aleksander kepler Napisano 27 Maj 2005 Autor Napisano 27 Maj 2005 prosze o kontakt poznanskie grupy rekonstrukcyjne
Stachuss Napisano 2 Czerwiec 2005 Napisano 2 Czerwiec 2005 Prosze sie kontaktować z uzytkownikiem Mike , ew. Schrek.Stachu
Mike Napisano 3 Czerwiec 2005 Napisano 3 Czerwiec 2005 Dzięki Stachu za czujność. Już jesteśmy w kontakcie.
oldman Napisano 4 Lipiec 2005 Napisano 4 Lipiec 2005 Mam pytanie:Czy sa juz znane jakies szczegóły dotyczące tej rekonstrucji? Z tego, co wiem jest spore zainteresowanie a z uwagi na okres wakacyjny wypadaloby zaplanowac udzial z kilkutygodniowym wyprzedzeniem - tym bardziej ze szykuje sie jakas konkurencyjna impreza w tym samym czasie.PozdrawiamPrzemek (Normandia 44)
oldman Napisano 4 Lipiec 2005 Napisano 4 Lipiec 2005 ma to byc rekonstrukcja operacji Market Garden (forsowanie Warty, ktora ma robic za Ren)
Mike Napisano 12 Lipiec 2005 Napisano 12 Lipiec 2005 Jutro ukaże się oficjalny komunikat organizatorów festynu historyczno- wojskowego Ren 1944- Warta 2005".PozdrawiamMichał Różyński Mike"SRH Odwach"
Mike Napisano 13 Lipiec 2005 Napisano 13 Lipiec 2005 Poznań- festyn historyczno- wojskowy Ren 1944- Warta 2005". Jego głównym punktem będzie inscenizacja walk pod Arnhem- Oosterbeek- Driel, która odbędzie się 15 sierpnia 2005 r. w Poznaniu, na terenie zalewowym rzeki Warty między mostami św. Rocha a Królowej Jadwigi. Impreza została objęta patronatami Dowódcy Wojsk Lądowych, władz województwa i miasta. Częścią rekonstrukcyjną zajmuje się bezpośrednio Stowarzyszenie Rekonstrukcji Historycznych Odwach", w ścisłej współpracy z Commando" KŻR LOK ze Swarzędza. Chcemy- mimo innego, niż w oryginale miejsca- odtworzyć możliwie najwierniej charakter walk. Niestety, zmusza nas to do zawężenia zakresu jednostek/formacji biorących udział w inscenizacji, czyli tych walczących między 17 a 26 września w rejonie Betuwe (od linii Nijmegen- Waal do Neder Rijn).Po itwie" zaplanowano plenerową ekspozycję sprzętu i grup, prezentację żywej historii". Co do listy uczestników, nie jest ona jeszcze zamknięta. Odnośnie grup niemieckich prosimy zgłaszać się do koordynującego stronę niemiecką 7.AA, a konkretnie Krzysztofa Willego" Zawilińskiego. Alianci proszeni są o kontakt z Michałem Mike" Różyńskim.Zgłoszenia do 22 lipca. Organizatorzy zapewniają nocleg i zakwaterowanie (od 13 do 16 sierpnia) oraz wyżywienie. Pozdrawiam,w imieniu sztabu organizacyjnegoMichał Różyński Mike"Stowarzyszenie Rekonstrukcji Historycznych Odwach"
arthur Napisano 14 Lipiec 2005 Napisano 14 Lipiec 2005 Witam mam pytanie w imieniu GRH 101 Airborne: czy przewiduje sie udział jeżeli nie w samej inscenizacji to w imprezie jednostek amerykańskich bioracych udział w operacji Market Garden. Nasza grupa to 6 w pełni wyekwipowanych rekonstruktorów ,wiem też ,że zainteresowana jest GRH Normandia 44 z którą współpracujemy.proszę o nr tel lub maila pod którymi uzyskamy niezbędne informacje.pozdrawiamArtur
oldman Napisano 14 Lipiec 2005 Napisano 14 Lipiec 2005 Artur,Normandia dostala juz info od Mike'a. Ze wzgledu na to, ze odtwarzany jest pewien konkretny wycinek operacji, udzial amerykanskich oddzialow (82AB nie 101!) jest mozliwy, choc w ograniczonym zakresie. Szczegoly - poza forum.Pozdrawiam Przemek
robroy70 Napisano 18 Lipiec 2005 Napisano 18 Lipiec 2005 Proszę o kontakt kogoś komu można zgłośić grupę rekonstrukcyjną ( strona niemiecka ) e-meil robroy70@wp.pl
Schrek Napisano 19 Lipiec 2005 Napisano 19 Lipiec 2005 lohse to raz a najlepiej to z willim sie kontaktować.SchrekSRH ODWACH"
Rumburak Napisano 19 Lipiec 2005 Napisano 19 Lipiec 2005 Do pana Williego! NApisałem do pana emaiala w sprawie rekonstukcji w Poznaniu. A odpowiedzi brak. Mogę prosić o odpowiedź????
