Skocz do zawartości

Zap.Dyw.Spad.H.G,

sloma

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 53
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

Dla zainteresowanych: tak wyglada dzialo Pak40.
Sloma: Nie da sie wysledzic losy tego Pak-a i innych fantow? Mozesz podac zrodlo informacji, ktora podales?

Napisano

Czołem
Aktualne informacje :) :
PAK 40 okazał się być PAK-iem 36 bodajże (3,7cm). Choć w niczym nie umniejsza to jego wartości. Za moje pójście na żywioł" w powyższym poście przepraszam i w agrodę" przesyłam zdjęcia z tych znalezisk. Zaznaczam że nie pochodzą z bezkresnych bagien Ukrainy lecz od nas, z Polski, okolica Grudziądza. Choć sam w to nie wierzyłem i szczęka jeszcze majta mi się u stóp ze zdziwienia...
Mam nadzieję, że spotkam się ze zrozumieniem jeśli zaznaczę, że źródła nie ujawnię. Kontaktu z tymi co to wyciągnęli i tak nie mam, ale na 100% gdzieś to wypłynie w Polsce...
Co do prawnego zagadnienia poszukiwań w tym terenie - nie do końca wszystko jest dla mnie jasne no ale cóż-taki kraj :(
Pozdrawiam
Słoma

Napisano

Jak mogłoby zabraknąć 34-ki w takim fajnym miejscu;)
Słowem-rewelacja na moje. Niech no tylko śnieg stopnieje ;)

Napisano
Panie sloma trzeba bylo zamiescic link a nie wklejac fotki :)
http://klad.hobby.ru/milarch.htm
Napisano
Dla tych co nie lubia rosyjskich literek :)
Osmy przycisk po lewej stronie od gory Nachodki"
Po otwarciu podstrony po prawej znajdziecie te rewelacyjne fotki niby z okolic Grudziadza :)
I pozberajcie juz te szczeki z podlog :)
Napisano
niestety ktos sobie ze mnie straszliwie zadrwił i przysłał mi te zdjęcia, ja popełniłem błąd, bo zamieściłem je tutaj, nie weryfikując do konca informacji, mam nadzieje że nikt nie dostał przeze mnie zawału :)
Napisano
Troche mnie zaniepokoily te mosiny i Maxim obok spadochroniarskich fantow ale i tak fotki robia wrazenie chociaz to nie Polska. Wlasciwie to teraz chyba nic pewnego juz nie mozna powiedziec o znalezisku pod Grudziadzem. A moze jednak?
Napisano
ja poprostu nie mogę uwierzyć że tyle super fantów można trafić.....w głowie mi się to nie mieści...
Napisano
w tym miejscu podobno byl kiedys szpital polowy, sporo niemcow znaleziono w okolicy szpitala, miejscu gdzie ich chowano, jak i pojedyncze mogily rozrzucone w lesie
Napisano
Po pierwsze gratulacje Sloma,to dość rzadkie zjawisko ,zdjęcia chociaż z Rosji to też niczego sobie , a tak na marginesie swego czsu i w Gorzowie takie wychodziły.
Po drugie :czy otrzymałeś moje maile bo jak do tąd nie widzę odp. ,a uważam ,że temat ewentualnej współpracy jest wjakiś sposób możliwy (zwłaszcza ,iż w okolicach Gorzowa można by znależć jeszcze niejedno ;> )
pozdro pol
Napisano

a takie samoloty leżą na księżych górach pod grudziądzem pewnie też po spadachroniarzach

Napisano
Fajne zdjecie, wiertarka, mloteczek ;)))
Tak przy okazji to raczej nie po lotnikach.
Pozdrawiam - jankos.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie