Skocz do zawartości

meszki

rob

Rekomendowane odpowiedzi

Czego meszki nie lubią? Wanilii nie lubią. Trza odzienie dobrze nawanilić olejkiem spożywczyn tudzież innym substytutem laski wanilli a horda biosztukasów precz pójdzie.
Sposób opatentowali mieszkańcy nadwiślanych grodów Włocławka i Torunia którzy to zmagali się z plagą syberyjskich meszek. Wszystkie tramwaje śmierdziały waniliopodobnymi specyfikami. Ciekaw jestem jak kleszcze to znoszą. ja w maju po prostu nie wchodzę do lasubo to nie ma sensu

Najlepszy jest olejek goździkowy. do kupienia w aptece. Wystarczą trzy - cztery krople ( na ramiona i nogi ) i jest ok. Tylko trzeba cholernie uważać na oczy i miejsca wrażliwe - pod pachami, na czole - jak się człowiek spoci to szczypie jak jasna cholera. Cena ok 5 zł.
To naprawdę działa. Czas działania ok 3-4 godziny. Potem zabieg powtórzyć.

dokładnie - od znajomych wędkarzy dowiedziałem się że środki naturalne są nawet lepsze od tych sztucznych. A od medyka że jak ktoś ma krew którą bestie sobie szczególnie upodobają to nic nie pomoże. Ponoć owady czują jakieś hormonalne sprawy. Moją babkę notorycznie chcą kłuć osy niewiedzieć czemu. A ona ma alergie na jad (raz mało nie umarła) . Jak wszyscy siedzą to tylko do niej osy lecą.
Mnie za bardzo owady nie czepiały do momentu kiedy zacząłem brać leki hormonalne. Siedziałem przy ognisku i jeden - dwa komary na noc. A teraz tną jak głupie. No ale lepiej być zdrowym z komarami niż chorym bez nich. Moze to oznaka zdrowia jak cie kmar kolnie?
A na bąble po komarach dobry jest korzeń pietruszki ponoć (nie próbowałem) . Trza posmarować miejsce

Komary odstrasza zapach kremów i emulsji do opalania. Odkryte miejsca można nimi nasmarować co chroni dodatkowo przed porażeniem skóry przez słońce.
Innym, dość popularnym sposobem walki z komarami jest zażywanie witaminy B-Complex. Po jej zażyciu organizm wydziela niewyczuwalny dla człowieka zapach, który je odstrasza.
A teraz najlepsze ! bardzo dobrym środkiem na komary jest piwo ponieważ znajduja się w nim witaminy z grupy B z wyjątkiem występującej w niewielkich ilościach witaminy B1, które jak jest napisane wyżej skutecznie odstraszają krwiopijców. Ale jak jak ktoś ma pecha i przciaga komary jak magnes to juz nic mu nie pomoże, chyba tylko moskitiera.

a co to było 2 litry piwa, trzeba sie poświecić żeby osiągnąć efekt farmakologiczny, tylko szkoda kabla od słuchawek który niechcąco przetnie się saperką podczas kopania dołka, wszystko przez te niezgrabne ruchy, to są skutki uboczne :)
pozdrawiam

• 1 month later...
Na gzy najlepszy jest AUTAN wieją jak cholera. Wiem co mówię bo jestem na jad tych bydlaków uczulony i parę razy z powodu nieostrożności wylądowałem na ostrym dyżurze. Po Autanie jest spokój pod warunkiem, że uważamy z wodą, która go szybko zmywa. Trzyma też na odległośc przez parę godzin komary i kleszcze (mniej więcej 2 - 3 potem trzeba sie znowu oblać). Środek w wielu wariantach od mleczek po takie ustrojstwa do wcierania i pryskania. Całkiem niezłe i nie jest to tekst reklamowy - mi to swiństwo pomaga.
Pozdrawiam

Na gzy najlepszy jest AUTAN wieją jak cholera. Wiem co mówię bo jestem na jad tych bydlaków uczulony i parę razy z powodu nieostrożności wylądowałem na ostrym dyżurze. Po Autanie jest spokój pod warunkiem, że uważamy z wodą, która go szybko zmywa. Trzyma też na odległośc przez parę godzin komary i kleszcze (mniej więcej 2 - 3 potem trzeba sie znowu oblać). Środek w wielu wariantach od mleczek po takie ustrojstwa do wcierania i pryskania. Całkiem niezłe i nie jest to tekst reklamowy - mi to swiństwo pomaga.
Pozdrawiam

Pozdrawiam

No to te z okolic Grunwaldu o tym nie wiedzą. Wracając po obejrzeniu bitwy zajrzałem do lasu k. Lszcza - 5 minut i musiałem wiać. Spróbowałem kilka km dalej - nie dały cholery wyjść z autka - myślałem że blachy i szyby poprzegryzają :(.

• 2 weeks later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie