the_tuna Napisano 16 Październik 2005 Autor Napisano 16 Październik 2005 niby taka zwykła grudka ziemi.... :)
the_tuna Napisano 16 Październik 2005 Autor Napisano 16 Październik 2005 a tymczasem w środku taki oto samorodek....
the_tuna Napisano 16 Październik 2005 Autor Napisano 16 Październik 2005 kolejne dwa...w papierach...początek sztabu ..
the_tuna Napisano 16 Październik 2005 Autor Napisano 16 Październik 2005 i druga strona....widoczne papiery i wstążki...
the_tuna Napisano 16 Październik 2005 Autor Napisano 16 Październik 2005 a to zdjęcie grupowe już na sam koniec...biedny ten sztab ale 4 metry dalej była spalonka...a w niej dużo ,ale to naprawde dużo popalonego cynku i mosiądzu oraz aluminium...także prawdopodobnie się spóżniliśmy:)pzdr.The Tuna Squad
Monsun Napisano 16 Październik 2005 Napisano 16 Październik 2005 Witam,gratuluję fajnych trafień.Sztab pewnie 4 pancernej ...? Koniecznie wstaw fotki po czyszczeniu. Te dwie mosiężne za rany powinny wyjść ładnie. Czy obok jest srebrna? Blacha z biciami? Na zdjęciu wygląda jak czysta.PozdrawiamMonsun
BURY99 Napisano 16 Październik 2005 Napisano 16 Październik 2005 Witamfajne odkrycia,Pytanie do fachowców od tego tematu Mierzeja:jestem ciekaw czy trafiliście panowie na coś, jakis ślad bytnosci po 260 dywizji piechoty (regiment artylerii) w tamtych rejonach? ja mam z tamtąd 2 blachy, po prostu interesuje mnie los tych żołnierzy.Dywizja rozbita pod Minskiem latem 1944 i rozwiązana ale ciekaw jestem w skład jakiego związku wchodzili na mierzeji tego nie moge nigdzie doszukać bo morze była to jakaś nieewidencjonowana zbieranina, jesli akurat coś będziecie mogli podpowiedzieć będę zobowiązany.pozdrBury99
the_tuna Napisano 17 Październik 2005 Autor Napisano 17 Październik 2005 witaj Monsun!Na 4 pazernej w Komarach to już nic nie ma od dawna..nielicząc przeciągów:)...te fanty są z Jantaru lecz także nie ze sztabów 4DPanc...choć nie powiem przydałoby się kilka czołgów trafić(a najlepiej takiego z ograniczeniem predkości do 25,50 lub 75 km/h :P)...blaszka bez bić...srebna stan agonalny...czarne po wyczyszczeniu nie wygladają najgorzej...Bury99 musimy przeglądnąć zapiski z trafionymi blaszkami...ale mysle że najlepiej na to pytanie mógłby odpowiedzieć Generał W....myśle ze jeszcze chyba przegląda to forum..
BURY99 Napisano 18 Październik 2005 Napisano 18 Październik 2005 The_Tuna dzieki za info sprawdze.ale jak bedziecie mieli czas to tez sprawdzcie w spisie może trafi sie cos podobnego..oto jeden z nich stan nienajgorszy bo aluminium.pozdrBURY
the_tuna Napisano 20 Październik 2005 Autor Napisano 20 Październik 2005 miejsce ataku:) .. oczywiście na Mierzeji Wiślanej
generał w. Napisano 22 Październik 2005 Napisano 22 Październik 2005 Zaglądam, zaglądam. Żadnych innych blaszek z 260 nikt raczej nie trafił - przynajmniej ja nic o tym nie wiem. Tak więc przyjmuję, że byli to żołnierze przydzieleni do któregoś dywizjonu czy pułku artylerii - jakiego? chyba nikt tego nie wie.
BURY99 Napisano 22 Październik 2005 Napisano 22 Październik 2005 Przypuszczałem właśnie to Generale W. ponieważ nigdzie sie nie doszukałem nic o tych chłopakach po 1944 jako funkcjonującej ewidencjonowanej jednostce także było pewnie tak ze niesmiertelniki zostały a do jednostek ich skombinowali różnych nowych i zostali na mierzeji...pozdrBury
the_tuna Napisano 23 Październik 2005 Autor Napisano 23 Październik 2005 za niedługo fotki wspaniałego tarfienia( hahaha) z dnia dzisiejszego, monety o nominale 5 guldenów!!!
the_tuna Napisano 25 Październik 2005 Autor Napisano 25 Październik 2005 popielniczka z łuski niemieckiej....
the_tuna Napisano 25 Październik 2005 Autor Napisano 25 Październik 2005 wspomniane 5 guldenów...oprócz tego dzień wcześniej wyskoczyła klamra WH(aluminium), znaczek jagera na czapke(liście dębowe),orzełek WH oraz czysta blaszka...
Tominew Napisano 25 Październik 2005 Napisano 25 Październik 2005 Witaj the_tuna!!! Od 3 - 6 będziemy na mierzei, może jakieś spotkanko zorganizujemy? Co ty na to?
the_tuna Napisano 26 Październik 2005 Autor Napisano 26 Październik 2005 jezeli warunki pogodowe pozwolą to nie ma sprawy..
the_tuna Napisano 2 Listopad 2005 Autor Napisano 2 Listopad 2005 kolejny wyjazd kolejne łupy:fotka zbiorowa na zakończenie dnia.....
the_tuna Napisano 2 Listopad 2005 Autor Napisano 2 Listopad 2005 kolorki...czarne za rany stalowa i mosiężna,5 marek w srebrze,klamra wh -aluminium,omba" z opel blitza...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.