vonadamski Napisano 27 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 27 Czerwiec 2005 Witam!!!Idac w niedziele do lasu znalazlem smoka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vonadamski Napisano 27 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 27 Czerwiec 2005 potem znalazlem tubke stara chyba co??? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vonadamski Napisano 27 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 27 Czerwiec 2005 druga strona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vonadamski Napisano 27 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 27 Czerwiec 2005 potem jeszcze dwie pasty i fajerki. Potem blaszke ktora sie okazala skrzynka cynkowa z drewnianym obiciem ( drewno na zalaczonym obrazku) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vonadamski Napisano 27 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 27 Czerwiec 2005 nie bylo to gleboko obkopywalem ladnie skrzynke ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vonadamski Napisano 27 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 27 Czerwiec 2005 i sie okazalo(rekoznstrucja zdarzenia gdyz w trakcie bylem bezmyslny :) ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vonadamski Napisano 27 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 27 Czerwiec 2005 ze byl tu tez chelmik. Najpierw myslalem ze to garnek potem ze piesc :) a dopiero na koncu ze haler Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vonadamski Napisano 27 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 27 Czerwiec 2005 ale nie sadzilem ze taki. Chyba caly las mnie slyszal :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vonadamski Napisano 27 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 27 Czerwiec 2005 bylo w nim troche plewa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vonadamski Napisano 27 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 27 Czerwiec 2005 Popelnilem kilka bledow. Jednak bylem pod takim wrazeniem ze szukalem odznaczen czy w srodku nic nie bedzie :):):) Wyjalem plewy i zaczal sie troszke fasuneczek uszkadzac. Moze jakbym wyjal dopiero w domu i ...Tak Panowie po dwoch latach sledztwa udowodnilem sobie ze a jednak FJ walczyli na przyczolku sandomierskim :)Z powazaniem zadowolony vonadamski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wons Napisano 27 Czerwiec 2005 Share Napisano 27 Czerwiec 2005 na pewniaka to przodkowie tego smoka wykończyli tego skoczka. A tubka po paście to typowa tubka do mycia zębów smoka. Sprawdź falszirma, czy nie ma śladów udryzień.;)gratulacje.pozdr wonsY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vonadamski Napisano 27 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 27 Czerwiec 2005 Po rozebraniu okazalo sie ze skora jest w agonalnym stanie :(:(:( Tylko tyle zostalo. Natomiast reszta nie skurzana jest OK :) Gabka" sie dosc dobrze zachowala.I zauwazylem ze helm nie ma jednego nita z tylu :(Albo reszta paska zgnila doszczetnie (w co watpie) albo helm zostal porzucony po jakims dziwnym :) zniszczeniu tych paskow.Mimo wszystko i tak jestem zadowolony.Zobaczymy jak tam pojdzie dalsza czesc konserwacji. Jutro sprobuje pobawic sie Fosolkiem.Z powazaniem vonadamski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vonadamski Napisano 28 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 28 Czerwiec 2005 oj chyba nigdy w zyciu bardziej sie nie ucieszylem. Fallshirmjager stahlhelm M38 to bylo moje marzenie. A tu masz babo placek :)Dobra ide spac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
the_tuna Napisano 28 Czerwiec 2005 Share Napisano 28 Czerwiec 2005 gratuluje hełmofonu :)...jak trafiłem swojego to też mnie chyba cały las słyszał:P ..tak to już jest przy tych hełmach ...powodują nagły wzrost hałasu i zamieszania w lasach hahaha :) .... osobiście odradzałbym fosol jeżeli są jakiekolwiek ilości farby....lepiej oczyszcić go ręcznie ale nie do błysku..bo potem nie wygląda...porządnie zakonserwować....czasami korci też szpachlowanie,cynowanie czy jakieś tam inne doprowadzanie do stanu wyjściowego..moim skromnym zdaniem ...to bez sensu bo potem jest się w posiadaniu kopi jakich pełno na rynku ( zbudowanej na orginale którego nie widać) ...nie można przecierz zapominać że jest to wykop i taki jest jego walor ....pzdr Chinczyk [The Tuna Squad] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vonadamski Napisano 28 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 28 Czerwiec 2005 recznie tzn??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
finucha Napisano 28 Czerwiec 2005 Share Napisano 28 Czerwiec 2005 wydaje mi sie ze nozykiem skalpelem jakims miedzianym młoteczkiem opukac oskrobac na szczotke druciana razem z woda i sie ładnie oczyści. ja tak robie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 30 Czerwiec 2005 Share Napisano 30 Czerwiec 2005 No to że skoczcy" tam byli to ja już dawno mówiłem :) Ładny fant ,może i u nas pod Ruskim Brodem taki wyskoczy :)Gratulacje!bjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vonadamski Napisano 30 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 30 Czerwiec 2005 Witam!!!No jak widac fasunek wyjalem ale teraz mysle jak go zrobic. Caly czas zastanawiam sie w jaki sposob go wyczyscic :( Nie chce czegos zniszczyc. Czekam na inne radyZ powazaniem vonadamski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JanW Napisano 1 Lipiec 2005 Share Napisano 1 Lipiec 2005 Wyroby skórzane czyszczę w ten sposób : jezeli jest mozliwośc to delikatnie usuwam ziemię szczoteczką. Nastepnie myje to w wodzie z mydlem , płuczę i zanurzam w denaturacie. Spirytus wypycha" wodę ze skóry , nastepnie po pewnym czasie [ kilka dni ] wkładam czyszczony skórzany wyrób do słoika z dziecięcą oliwką do ciała. Tam znowu to leżakuje kilka dni. Skóra wykopana z ziemi jest bardzo sucha i zarazem łamliwa. Najwazniejsze to nie śpieszyć się i nie prostowac skóry na sucho . W ten sposób oczyściłem znalezione w ziemi jak i wydobyte z wody podpinki do hełmów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vonadamski Napisano 28 Listopad 2005 Autor Share Napisano 28 Listopad 2005 Witam!!!Wyszla kompletna gapa miedzy rdza:) W krotce zdjęcia.Z powazaniem vonadamski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vonadamski Napisano 28 Listopad 2005 Autor Share Napisano 28 Listopad 2005 Az zdziwiony jestem ze wyszla ta gapka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vonadamski Napisano 28 Listopad 2005 Autor Share Napisano 28 Listopad 2005 z prawej niestety tarczy nie widac. Sadze ze wogole jej nie bylo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vonadamski Napisano 28 Listopad 2005 Autor Share Napisano 28 Listopad 2005 A w środku kupe farby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vonadamski Napisano 28 Listopad 2005 Autor Share Napisano 28 Listopad 2005 Nr obreczy 68. Troszke jest pogryziona ale ujdzie w tlokuTeraz sie zastanawiam co znim dalej robic. Czy do oleju czy moze do nafty?Z powazaniem vonadamski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kot05 Napisano 28 Listopad 2005 Share Napisano 28 Listopad 2005 jak czysciles? elektroliza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.