beny Napisano 28 Maj 2005 Autor Napisano 28 Maj 2005 Dostałem od znajomego łuskę mosiężną kalibru ok 17mm długość ok 77mm kryza wystająca średnica denka 25mm.Bicia1436rx-w sześciokącie i jakiś znaczek słabo wybity ,chyba z bukwami.Proszę o pomoc w identyfikacji.Beny
beny Napisano 1 Czerwiec 2005 Autor Napisano 1 Czerwiec 2005 Dzięki za sugestię ,staram się coś znależć w necie jak dotąd bez skótku, sądziłem że to może z jakiegoś działkapokładowego. Będę wdzięczny za wszystkie dalsze sugestie,może ktoś zna jakiś link ze starą amunicją myśliwską?Pzdr
beny Napisano 29 Maj 2005 Autor Napisano 29 Maj 2005 Mam już zdjęcie ,obok łuska od SzWaka.Teraz powinno być łatwiej.PozdrawiamBeny
bombel Napisano 12 Listopad 2005 Napisano 12 Listopad 2005 Beny raczej wybij soibie z głowy że to łuska od działka pokładowego.Łuski od szwaka są wyjątkowe tyko dlatego że to działko zbudowano w zasadzie przez powiększenie km szkas i dlatego ma takie dziwne" jak na działko łuski. Moim zdaniem to łuska myśliwska lub od rakietnicy ale nie życzę sukcesów w identyfikacji.Bombel
bombel Napisano 12 Listopad 2005 Napisano 12 Listopad 2005 Sorry Beny za pomyłkęŻyczę SUKCESÓW w identyfikacji.Bombel
Kiler Napisano 31 Maj 2005 Napisano 31 Maj 2005 Porzejrzewam, ze jest to luska od dubeltowki. Kiedys byly wlasnie cale mosiezne.
beny Napisano 28 Maj 2005 Autor Napisano 28 Maj 2005 Dostałem od znajomego łuskę mosiężną kalibru ok 17mm długość ok 77mm kryza wystająca średnica denka 25mm.Bicia1436rx-w sześciokącie i jakiś znaczek słabo wybity ,chyba z bukwami.Proszę o pomoc w identyfikacji.Beny
beny Napisano 11 Czerwiec 2005 Autor Napisano 11 Czerwiec 2005 Pozwalam sobie odświerzyć wątek, ktoś może ma chociaz mamiar na jakieś konkretne info.
Pytanie
beny
Bicia
14
36r
x-w sześciokącie i jakiś znaczek słabo wybity ,chyba z bukwami.
Proszę o pomoc w identyfikacji.
Beny
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.