Skocz do zawartości
  • 0

mina

mikita2003

Pytanie

Napisano

witam czyja to mina? wydaje mi sie ze radziecka znaleziona została w okopie ale niejestem pewien były tam tesz resztki obuwia,munduru i ogryzki granatu.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
wymiary: 145mm i grubosc 42mm, oczywiscie traktuj to jako przyblizony rozmiar bo moj magazyn jest juz po wstepnym czyszczeniu szczotka i porzadnej kapieli w ropie.
Pozdrawiam
Piorek
Napisano

Witam,
fant z przed tygodnia, moczy sie wlasnie w poziomce" na fotce zaraz po wykopaniu ale na gorze widzac miejsce gdzie wychodza pociski:)
Pozdrawiam
Piorek

Napisano
Mikita2003, wymiary podam popoludniu jak bede w domu i oczywiscie ten magazyn jest pusty, pelnego to bym do reki niewziol;)
Napisano

witam czyja to mina? wydaje mi sie ze radziecka znaleziona została w okopie ale niejestem pewien były tam tesz resztki obuwia,munduru i ogryzki granatu.

Napisano
Mikita, jak na moje oko to zrobiłeś wielkie chalo o magazynek od pepeszy. Chyba ci się pierwszy raz trafił taaaki fant:-)
Napisano
Pytam bo mi to raczej wygląda z tego zdjęcia na magazynek bębenkowy od PPSZy...ale mogę się mylić bo nie mam skali do porównania.
Pozdrawiam.
Hubert.
Napisano
Na tej stronie co widać ją na zdjeciu jest blaszka trzymajaca trzpień magazynka...jak go podczyscisz i uda Ci sie ją przekrecić odwrotnie do wskazówek zegara to sie otworzy:]
Napisano
No to teraz to na 100% magazynek...jak chcesz pogadac to napisz na maila to wysle Ci swoj numer gg. Fajny fant jak na poczatek glebowych zmagań. Ja znalazlem ich okolo tuzin ale jeszcze ani jednego zamkniętego.:]

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie