Skocz do zawartości

POLSKA AMUNICJA STRZELECKA 1919 - 2004

kruku

Rekomendowane odpowiedzi

Jak juz mam nadzieje wiecie wyszla ksiazka Landminera traktujaca o amunicji strzeleckiej. Chcialbym w tym miejscu zachecic do jej lektury, poniewaz uwazam ze jest tego warta :).

Jednoczesnie zapraszam do dyskusji na jej temat.

pozdrawiam

kruku
www.poszukiwania.pl

No ja już zamówiłem ,lada dzień powinna do mnie przylecieć :) Z tego co czytałem na innych forach książeczka jest podobno bardzo ciekawa i napisana z rozmachem". Polecam wszystkim! Kupujcie ,a skończą się na Identyfikacji pytania ,co znaczy 'Pk' na polskiej łusce :)

A ja sądze że pytania typu co to znaczy pk na mojej łusce nigdy się nie skończą
Jest w necie dobra stronka o łuskach , nieraz już podawana na forum a ludzie i tak zadaja te pytania, wdodatku na forum była już masa postów tego typu a ludzią też nie chce się tego poszukać.

pozdr

Witam.
Książka świetna, wspaniale wypełnia lukę w wiedzy o POLSKIEJ amunicji strzeleckiej.
Autor włożył w nią dużo pracy (Tu pozdrowienia dla Landminera ,dzięki za dedykację).Pozycja godna polecenia.
Jedyne co mi zabrakło to opis wszystkich bić na łuskach,choć nie wiem czy ktoś ma spisane wszystkie.
A może razem z kolegami zrobimy katalog oznaczen POLSKIEJ amunicji strzeleckiej.Wiele osób z tego forum przecież zbiera łuski.
Pozdrowienia Thor.

• 2 weeks later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie