Jump to content
  • 0

Amerykanski guzik

Piorek

Question

15 answers to this question

Recommended Posts

witam,
powiadają że takich guzików używała tzw. błekitna armia hallera (nie wiem czy tak się go pisze) która miała amerykańskie sorty mundurowe, ale to trzeba sprawdzić w literturze. ja przekazuje tą informacje jako zasłyszaną i nie wiem czy to prawda.

pozdr rob.

ps mi wyszły takie 4 (3 duze 1 mały)i tylko mały miał tył.

No dzis bez tak ladnego guzika, wyskoczyl tylko MILITARY EQUIPEMENTS" chyba cynkowy, boratynka, luska dla Bjara:) i to cudo http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=200326
Pozdrawiam
Piorek

To jakby niedaleko bo u nas na podlasiu
pozdro .Jeżeli tam wychodziły takie guziki to przeczyście okolice może jeszcze inne drobne kolorowe drobiazki tam wyskoczą.Jak coś nowego innego wyjdzie to daj znać .
pozdro

Witam :] Postanowiłem wykopać ten stary post. Mam nadzieję że nikt mi głowy za to nie urwie. Chodzi o to że dzisiaj wykopałem IDENTYK guzik jak wyżej. Miejscówka całkiem dzika, Okopy, potężne leje od bomb lotniczych (kilka było jeszcze w ziemi), 3 łuski od rosyjskiego działka lotniczego... no i najciekawsze jest to, że teren PUSTY. Żadnych monetek, guzików, zapinek, klamerek. Teren ==> lej na leju, dół na dole, same blachy od bomb i NIC pozatym. Ruski chyba mieli za dużo ammo i wpakowali chyba wszystko w las. Teren przechodziłem już któryś z kolei raz i NIC, aż do dzisiaj. Miejsce oddalone o jakieś pół kilometra i trafia się guziczek taki jak w poście. TYLKO guzik. Przełaziłem wszystko do okoła i dalej NIC. Może ktoś wie juz coś więcej na temat tych guzików? ?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information