danieloff Napisano 27 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 27 Kwiecień 2005 Jak w temacie - porcelanka (korek porcelanowy) z napisem BRAUEREI SCHADE DESSAU - czy to coś starego, czy może współczesne? Znalezione z kawałkiem butelki.daniel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 27 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 27 Kwiecień 2005 No tak, to wiem, porcelanka była na kawałku szyjki butelki i zardzewiałym drucie. Bez waffenamtów:-) W internecie znalazlem tylko informacje o Browarze Dessau z okresu DDR, dlatego pytam, czy to przedwojenne, wojenne, czy powojenne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KudłatyHD Napisano 27 Kwiecień 2005 Share Napisano 27 Kwiecień 2005 A możesz wkleić zdjęcie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 27 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 27 Kwiecień 2005 No własnie na razie nie mam dostępu do cyfrówki, ale korek wygląda jak każdy inny, chodziło mi tylko o markę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KudłatyHD Napisano 27 Kwiecień 2005 Share Napisano 27 Kwiecień 2005 Właśnie, że o to chodzi, że korki się praktycznie nie różnią, ale wzór nadruku zapewne jest inny . Często browary miały wiele rodzajów nadruków. mam troche takich porcelanek i z jednego browaru czasami jest i kilkanascie rodzajów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 28 Kwiecień 2005 Share Napisano 28 Kwiecień 2005 BRAUEREI SCHADE DESSAU - jakis browar w Dessau ,porcelanka na 100% sprzed 1945 r.pzdrbjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 27 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 27 Kwiecień 2005 Jak w temacie - porcelanka (korek porcelanowy) z napisem BRAUEREI SCHADE DESSAU - czy to coś starego, czy może współczesne? Znalezione z kawałkiem butelki.daniel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
danieloff
daniel
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.