Skocz do zawartości

FOTOGRAFIE NASZYCH PRZODKÓW

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 82
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

A co ! Ja takze swym dziadkiem się pochwale ! To ten piaty od prawej w dolnym rzędzie. Na fotografii przedstawiona jest 5. drużyna 4. kompanii 60 pułku piechoty z Ostrowa Wlkp (koszary na ul.Kościuszki). Rok 1937.

A i jeszcze może jedno wstawie ;) Tu dziadek i jego eka z 60pp na poligonie w Grabowie nad Prosną. 29.VIII.1936. Tym razem dziadek drugi z prawej w dolnym rzędzie.
Pozdrawiam !!

ale wstyd!! jestem z 3miasta i tego nie wiedzialem...dzieki za podpowiedz i sprostowanie! pozdro.postaram sie na dniach wsadzic kilka fajnych fotek-mam je w kompie ale rozmiar zbyt spory a zona nie chce zajmowac sie moimi pierdołami" ;)) pozdrawiam

A to jest jego najstarszy syn. służył w 186 Flak-Abteilung stacjonującej w okolicach rumuńskiego miasta Constanza. Bronił największego mostu z ropociągiem. Poległ w niewoli radzieckiej na dalekiej syberii.

To jest jeszcze jeden z piątki synów. Niestety poległ pod Stalingradem. Powyżej zdjęcie po obrubce bo swastyki były wydrapane sowiecka cenzura. Trzeci syn służył w batalionie saperów stacjonował w pułnocnej francji dostał się do niewoli 8 lat spędził w amerykańskim obozie jenieckim w Angli. Zdjęcia obozu muszę zeskanować.

• 3 weeks later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie