tego pola - - 3 krajcary 1799 r.- guziczek- 5 groszy 1923 r.- litewska boratynka- 2 łuseczki polskie 7,92- polski niewypał 7,92 (zbita spłonka)- zapalniczek- zapalniczka (zwłoki)pzdrbjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vonadamski Napisano 16 Lipiec 2005 Share Napisano 16 Lipiec 2005 Witam!!!Bjarze to twój brzuszek??? :D Komarki nie pogryzły??? hłe hłe hłe :)Pozdro vonadamski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 16 Lipiec 2005 Share Napisano 16 Lipiec 2005 :) Nie pogryzły ,ostatnio się zrobiły mało aktywne!Brzuszek jest bezpieczny!pzdrbjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vonadamski Napisano 16 Lipiec 2005 Share Napisano 16 Lipiec 2005 E tam ja bylem przedwczoraj w lasku i mnie sciely jak nie wiem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 16 Lipiec 2005 Share Napisano 16 Lipiec 2005 Boją się gorąca - latam po polach i mam spokój! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Napisano 17 Lipiec 2005 Share Napisano 17 Lipiec 2005 Witam! Trzy lub cztery wyjazdy. Do tego jeszcze po 3 ładniejsze (po umyciu zieloniutkie) rączki i koszulki odłamkowe od granatów Diakunowa, 2 bagnety sowieckie wz.91/30, wiadro amunicji, łuski z działka z Messerschmitta (tak to się pisze?!), sporo wyposażenia radzieckiego sołdata... Ze strony mego towarzysza 2 bagnety wz.91 i wz.91/30, fragmenty broni, standardowo granaty, spora ilość zapalników, magazynki... itp. itp. etc. Pozdrawiam, Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obert8 Napisano 17 Lipiec 2005 Share Napisano 17 Lipiec 2005 lukasz co to jest za podkowka ktora jest oparta na magazynku od PPSZy moze wiesz wytargalem taka sama pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.