upham18 Napisano 11 Maj 2005 Autor Napisano 11 Maj 2005 witam proszę o radę fachowców czyli was użytkowników tego forum o wypowiedzenie sie na temat niżej przedstawionyc przedmiotów:http://www.allegro.pl/show_item.php?item=50985173http://www.allegro.pl/show_item.php?item=51077753Czy rzeczywiście za taką cene można kupić wykrywacz z opisanymi przy nich osiągami??pozdrawiam i czekam na odpowiedź
upham18 Napisano 11 Maj 2005 Autor Napisano 11 Maj 2005 hehe ale czy miał ktoś styczność z czymś takim ??
past Napisano 11 Maj 2005 Napisano 11 Maj 2005 poszukaj w historii forum , dużo ludzi zaczynało z tym wykrywacze, ale szybko kończyli - tak było w moim przypadku , choć znam ludzi którzy wykopali kilka fantów tym cudem - ale to raczej kwestia szczęścia.
upham18 Napisano 11 Maj 2005 Autor Napisano 11 Maj 2005 a jeszcze jedno czy znacie nazwe tego wojskowego wykrywacza? bo sprzedawca nie nazwał go:) po imieniu.W czerwcu palnuje zakup lepszego szperacza za jakieś 500-700zlo te tu pytam sie po to zeby przez ten miesiąc zaprawić się troszkę w poszukiwaniupozdrawiam ;P
upham18 Napisano 11 Maj 2005 Autor Napisano 11 Maj 2005 a nie sorki sejt nazwa pomyliły mi sie tytuły aukcjito esjt wykrywacz W3-PAsorki
luger Napisano 11 Maj 2005 Napisano 11 Maj 2005 Ja bym sobie tym głowy nie zawracał. myśle że jużlepiej jakąś mutacje jabla kupić na początek.Pozdrawiam L.
Piorek Napisano 11 Maj 2005 Napisano 11 Maj 2005 Jabola albo ACE150, pierwszym okopiesz sie wszystkiego co lezy w ziemi skutkiem tego moze byc ze po tysiecznym odlamku odstawisz to cudo do kata, ACE ustawisz na drobnice, odpadna odlamki, zapewne trafisz jakas monetke i wtedy bedziesz wiedzial czy to hobby jest dla Ciebie:) Jak nie to bez problemu sprzedaz zoltka" i duzo nie stracisz:)PozdrowieniaPiorekP.S. I pamietaj o zakopywaniu dolkow;)
upham18 Napisano 11 Maj 2005 Autor Napisano 11 Maj 2005 hehe już ten post jest nieważny bo ktoś już go kupił może rzczywiście lepiej dozbierać na jakiego jabola" ;)pozdrawiam.a propo może ma ktoś schemat jakiegoś pseudo jabolowego wykrywacza?? może samorobek tez nie bedzie zły na początek pozdrawiam
upham18 Napisano 11 Maj 2005 Autor Napisano 11 Maj 2005 a i z góry wielkie sorry za wielopodmiotowość tematu bo wydaje mi sie że to jeszcze nie koniec :)Tak wam ufam poprostu :):)PEACE FOR ALL
past Napisano 11 Maj 2005 Napisano 11 Maj 2005 jak masz zamiar coś kupi cw czerwcu to olej półśrodki , obecnie za 700 jest jakiś tam wybór.Po pierwsze musisz sobie odpowiedzieć co chcesz szukać monetki czy militaria . Jak militaria - HS3 , Rutus , ewentualnie Jabelmonetki - ACE 150 , Rutus.Najlepiej przed zakupem wybież się z kimś na szukanie i zobacz o co chodzi w tym businessie :-))
upham18 Napisano 11 Maj 2005 Autor Napisano 11 Maj 2005 no zakładam z góry szukanie militarii :)zastanawiam się w sumie teraz nad budową własnego sprzęta może do wakacji uda mi sie coś sklecić elektryka znajde jakby co, może gadam głupoty ale możema ktoś schemat jakigoś wykrywacza na militaria to by mi podrzucił oraz wykaz części jakie są potrzebne ile mniejwiecej to wyjdzie bo w gruncie rzeczy fajnie jest tak zrobić coś swojego a ztego co na forum zytałem to niektóre samoróbki mają lepsze osiągi od firmowych sprzetów pozdrawiami czekam na odpowiedz!!
pająk Napisano 11 Maj 2005 Napisano 11 Maj 2005 Upham: masz coś do czynienia z elektroniką? Jeśli nie to proponowałbym nie zawracać sobie głowy samodzielnym składaniem wykrywacza. Wydasz niepotrzebnie kasę, a efekt będzie żaden. Mam to za sobą więc wiem co mówię. Mój kumpel, który z elektroniki trochę kuma też składał wykrywacze na podst. schematów z różnych źródeł. Z trzech różnych żaden nie pracował w takim stopniu, żeby było sens brać go w pole. Poza tym zauważ, że np. Ty płacisz 30 gr za rezystor, który w hurcie kosztuje 1 gr. Ja ostatnio kupiłem uruchomiony wykrywacz VLF do samodzielnego dokończenia (obudowa elektroniki i wysięgnik) i oceniam to jako najlepsze posunięcie, jeśli nie chcesz wydawać dużo kasy. Mój sprzęt działa rewelacyjnie na drobnicę, w życiu bym nie pomyślał, że w lesie jest tyle żelastwa :)Napisz na priva to dam Ci adres ciekawej stronki - jeśli upierasz się przy samodzielnym montażu to może coś wybierzesz...
ubenfurer Napisano 11 Maj 2005 Napisano 11 Maj 2005 Na miny i duperele,złom i puszki to do 15 góra 20 centymetrów sięgnie.Porażka.
past Napisano 12 Maj 2005 Napisano 12 Maj 2005 nie spotkałem jeszcze użytkownika firmowego" sprzętu który mówiłby że jest gorszy od samoróbek - tych powszechnych. Są geniusze którzy robią sprzęt na poziomie światowym , ale jeśli go sprzedają to znają jego wartość. Może właściciele Jabli uważają że ich sprzet jest najlepszy , ale jak uzbierają kasy na coś lepszego to zmienią zdanie. Wiem co mówie zaczynałem z W3P , potem klozeciak.
cortez Napisano 12 Maj 2005 Napisano 12 Maj 2005 Przy obecnych cenach wykrywaczy sądze że można dozbierać te pare zł na coś porządniejszego.....
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.