kommark Napisano 25 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 25 Kwiecień 2005 Witam prosze o odpowiedz w jakiej armi była uzywana? z góry dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
redigor Napisano 3 Maj 2005 Share Napisano 3 Maj 2005 Jak na austrowęgry to trochę za głęboka pokrywka,chociaż może to tak wyszło na fotce,poza tym duze podobieństwo.Pzdr.Redigor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kommark Napisano 25 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 25 Kwiecień 2005 Witam prosze o odpowiedz w jakiej armi była uzywana? z góry dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostoja Napisano 23 Luty 2014 Share Napisano 23 Luty 2014 Mnie wczoraj wyszedł coś podobnego: kociołek-menażka tylko aluminiowa. Nie ma sygnatur. Dotychczas nie miałem do czynienia z takim naczyniem. Proszę o ID. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostoja Napisano 23 Luty 2014 Share Napisano 23 Luty 2014 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostoja Napisano 23 Luty 2014 Share Napisano 23 Luty 2014 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek123 Napisano 25 Kwiecień 2005 Share Napisano 25 Kwiecień 2005 mi to wyglada na jakies wloskei badziewie ktos na allegro wystawił identyczne i opisał jak francuskie z I wś .........hmmmmmmm spytaj dabi na allegro kolo napewno bedzie wiedział co to jest pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
J-23 Napisano 25 Kwiecień 2005 Share Napisano 25 Kwiecień 2005 raczej nie włoskie, przynajmniej nie II wojenne włoskie. włosi mieli menażki kształtem podobne do niemieckich, różniły się zamknięciem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mietek Napisano 4 Maj 2005 Share Napisano 4 Maj 2005 To ja wystawialem na allegro. Byla blednie opisana (wiec aukcje zdelem), sugerujac sie faktem, iz byla razem z adrianem wz15 i jest koloru szaro-stalowego sadzilem iz jest francuska.Jednak dabi odpisal, iz jest to jugoslawianska z 2 wojny.Fakt pokrywka jest zdecydowanie glebsza niz w austrowegierskiej. Na a francuskie mialy plaska pokrywke i nieruchome ucha kociolka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hans1939-45 Napisano 8 Sierpień 2014 Share Napisano 8 Sierpień 2014 Witam. Kociołek aluminiowy kolego Ostoja wpadł mi taki sam, obity jest OFNE PN 16cm czyli Olkuska Fabryka Naczyń Emaliowanych wyrób cywilny, pewnie koniec lat 40-stych. pozd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxikasek Napisano 26 Kwiecień 2005 Share Napisano 26 Kwiecień 2005 A nie będzie to Austrowęgry? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
kommark
Witam prosze o odpowiedz w jakiej armi była uzywana?
z góry dzieki
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.