bolas Napisano 6 Marzec 2003 Napisano 6 Marzec 2003 zastanawwiam sie czy te fotki okretow to nie sa czasem wspolczesne kopie ... zobaczcie - same znane fotki (wielkrotnei publikowane w różnych ksiażkach) - a np. ten Slązak jest znany powszechnie w kolorze ... co o tym sadzicie ?
bolas Napisano 6 Marzec 2003 Napisano 6 Marzec 2003 tfu tfu ... odwołuje moje słowa - ale gafa - Burza to faktyczni fotka po kolizji z Arsenalem ... sorki za zamęt
mac Napisano 8 Marzec 2003 Napisano 8 Marzec 2003 Jeśli chodzi o 76-stkę Garlanda to przesyłam 3 zdjątka: 1)
mac Napisano 8 Marzec 2003 Napisano 8 Marzec 2003 Jeśli chodzi o podobieństwo zdjęć do tych które są publikowane to fakt że podobieństwo jest cholerne. Jednak są drobne różnice np. przy znanym zdjęciu z Jolly Roger w publikowanym są zdjęcia na (chyba) którymś z peryskopów, natomiast tu są zdjęte i z tylko częścią kadry dowódczej. Myślę że podczas służby na pewno panowała tajemnica wojskowa a marynarze przyklejali się do korenspondentów wojennych gdy tylko mogli. Stąd to podobieństwo.----Bym zapomniał, na zdjęciach Garlanda występują różnice w miejscach relingów na tenty. Prawdopodobnie podczas kolejnych remontów.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.