Don Kichote Napisano 15 Kwiecień 2003 Napisano 15 Kwiecień 2003 Witam - pierwsze próby w terenie - pół wiadra amunicji do mosina w różnym stanie, zardzewiały granat (bardzo szybko zakopany tam gdzie był), guzik czerwonoarmisty. Wykrywacz Mirakl 38cx - łuski na głębokości 25-30 cm wykrywał bez problemów przykręcony na połowę czułości.A niemieckie okopy buuu :(((( zasypane z górką śmieciami - nienawidze rolników!!!!
omi30 Napisano 15 Kwiecień 2003 Napisano 15 Kwiecień 2003 hej ja poraz pierwszy chodziłem z wykrywaczem , notabene pozyczonym z mojej firmy MON i niestety niemoge sie pochwalic tym co Wy znalazłem niemieckie szczeki hamulcowe ,zawory,wentylatory od chłodnicy i pełno innych srubek poprostu piszczało nonstop ale nic ciekawego,ale nietrace nadziei !!!!!!!!
pol Napisano 15 Kwiecień 2003 Napisano 15 Kwiecień 2003 Omi30 na serio pracujesz w MON-ie ,a z jakim sprzętem chodziłeś?pozdro pol
SP17 Napisano 17 Kwiecień 2003 Napisano 17 Kwiecień 2003 Witam wszystkich. Właśnie wróciłem z wyprawy.Trafił się niśmiertelnik - cały, chyba ciekawy bo Organiz. Todt. Dwa tygodnie temu trafiłem znaczek Hitlerjugend oraz stary pirścień czy sygnet. W sumie niezłe początki sezonu. Pozdrawiam.
Sabat Napisano 20 Kwiecień 2003 Napisano 20 Kwiecień 2003 Ja tez cos znalazlem:)) Magazynek prawdopodobnie od Gewehr 43 i luske od hałbicy 125mm (lezala przy drodze). Pozatym 6-7 podkow i finke harcerska.
bolas Napisano 23 Kwiecień 2003 Napisano 23 Kwiecień 2003 no ja mam niestety mniej szczescia od Was i jedyne co mi wpadlo ciekawego to ten guzik - znaleziony w lesie Wola Cyrosowa na poizycjach ruskich z grudnia 1914 rokumacie pojecia co to ?
merlin Napisano 23 Kwiecień 2003 Napisano 23 Kwiecień 2003 Do Bolasa. Ja też ostatnim razem znalazłem tylko guzik z I w.ś. i nie wiem dlaczego moja dziewczyna pytała mnie czy z pętelką :-)
Jaro5 Napisano 23 Kwiecień 2003 Napisano 23 Kwiecień 2003 To jest bardzo ładny guzik grenadierski , rosyjski.
alien2 Napisano 23 Kwiecień 2003 Napisano 23 Kwiecień 2003 Witam wszystkich jestem tu nowy. W poniedziałek trochę kopałem. Efektem było: trzy ogniwa od gąsienicy jeszcze nie zidetyfikowane, saperka polska z wrzesnia, niemiecka maska niestety bez puszki, masa czesci z jakiegoś rozbitego pojazdu, magazynek do DP-28, masa łusek i innego złomu.
szmajser38 Napisano 5 Grudzień 2007 Napisano 5 Grudzień 2007 Moj kolega znalazl puszke po masce p-gaz wypelniana medalami za rany ( chelm plus bagnet )Wszystko w koloru srebrenego , przypuszczam ze bite w alpace .Czy ktos sie orientuje jak nadawano medal za rany ? brozowy , srebrny izloty ? W jakich przypadkach je nadawano ?
R51 Napisano 5 Grudzień 2007 Napisano 5 Grudzień 2007 1 stopien (zloto) za 5 i wiecej ran lub trwale kalectwo2 stopien (srebro) za 3-4 ranien sredniego stopnia3 stopien (czarne) za 1-2 rany sredniego stopnia
Szwecja Napisano 6 Grudzień 2007 Napisano 6 Grudzień 2007 złote też czasami dostawała rodzina po nieboszczyku :)
thomson Napisano 6 Grudzień 2007 Napisano 6 Grudzień 2007 Coś nie zachęcają mnie te fanty kolegi zeby były w ziemi.Moze w stodole lezały?????????????? co???????? powiesz prawdę czy dalej będziesz nas oszukiwał?????????????
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.