Don Kichote Napisano 15 Kwiecień 2003 Share Napisano 15 Kwiecień 2003 Witam - pierwsze próby w terenie - pół wiadra amunicji do mosina w różnym stanie, zardzewiały granat (bardzo szybko zakopany tam gdzie był), guzik czerwonoarmisty. Wykrywacz Mirakl 38cx - łuski na głębokości 25-30 cm wykrywał bez problemów przykręcony na połowę czułości.A niemieckie okopy buuu :(((( zasypane z górką śmieciami - nienawidze rolników!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omi30 Napisano 15 Kwiecień 2003 Share Napisano 15 Kwiecień 2003 hej ja poraz pierwszy chodziłem z wykrywaczem , notabene pozyczonym z mojej firmy MON i niestety niemoge sie pochwalic tym co Wy znalazłem niemieckie szczeki hamulcowe ,zawory,wentylatory od chłodnicy i pełno innych srubek poprostu piszczało nonstop ale nic ciekawego,ale nietrace nadziei !!!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pol Napisano 15 Kwiecień 2003 Share Napisano 15 Kwiecień 2003 Omi30 na serio pracujesz w MON-ie ,a z jakim sprzętem chodziłeś?pozdro pol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omi30 Napisano 16 Kwiecień 2003 Share Napisano 16 Kwiecień 2003 z zabytkowym ale cos tam wykrywa :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SP17 Napisano 17 Kwiecień 2003 Share Napisano 17 Kwiecień 2003 Witam wszystkich. Właśnie wróciłem z wyprawy.Trafił się niśmiertelnik - cały, chyba ciekawy bo Organiz. Todt. Dwa tygodnie temu trafiłem znaczek Hitlerjugend oraz stary pirścień czy sygnet. W sumie niezłe początki sezonu. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sabat Napisano 20 Kwiecień 2003 Share Napisano 20 Kwiecień 2003 Ja tez cos znalazlem:)) Magazynek prawdopodobnie od Gewehr 43 i luske od hałbicy 125mm (lezala przy drodze). Pozatym 6-7 podkow i finke harcerska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolas Napisano 23 Kwiecień 2003 Share Napisano 23 Kwiecień 2003 no ja mam niestety mniej szczescia od Was i jedyne co mi wpadlo ciekawego to ten guzik - znaleziony w lesie Wola Cyrosowa na poizycjach ruskich z grudnia 1914 rokumacie pojecia co to ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolas Napisano 23 Kwiecień 2003 Share Napisano 23 Kwiecień 2003 i druga fotka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
merlin Napisano 23 Kwiecień 2003 Share Napisano 23 Kwiecień 2003 Do Bolasa. Ja też ostatnim razem znalazłem tylko guzik z I w.ś. i nie wiem dlaczego moja dziewczyna pytała mnie czy z pętelką :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaro5 Napisano 23 Kwiecień 2003 Share Napisano 23 Kwiecień 2003 To jest bardzo ładny guzik grenadierski , rosyjski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alien2 Napisano 23 Kwiecień 2003 Share Napisano 23 Kwiecień 2003 Witam wszystkich jestem tu nowy. W poniedziałek trochę kopałem. Efektem było: trzy ogniwa od gąsienicy jeszcze nie zidetyfikowane, saperka polska z wrzesnia, niemiecka maska niestety bez puszki, masa czesci z jakiegoś rozbitego pojazdu, magazynek do DP-28, masa łusek i innego złomu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artus Napisano 24 Kwiecień 2003 Share Napisano 24 Kwiecień 2003 U mnie nędza kilka łusek i troche złomu!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szmajser38 Napisano 5 Grudzień 2007 Share Napisano 5 Grudzień 2007 Moj kolega znalazl puszke po masce p-gaz wypelniana medalami za rany ( chelm plus bagnet )Wszystko w koloru srebrenego , przypuszczam ze bite w alpace .Czy ktos sie orientuje jak nadawano medal za rany ? brozowy , srebrny izloty ? W jakich przypadkach je nadawano ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 5 Grudzień 2007 Share Napisano 5 Grudzień 2007 1 stopien (zloto) za 5 i wiecej ran lub trwale kalectwo2 stopien (srebro) za 3-4 ranien sredniego stopnia3 stopien (czarne) za 1-2 rany sredniego stopnia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szwecja Napisano 6 Grudzień 2007 Share Napisano 6 Grudzień 2007 złote też czasami dostawała rodzina po nieboszczyku :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomson Napisano 6 Grudzień 2007 Share Napisano 6 Grudzień 2007 Coś nie zachęcają mnie te fanty kolegi zeby były w ziemi.Moze w stodole lezały?????????????? co???????? powiesz prawdę czy dalej będziesz nas oszukiwał????????????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.