janushew Napisano 6 Maj 2005 Napisano 6 Maj 2005 Znak polskiej organizacji strzeleckiej??? , Sokoła ? I Wojna !. Orzeł na czerwonej tarczy !! pozdr
stock84 Napisano 10 Grudzień 2010 Napisano 10 Grudzień 2010 Przykro mi filipe75, nie wiedziałem.Chciałem tylko dopełnić ID.Pzdr
filipe75 Napisano 9 Grudzień 2010 Napisano 9 Grudzień 2010 Witam. Ten przedmiot który pokazałeś stock84 został skradziony mojemu koledze ze stoiska .... Kolega nie zgłosił kradzieży .Wiemy że został opublikowany. Tak to czasami bywa . Ale miło go znowu oglądać. Widziałem go jak ten orzeł jeszcze mrużył oczy bo go słonko raziło - tak dawno go nie widział... Mam prośbę do kolegów żeby się nie rozpisywali na ten temat na forum . Napisałem to tak sobie. Sentyment ....
8total4 Napisano 10 Grudzień 2010 Napisano 10 Grudzień 2010 Filippe75, oferty handlowe na forum, będą nagradzane kartkami, od tego jest dział giełda.pozdrawiam.
filipe75 Napisano 10 Grudzień 2010 Napisano 10 Grudzień 2010 A może panie moderatoże pan wyluzuje troszeczke ?? Nie napisałem tam nic nie zgodnego z zasadami tego forum. Napisałem o żadkości przedmiotu .Wiec prosze o przywrucenie tego co napisałem.
8total4 Napisano 10 Grudzień 2010 Napisano 10 Grudzień 2010 Ja jestem wyluzowany cały czas..Nie jest to twoje pierwsze ostrzeżenie za sprawy tego typu..Cytat z twojej wypowiedzi, która dla mnie brzmi jednoznacznie jak oferta handlowa:Nie sprzedaj go za " 5 złotych . Pisz na priva jak by co . Zdrów."http://odkrywca.pl/uwaga-zanim-dodasz-post-na-forum-przeczytaj-to-,227091.html#227091Na Forum zabrania się: * Zamieszczania ofert kupna lub sprzedaży."przywrÓcenia odmawiam.pozdro.
kk74a Napisano 6 Maj 2005 Autor Napisano 6 Maj 2005 Przepraszam. Nikt mi nie pomoże ? Wykopane w rejonie działań I wojennych. ( ale może być wcześniejsze )
mietek Napisano 6 Maj 2005 Napisano 6 Maj 2005 Minelo jakies 3,5 godziny!!! Spokojnie, nie wszyscy sa na www przez caly czas. Poszukaj na stronie www.paziu.aza.pl moze cos znajdziesz podobnego.
stock84 Napisano 9 Grudzień 2010 Napisano 9 Grudzień 2010 Prawdopodobnie jest to bardzo ciekawe znalezisko...Legion Polski pomimo starań nie dostał zgody rosyjskiego dowództwa na używanie polskiego orła na czapkach.Przygotowano jednakże przynajmniej dwie matryce do tłoczenia nakładek na rosyjskie kokardy i wykonano z nich pewną liczbę odbitek...Chociaż używanie opisanych powyżej kokard nie doczekało się dotąd potwierdzenia..."Autor(T.Zawistowski) zaznacza że nie jest udowodnione noszenie ów nakładek min. z powodu małych rozmiarów przedmiotu i słabej jakości zdjęć z tamtego okresu(swoją drogą nielicznych zdjęć).Nie jest udowodnione ale nie jest także wykluczone.Bo skąd wziął by się egzemplarz sfotografowany i zamieszczony w książce jak i egzemplarz powyżej który moim zdaniem jest prawie identyczny...
Pytanie
kk74a
Prosze o identyfikacje orzełka
14 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.