Skocz do zawartości
  • 0

Klamra, czyżby oficerska SS ???

beaviso

Pytanie

Napisano

Dziś z dziewczyną trafiliśmy na wykopkach taką oto klamerkę. Według 2 stron www, na które zaszedłem, zdaje się to być oficerska SS!!! Proszę Was o potwierdzenie lub zaprzeczenie.

To mój pierwszy prawdziwy wykop w życiu (choć w zasadzie wykryła go dziewczyna, a ja tylko wykopałem...). Dotąd na koncie same łuseczki były i żadnej klamry. Co za dzień... a miałem nie jechać z powodu ostrej balangi w nocy ;)

Jeśli to faktycznie oficerska SS to dla mnie dodatkowe znaczenie ma fakt, że wyszła pod Gdańskiem, gdzie w zasadzie SS występowało w 1945 szczątkowo. Ta może pochodzić z SS-Regiment Kaltofen", bo tenże bił się w okolicy.

pozdr, M.

PS> Nie na sprzedaż! :) Na półkę!

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
No więc kwestia własności wykrywacza już się dawno rozstrzygnęła i jest 50:50, bo poszedł ze wspólnego konta :)
Natomiast klamerka aktualnie jest u mnie, tralalala! I przestań się Kaziku nabijać :D
Bjar, też lubię łuski! No, z wyjątkiem Mosina i PPSz.
Napisano
hah
Widocznie podświadomość kumpla" broniła tego terenu na wszelkie możliwe sposoby i podsuneła do główki hasło czysty las" :P
Napisano
idealna klamra oficera ss wykonana z aluminium kosztuje 1500 zł ,cynk jest o wiele tańszy skłaniam się ku pocji frozera...800-900 to maxymalna cena..ale,też bym jej nie sprzedał.nastapną taką nieprędko znajdziesz (lub nie)..rzeczy w ładnych stanach warto zatrzymywać przydadzą się na starość jako dodatek do emerytury:P...a swoją drogą to bardzo ładne trafienie jak na warunki gdańskie...pozazdrościć i wziąść się do roboty.. :P
pozdrawiam...
Napisano
aha..zapomniałbym o najważnieszym...wydaje mi się że moge dać ci trochę informacji na temat naszych trafień z okolic 35..jeżeli jestes zainteresowany kontakt przez priv.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie