pomsee Napisano 30 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 30 Kwiecień 2005 Mam kolbe (z pistoletem skałkowym) w super stanie, niestety jest na niej kilka dziur wyżartych przez korniki. Czy można je zalepić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pol Napisano 30 Kwiecień 2005 Share Napisano 30 Kwiecień 2005 Są specjalne szpachle do drewna mozna tym spróbować , z tego co wiem jest duży wybór kolorów drewna może cos dopasujeszpozdro pol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yasioo Napisano 1 Maj 2005 Share Napisano 1 Maj 2005 witam!!W rzeczy tak drogiej i pięknej jaką jest pistolet skałkowy radziłbym albo tych dziur wcale nie zaklejać albo użyć specjalnego wosku. Taki wosk jest sprzedawany w pałkach w całej gamie barw. Nakładamy go ostrym niewielkim nożykiem. Jak wiadomo w czasie nakładania trzeba trzymać pałkę tego wosku w rękach aby był rozgrzany i łatwo go było nakładać. Dziury trzeba uzupełniać bardzo dokładnie. Ten wosk kupisz tylko w dobrych sklepach z farbami o ile się orientuję. Nie używaj innych szpachlówek bo zachlapiesz skałkówkę. W razie niejasności pisz na priva. Yasioo yasiooxx@wp.pl GG: 6924434 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 1 Maj 2005 Autor Share Napisano 1 Maj 2005 Dziękuję za radę. Sam myślałem raczej o czymś w rodzaju żywicy. Dziurek raczej nie zostawię nie zapełnionych, choć nie ma ich wiele. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 1 Maj 2005 Autor Share Napisano 1 Maj 2005 To te dziurki nie ma ich za wiele ale myślę, że pistolet lepiej będzie się prezentował jak je pozatykam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yasioo Napisano 2 Maj 2005 Share Napisano 2 Maj 2005 witam!!pistolet jest piękny a ja nadal pozostaję przy opinii że użycie wosku jest tu najmniej inwazyjne i w pełni odwracalne.Zresztą dziurki są tak małe że nie warto ich zaklejać ( chyba że mnie me stare oczy mylą ). Yasioo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 3 Maj 2005 Autor Share Napisano 3 Maj 2005 Yasioo dziękuję za radę z woskiem - rekomendują go też książki o renowacji antyków. Życzę Ci też pomyślnej konstrukcji skałkówki. Ja raczej zajmuję się zabytkową bronią ale chyba kupię działajacy pistolet i zobaczymy jak sie bedzie sprawował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.