vonadamski Napisano 14 Kwiecień 2005 Share Napisano 14 Kwiecień 2005 Witam!!!Nie oksyda ale patyna albo agar".Z powazaniem vonadamski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty2004 Napisano 14 Kwiecień 2005 Share Napisano 14 Kwiecień 2005 Z niedzieli : Odkarzalnik, kociołek sowiecki,trochę lotek,łuski- rusznica i 20 mm , butelki,i kupa innego złomu bez sensu,ale sezon nareszcie otwarty:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty2004 Napisano 14 Kwiecień 2005 Share Napisano 14 Kwiecień 2005 A i ten kawałek 1907-ki też z niedzieli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty2004 Napisano 14 Kwiecień 2005 Share Napisano 14 Kwiecień 2005 celownik jakoś się trzyma :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziomek11 Napisano 14 Kwiecień 2005 Share Napisano 14 Kwiecień 2005 Wonsy te flaszki są z Piły (kiedyś Schneidemuhl)a cały skrót oznacza Zrzeszenie Browarów Nadgranicznych.Przed wojna było w Pile ponoć ok. 50 browarów do konca tego nie jestem pewien, poniewaz w temacie już dawno nie siedziałem...po zdjęciu raczej browar z konca wojny mam dwie z flachy z Piły później Ci załaduje fotki...Pozdrowienia fur Bad Poltzin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dronx Napisano 14 Kwiecień 2005 Share Napisano 14 Kwiecień 2005 kolejna waga :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dronx Napisano 14 Kwiecień 2005 Share Napisano 14 Kwiecień 2005 jakas bateryjka moze ktos wie od czego ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dronx Napisano 14 Kwiecień 2005 Share Napisano 14 Kwiecień 2005 ' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dronx Napisano 14 Kwiecień 2005 Share Napisano 14 Kwiecień 2005 / Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wons Napisano 14 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 14 Kwiecień 2005 POZDROWIENIA Z NAD MORZA! Nad morzem można znaleźć bez wykrywki różności!Ziomek, czekamy na fotki.wonsY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 15 Kwiecień 2005 Share Napisano 15 Kwiecień 2005 Kilka różności z okolicznych pól : łuski mauserowskie ,części zapalników D.Z.35 ,tarcza amazonek od przedwojennego polskiego orzełka ,50 groszy PRL ,polski guzik wz.28 i carski piechoty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 15 Kwiecień 2005 Share Napisano 15 Kwiecień 2005 guziczek z bliska ,strasznie jestem z niego zadowolony - już mój drugi piechoty :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 15 Kwiecień 2005 Share Napisano 15 Kwiecień 2005 A tutaj już kompletne zaskoczenie - bitwa z powstania styczniowego 1863 r. Pociski chyba od karabinów Krnka 15,24 mm używanych przez Rosjan ,łącznie około 80 szt. ,do tego ołowiane kulki - widocznie wystrzelone przez powstańców. Skoro tego tyle wyszło trzeba dalej tam zamiatać :) (na dole łuska 7,92 mm do porównania).pzdrbjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciekC Napisano 15 Kwiecień 2005 Share Napisano 15 Kwiecień 2005 coprawda nie z 1863 r :P ale tez fajne. weekendowy wypad z rodzinką na pomorze. Ma ktos pomysł jak sie za to zabrać? narazie zostało w lesieMpozdrowienia dla Karola (:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leserek Napisano 15 Kwiecień 2005 Share Napisano 15 Kwiecień 2005 ja nie mam tyle szczescia, ale mauserowskie wrzesniowe polaczki w terenie z dolkami (nie zakopane)to dla mnie tez pewne szczescie, i drugie miejsce metalowy haczyk od paska, w miejscu gdzie 10000 ludzi chodzilo, oraz dzieki za pozostawione buteleczki przez kogos, haha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 15 Kwiecień 2005 Share Napisano 15 Kwiecień 2005 Leserek - nie wiem czy pijesz do mnie czy do MaćkaC ,ale nie wiem czy ja mam szczęście ,lasek przełażony i ani jednej łuski od tych krnków"! Pocisków uzbierało by się jeszcze kilkadziesiąt ,ale ani jednej łuski :( A dziś pół godziny temu (brat) - 1 krajcar Marii Teresy z lat 1780-90 (data przytarta) a do tego trochę elementów zapalników D.Z.35 ,łusek kilka i blaszka z dziurką i numerem '42' - wygląda na starą.pzdrbjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frozzer Napisano 15 Kwiecień 2005 Share Napisano 15 Kwiecień 2005 MaciekC udany byl wypad z rodzinka? jak chcesz jeszcze miec takie wypady, to pomysl o rodzince gdy bedziesz chcial sie za tego typu zlomy zabierac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monti Napisano 15 Kwiecień 2005 Share Napisano 15 Kwiecień 2005 MaciekC:Frozzer dobrze napisał.A zabrać sie należy do tego w sposób: telefon do saperów.Mam nadzieje że nie zostawiłes na wierzchu.pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wz1977 Napisano 15 Kwiecień 2005 Share Napisano 15 Kwiecień 2005 Witam. Łódka od mausera aluminiowa z takimi oznaczeniami. Czy one mówią coś komuś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wz1977 Napisano 15 Kwiecień 2005 Share Napisano 15 Kwiecień 2005 tabliczka znamionowa ZAWOD 166 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wz1977 Napisano 15 Kwiecień 2005 Share Napisano 15 Kwiecień 2005 iezbędnik" z dwoma elementami i instrukcją obsługi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wz1977 Napisano 15 Kwiecień 2005 Share Napisano 15 Kwiecień 2005 porcelanowy krążek z 3 otworami ( jakieś sugestie do czego mógł służyć) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 15 Kwiecień 2005 Share Napisano 15 Kwiecień 2005 Aluminiowa łódka jest na amunicję 7,5 x 54 mm do francuskiego kb MAS.pzdrbjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wz1977 Napisano 15 Kwiecień 2005 Share Napisano 15 Kwiecień 2005 dziękuję za podpowiedź. To moje pierwsze spotkanie z taką łódką. Napisałem od mausera ponieważ nie spotkałem do tej pory łódki od Masa.pozdr wz1977 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciekC Napisano 15 Kwiecień 2005 Share Napisano 15 Kwiecień 2005 Frozzermoze sie nieprecyzyjnie wyraziłem.po lesie biegałem sam. nigdy bym nie naraził na takie ryzyko nikogo. co innego moja głupia ciekawość.Montizakopałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.