Skocz do zawartości
  • 0

GUZIK CARSKI Z KOTWICAMI

tasiek

Pytanie

Napisano

Wstawiam w dziale identyfikacji choć wiem co to za guzik jednak nigdy wcześniej takiego nie widziałem aż do chwili gdy wyskoczył spod saperki. Czy ktos spotkał się już z takim guzikiem i jak często się je spotyka. Dotąd trafiały się tylko z armatami i toporami ale marynarka nie wyszła nigdy nikomu znajomemu.Na Allegro też nigdy takiego nie widziałem. Pochwalcie się chłopaki jak u was z takimi guzikami.Pozd.

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Guzik ten znalazłem na Suwalszczyznie w pobliżu nie ma dużej rzeki. Znalazłem go wraz z kilkoma innymi piechoty rozrzuconymi blisko siebie Wygląda na to że ktoś przez pomyłkę przyszył do swego munduru jeden marynarski. Choć to tylko przypuszczenia.
Tasiek
Napisano

Wstawiam w dziale identyfikacji choć wiem co to za guzik jednak nigdy wcześniej takiego nie widziałem aż do chwili gdy wyskoczył spod saperki. Czy ktos spotkał się już z takim guzikiem i jak często się je spotyka. Dotąd trafiały się tylko z armatami i toporami ale marynarka nie wyszła nigdy nikomu znajomemu.Na Allegro też nigdy takiego nie widziałem. Pochwalcie się chłopaki jak u was z takimi guzikami.Pozd.

Napisano
Gratuluje ,fajny stuff ,ja mam carskiego z berłem i jabłkiem (chyba najpopularniejszy ale też coś)
Pozdrawiam
Napisano
witam!!
Koledze z którym byłem na wykopkach też taki wyszedł, długo zachodziłem w głowę co to za marynarze aż inny kolega znający się na rzeczy powiedział że to guzik saperów gwardii i że było tam dużo jednostek pontonowych. I co wy na to??
Yasioo
yasiooxx@wp.pl

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie