Skocz do zawartości

Gdańsk i Mierzeja Wiślana-trafienia the_Tuna squad i przyjaciele

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 450
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Nie bahnshutz, tylko normalny Deutsche Reichsbahn, ale i tak ładna klamerka. A ta wyżej to na 100% klamra urzędnika sadowego lub administracji zakładów karnych (Strafanstaltsbeamte).Zdjecie troche niewyraźne, jezeli orzeł nie ma na brzuszku swastyki, to klamerka jest z lat 1933 - 1937, jeżeli jest tam mała swastyka, to z lat 1937 - 45.
Pozdrawiam!
Daniel

Kiedy rozeszła się wieść, że coś takiego wyszło,na Mierzeję rzuciły się całe bandy poszukiwaczy (po trzy- cztery samochody z pełnymi składami). Wszyscy zakładali, że skoro udało się jakiemuś bałwanowi, to oni, ofesjonaliści z penościa wykopią cztery i to z wózkami bocznymi. Efekty były jednak mizerniejsze niż się spodziewali. Ostatnio natknąłem się w lesie na strażników granicznych, którzy po przetrzepaniu samochodu i stwierdzeniu braku przedmiotów niebezpiecznych stali się nawet uprzejmi. Dowódca (sympatyczny chłop) poradził mi szukać przy ujściu Wisły o tam jeden znalazł motocykl". Z trudem zachowałem kamienną minę.
Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie