Skocz do zawartości
  • 0

Strzelba ( 1 lufa)

amsel44

Pytanie

Napisano
Pomocy,kopalem" sam w kompie z marnym rezultatem . strzelba ma kaliber ok 16mm ,dlugosc lufy 760 mm , baskila przypomina Winchester".ale jest to strzelba lamana. (wiem ze prosi sie o zdjecie , ale brak mi aparatu).jesli ktos ma stronki ... prosze o wsparcie".mysle ze jest to sprzet z lat 30-tych. ciekawi mnie firma itd. dzieki za ew.pomoc.

12 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Dzieki jacenty2004 i Lokomotywa za pomysly.sprawdzilem , ale to cos innego. a jacenty2004 tam jest kurek zobacz jest odlamany (zgnil) popatrz przed klucz jest pozostalosc taki cycek" przed lufa .firmy ktore sprawdzilem to-Suhl,sauer,merkel,krieghof,blaser,heym,heckler&koch, . mocze zloma w nafcie . zlamanie" skonczy sie pewnie uzyskaniem dodatkowego kawalka lufy. ale zobacze za 2-3 tygodnie te bicia i masz racje Lokomotywa to pewnie zalatwi problem. Pozdrawiam.
Napisano
Ta strzelba meczy mnie nadal.132 osoby i zero wiedzy ?.po lekturze wszystkiego co znalazlem o strzelbach mysliwskich chyba zdam egzamin na wielkiego lowczego". co smieszniejsze ta moja flinta jest nadal wielka tajemnica!!!.pomocy!.
Napisano
jacenty2004 jestes wielki ,miales nosa .strzelba jest firmy Hopkins & Allen . przyznam ze poddalem sie po sprawdzeniu kilku ,a raczej kilkunastu firm europejskich.ameryka daleko, ale skoro sprowadzano np.motocykle indian" to i strzelbe pewnie ktos gdzies zamowil. oczywiscie to mogl byc prezent przywieziony z wycieczki do USA. ale juz wiem co mam. druga sprawa to podobienstwo wyrobow H&A i Iver Jonson .bron jest bardzo podobna , masz znowu racje nasuwa sie tylko okreslenie zerrzniete". pozdrawiam i dzieki.
Napisano
wygląda jak typowa strzelba łamana - ale to moze byc któras z odmian Merkla bo pozostałe jakie wymienił jacenty rzadko bywały na naszych terenach- spróbój ja złamac czyli otworzyć poznasz wtedy po ryglach typ poza tym w tym miejscu które teraz jest zakryte na lufie od dołu sa umieszczone cechy i numery -moze będą jeszcze czytelne

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie