Skocz do zawartości

Jaki nowy Papa Mobile ?

2A

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
hmmm....jako ze nowy papiez sluzyl w HJ to moze cos stylowego tylko pomalowanego na lagodniejsze kolory?..liczylem ze zostanie murzyn albo hiszpan.teraz niemcy sie znowu zaczna wozic:-((
Napisano
...spodziewałem się pozyskanych z pobojowisk białych wierz adoptowanych do ręcznego przenoszenia jak w lektyce czy całkiem swojskich niewybuchalnych w powietrze meroli z białymi nakładkami na ogniwach gąsienic z MG walących biało-żółtym konfetti, ale to...
Czy można dowiedzieć się czegoś bliżej o funkcji tego pojazdu-wąż do wody-sikawka-zbiornik-dzwon-straż pożarna ? ale dlaczego, na Boga, kreuz na górze 'dzwonnicy'..
Napisano
Tak. To jakiś nadspodziewanie trafny total jest. Miałem już nawet telefon z Watykanu - pytali czy ten pojazd jest na sprzedaż.
Napisano
mojego dziadka który był nawigatorem na lancasterze zestrzelili i zabili w czasie nalotu na Regensburg zakłady Focke Wulfa - mam wrażenie że nowy papa miał w tym swój udział
Napisano
Wojtek PL, ten transporter na bazie Sd.Kfz 251/17, tzw. Sonderpanzer MilPf", to miał być... kościół polowy - Feldkirche". Pozostał jedynie w fazie projektu :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie