Sovieticus Napisano 20 Maj 2005 Autor Napisano 20 Maj 2005 Mam pytanie: co to konkretnie za pagony? Posiadają dziwny haft i są podszyte wstążką (lienta) od jakiegoś odznaczenia. Podobno to wczesne wojenne pagony ZSRR podszyte carską wstążką.
coriolan Napisano 22 Maj 2005 Napisano 22 Maj 2005 To mógłby być pagon polowy młodszego oficera piechoty /pagony wprowadzono rozkazem narkoma obrony nr 25 z 6 stycznia 1943/ - oczywście z gwiazdkami,znaczkiem rodzaju broni ktorych nie ma na zdjęciu - gdyby nie to,że środkowy pasek jest zbyt wąski,jest szerokości paska obszycia /okantowki"/a powinien mieć szerokość 5 mm.Prezentowany na zdjęciu,jeśli pochodzi z epoki" - jest bublem,odrzutem produkcyjnym.
Sovieticus Napisano 20 Maj 2005 Autor Napisano 20 Maj 2005 Mam pytanie: co to konkretnie za pagony? Posiadają dziwny haft i są podszyte wstążką (lienta) od jakiegoś odznaczenia. Podobno to wczesne wojenne pagony ZSRR podszyte carską wstążką.
Grzesio Napisano 21 Maj 2005 Napisano 21 Maj 2005 Wczesnowojenne" nie mogą być z nader prozaicznego powodu - RKKA stosowała w czasie DWS pagony dopiero od 1.01.1943.PzdrGrzesiu
Pytanie
Sovieticus
Mam pytanie: co to konkretnie za pagony? Posiadają dziwny haft i są podszyte wstążką (lienta) od jakiegoś odznaczenia. Podobno to wczesne wojenne pagony ZSRR podszyte carską wstążką.
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.