Tominew Napisano 4 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 4 Lipiec 2005 Witam!!! Upalny Dzień, wykrywka na plecach i w droge!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tominew Napisano 4 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 4 Lipiec 2005 Pierwsze oznaki partyzantów!!! W jednym miejscu wywalili do niemiaszków ponad 20 sztuk łusek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tominew Napisano 4 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 4 Lipiec 2005 A tu trafia sie dziwna łuseczka, wugląda na Mauserowską , ale jest trochę niższa i te dziwaczne sygnatury z tyłu. Czy wiecie co to jest? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tominew Napisano 4 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 4 Lipiec 2005 A tu ku mojemu zdziwieniu , wyskakuje coś takiego. hmmm... nawet z Mannicherów Carcano walili. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tominew Napisano 4 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 4 Lipiec 2005 A to zgrabny tyłeczek!!! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tominew Napisano 4 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 4 Lipiec 2005 W końcu wyskakują pierwsze długo oczekiwane fanciory. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tominew Napisano 4 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 4 Lipiec 2005 A to na drodze, w niezłym stanie sie zachował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tominew Napisano 4 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 4 Lipiec 2005 i tył Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaro5 Napisano 4 Lipiec 2005 Share Napisano 4 Lipiec 2005 WitamBardzo ładny ten nabój Mannlicher, tyle że nie Carcano. To nabój 6,5x54R Mannlicher produkcji holenderskiej, dokładnie fabryki z Hemburga.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tominew Napisano 4 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 4 Lipiec 2005 Dzieki za poprawke!!! A to wszystkie fanty z weekendu.Nawet Żubry grasują w puszczy!!!!! Łyczek piwka w droge powrotną. Całkiem niezle jak na dzienną wyprawe!!! Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 4 Lipiec 2005 Share Napisano 4 Lipiec 2005 A to łuska od francuskiego kb MAS kal. 7,5 mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adler153 Napisano 4 Lipiec 2005 Share Napisano 4 Lipiec 2005 bez urazy Tominew ale nie pochwalam kopania w parku narodowym. szkoda go dla paru lusek. no chyba, ze wisi Ci to, ze moze on wygladac jak las pod nieporetem. ale wierze, ze nie...nie kop chociaz w rezerwatach scislych!jak chcesz poogladac pamiatki po AK to przejdz sie do kosciowal w Wierszach.pozdrTomek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tominew Napisano 4 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 4 Lipiec 2005 Witam Adler!!! Rozumiem twoje rozgoryczenie bo sam kiedyś nie pochwalałem takiego zachowania. Ale powiem ci jedno że na własne oczy widziałem leśników z parku narodowego którzy jak robią wycinkę drzewostanu,to aż ściska w gardle, jak niszczą ściółkę. To się w pale nie mieści że na obszarze 1-2 km mozna zryć tak las. A co do moich poszukiwań to powiem ci że kultura i szacunek dla przyrody , to jest moim mottem na całe życie. Nie kopię dołów po 2 m, a zresztą fanty zawsze zalegają płytka, a jeśli się zdarzy coś głębiej to tak zakopie że nie ma różnicy że coś było wcześniej wykopane.Pozatym każdy dołem jest przezemnie zakopywany, więc nie masz co sie tak gorączkowac, bo kultura na wykopkach to podstawa moich działań. Pozdrawiam Tomi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adler153 Napisano 4 Lipiec 2005 Share Napisano 4 Lipiec 2005 Tomi, ja sie nie goraczkuje wcale;)pamietam, jak dawno temu pojawil sie m.in. Twoj watek o okolicach Nieporetu. i pamietam jak narzekaliscie, ze teren zostal najechany przez dzikich i zaorany doszczetnie. napewno wielu pojechalo tam po lekturze forum. skoro obaj chcemy sie cieszyc przyroda kampinosu, to moze lepiej wstrzymac sie z podawaniem dokladnych namiarow. tym bardziej, ze to park narodowy. Ty zakopiesz dolek - przyglup nie zakopie. Ty nie wejdziesz do rezerwatu scislego z lopata - barbarzynca wejdzie.a to, ze lesnik robi rozpierduche - coz, nie znaczy to, ze i poszukiwacze musza...jak obiecasz, ze nie bedziesz kopal w scislym to pozycze Ci w nagrode fajna ksiazke o Kampinosie :))pozdrawiamTomek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Benny Hill Napisano 4 Lipiec 2005 Share Napisano 4 Lipiec 2005 Mala korekta. Puszcza jest KAMPINOSKA :-)Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OnyX Napisano 5 Lipiec 2005 Share Napisano 5 Lipiec 2005 ta dziwna łuyska jak mauserowska to Francuski Mas..pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 5 Lipiec 2005 Share Napisano 5 Lipiec 2005 MAS - zobacz że napisałem to wcześniej :)pzdrbjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 5 Lipiec 2005 Share Napisano 5 Lipiec 2005 Witam !Masz racje Adler !! Tomi ochlal sie Zubrow, przewalal sie pijany po lesie i ryl jak dzik sciolke ! ( nawiasem mowiac czesto to robi - i tak dziwie sie ze siekiera nie trzaskal drzew ale to pewnie dlatego ze trafily mu sie fanty - to byl spokojny). Ponoc w nadlesnictwie maja jego foty na scianie z podpisem Jesli zobaczysz tego typa UCIEKAJ !!";-))))a tak na powaznie- fanty spoko, a ja powoli ogarniam dzialke i moze wreszcie wyskoczymy do cholery gdzies ? co Tomi ? pozdrawiam - kocur ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tominew Napisano 5 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 5 Lipiec 2005 Jesli ta łuska to francuski MAS , to powiedzcie mi czemu on był w puszczy, czyżby partyzanci dostawali je ze zrzutów, czy też zdobyte na wrogu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tominew Napisano 5 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 5 Lipiec 2005 Kocur, ale ty mi reputacje robisz , pogadamy o tym w lesie to ci wybije te głupie posty z głowy!!! hehheheheh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adler153 Napisano 5 Lipiec 2005 Share Napisano 5 Lipiec 2005 pozapartyzantami"jeszcze pare osob w puszczy strzelalo... ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.