Moose Napisano 19 Lipiec 2005 Napisano 19 Lipiec 2005 Willi jest tymczasowo niedostępny pod mailem. Musisz się uzbroić w cierpliwość.
willi Napisano 20 Lipiec 2005 Napisano 20 Lipiec 2005 Witam,Od dzisiejszego wieczoru jestem już dostępny pod mailem (właśnie wróciłem z urlopu). W związku z tym zajmę się skrzynką pocztową. Za utrudnienia w kontakcie przepraszam.PozdrawiamWilli
willi Napisano 21 Lipiec 2005 Napisano 21 Lipiec 2005 Panowie,Aktualnie na inscenizację 15.08.2005 zgłosiły się następujące grupy niemieckie:-Pomerania 1945-Aufklarungsabteilung 7-1 Regiment SpadochronowyOprócz tego jeszcze grupa na której dane czekam i kilka osób, które nie mają przynależności do żadnej z wymienionych grup.Raz jeszcze podaję swojego maila dla ułatwienia kontaktu willi.aa7@poczta.onet.pl i numer telefonu 0600 297 802. Jednocześnie informuję, iż wojska strony niemieckiej ilościowo zbliżają się do granicy określonej przez organizatorów i ostateczne zgłoszenia są jeszcze przyjmowane tylko do soboty, do godziny 23.59.PozdrawiamWilliKoordynator Wojsk Niemieckich na 15.08.2005
Mike Napisano 22 Lipiec 2005 Napisano 22 Lipiec 2005 Z grup alianckich zgłosiły się do tej pory:- SRH Odwach",- Commando" KŻR LOK,- Klub Sierżanta,oraz pojedynczy reenactorzy z innych grup.Termin przyjmowania zgłoszeń, jeżeli chodzi o aliantów wydłużamy do 26 lipca.
Mike Napisano 5 Sierpień 2005 Napisano 5 Sierpień 2005 Stan strony alianckiej na 15 sierpnia:1) Stowarzyszenie Rekonstrukcji Historycznych Odwach"2) Klub Żołnierzy Rezerwy LOK Commando"3) Klub Sierżanta- 1. SBS z południa Polski4) Grupa Rekonstrukcji Historycznych Normandia 44"5) Grupa Rekonstrukcji Historycznych Najkrótszą drogą"6) Wronieckie Stowarzyszenie Historyczne Historica"Do tego wolni strzelcy" oraz zaawizowani reenactorzy z Wielkiej Brytanii.Ze strony niemieckiej oprócz wspomnianych przez Willego grup ogólnopolskich zobaczymy:1) Grupa Rekonstrukcji Historycznych 3. Bastion Grolman"2) Grupa Rekonstrukcji Historycznych Dywizja Polowa Luftwaffe"
willi Napisano 9 Sierpień 2005 Napisano 9 Sierpień 2005 Witam,Informuję, iż w poniedziałek tj. 8.08.2005 wysłałem do dowódców niemieckich grup rekonstrukcyjnych i ich sztabów, komplet wszystkich danych zwiazanych z inscenizacją. Wszelkie wynikłe w związku z tym pytania, proszę przesłać na majego maila, willi.aa7@poczta.onet.plPozdrawiamWilliKoordynator Wojsk Niemieckich na inscenizację 15.08.2005
Sosab Napisano 10 Sierpień 2005 Napisano 10 Sierpień 2005 Willi!!!Proszę o pilny kontakt na priva!Sosab
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.