Skocz do zawartości

Ocalić od unicestwienia.

beast

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Stoi przy drodze, piękny Chevrolet. Rok produkcji 1938.
Do sprzedania. Może ktoś się interesuje, może ma kogoś kto odrestauruje, toż to kawał historii znika.
Szanowni odkrywcy roześlijcie wici.......
Roman.

Napisano
Piekny Chevrolet - tyle tylko, ze to model z serii G7100, czyli z lat czterdziestych (z pewnoscia nie z 1938 roku). Z tabliczki znamionowej to zreszta nie wynika - wynika z niej natomiast ,ze mamy do czynienia ewentualnie z pojazdem pod reflektor plot. No I, MK.II (jesli tylko jest to od niego tabliczka). Ale i tak dobrze by było, zeby sie znalazl sensowny kupiec, a nie złomiarz..
Napisano
Był już wątek o tym samochodzie:
http://www.odkrywca-online.com/pokaz_watek.php?id=149319#149760
Ja ostatnio widziałem ładnego Lublina 51 warsztat. Kupiony z wojska. Porobiłem fotki, jak wywołam to wrzucę.
Napisano
Witam.
Pająk , tak to ten sam samochód, który był na forum wcześniej.Chevrolet.
Szkoda, że tak się marnuje. Bo obecnie jest w trochę gorszym stanie niż na wcześniejszych zdjęciach.

Pozdrawiam i dzięki.
Napisano
A co do roku produkcji.....
To faktycznie z tabliczki wynika jedynie , że nabudowa (skrzynia) na ramie pod reflektor p.lotniczy została wykonana w 1938, czyli jaki z tego wniosek , że auto albo jest z 38 roku albo jeszcze starsze. Chyba że do młodszego auta założyli skrzynię od rozbitego z 38 ????
Tezy , hipotezy....... a puls mu bije coraz słabiej.
Pozdrawiam
Napisano

Cena niestety dość wysoka bo 10 tys. i raczej nie ma mowy o negocjacjach. Samochód stoi na stacji benzynowej w Żyrzynie (chyba już dłuższy czas, bo 3 lata temu też go widziałem). Jak ktoś będzie zainteresowany to poszukam telefonu do właściciela.

Napisano
Ten Chevrolet jak stał, tak stoi (przynajmniej stał wczoraj wieczorem)i czeka na chętnego. Faktycznie blisko Warszawy - kilka kilometrów przed Żelazową Wolą, przy drodze przez Leszno.
Napisano
W wątku http://www.odkrywca-online.com/pokaz_watek.php?id=149319#149760 mirras pisał, że zna namiary na właściciela. Podobno silnik na chodzie, brak przedniego wału napędowego i skrzyni rozdzielcze, kabina w pełni wyposażona, a rozmowa o cenie ma zaczynać się od 10 000.

Jeżdżę tą drogą bardzo często i widzę to auto chyba od września tamtego roku - więc raczej nie ma zbyt wielu chętnych i może zbijesz cenę.

Zyczę powodzenia, bo żal mi co tydzień patrzeć, jak autko niszczeje, a sam nie mam warunków (i wolnej kasy), żeby samemu go kupić :-(
Napisano
Darda jeśli możesz się zatrzymać przy tym aucie zrobić kilka fotek (szczególnie wnętrza) i uzyskać nr telefonu do właściciela. Mirrasowi się gdzieś ten nr zapodział. Pozdr. MJ
Napisano
Fotek szybko nie zrobię, bo najmarniej przez trzy tygodnie nie będę miał czym (ech, te dzieci!), ale telefon postaram się ustalić. Tyle, że odpowiem Ci nie wcześniej jak w poniedziałek.

A może czyta to ktoś z Sochaczewa lub okolic - autko stoi kilometr do dwóch za Żelazową Wolą, i mógłby podskoczyć i sprawdzić?

Pozdrawiam, Darda
Napisano
Miras to podeślij mi na prv maila z nr tel. tego człowieka bo wczorajsze twoje maile (zaróno jeden jak i drugi tegoż nr nie zawierały) za to były bardzo interesujące zdjęcia:->
Pozdr. MJ

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie