imperorr Napisano 27 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 27 Czerwiec 2005 jak w temacie czy ktos juz prubowal zrobic replike lub podobny aparat do WWII, przerobic jakis stary itd?czy taniej wyjdzie kupic od kogos orginal?macie jakies fotki aparatow? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adler153 Napisano 27 Czerwiec 2005 Share Napisano 27 Czerwiec 2005 poszukaj pierwszych modeli ZORKIJ - toz to Leica lacznie z futeralem... tanie nie sa (choc pare razy tansze od Leiki). w podobnej cenie mozna kupic maloobrazkowe Kodaki - np Retinę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polsmol Napisano 27 Czerwiec 2005 Share Napisano 27 Czerwiec 2005 Myślę, że w temacie: http://www.cytadela.aplus.pl/foto/2004/pwwola/pw33.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUSZYNA Napisano 28 Czerwiec 2005 Share Napisano 28 Czerwiec 2005 Na ostatnim Boryszynie była grupa z Niemiec.Jedna z nich,dziewczyna,ubrana w stosowny mundur biegała z kamerą cyfrową pomiędzy uczestnikami inscenizacji.Ale kamera była umieszczona wewnątrz atrapy ręcznej kamery filmowej.Która to atrapa do złudzenia przypominała kamery reporterskie z epoki.Według mnie jest to dobry sposób na obecność nowoczesnego sprzętu foto/video na terenie inscenizacji.pozdrkruszyna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUSZYNA Napisano 28 Czerwiec 2005 Share Napisano 28 Czerwiec 2005 Co prawda nie jest to wspomniana dziewoja ;-),ale żeby nie być gołosłownym.pozdrokruszyna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Campus Napisano 17 Lipiec 2005 Share Napisano 17 Lipiec 2005 Aparatów fotograficznych z okresu 2 wojny jest mnóstwo, inna sprawa że na ogół nie bardzo można robić z nich zdjęcia, albo wymagają jakichś umiejętności fotograficznych. Ja za naprawdę niewielkie pieniądze nabyłem amerykańskiego Argoflexa, mniej więcej model z 1945-47 roku. (aparaty niemieckie pobijają tutaj cenowo wszystkie inne razy 10) Oczywiscie 6x6, niestety nie da się założyć ot tak filmu i robic zdjecie, trzeba przewijać rolkę i najlepiej samemu wywołać błonę. A to już zabawa;-)Zabawa raczej nie dla amatorów pykania z małpiaty". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forteca Napisano 18 Lipiec 2005 Share Napisano 18 Lipiec 2005 coś nowego, w sam raz dla Niemców"http://www.leica-camera.com/digitalekameras/digilux1/index.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.