Skocz do zawartości

POMOCY!!!!!!!!!GPS

k-szela

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam wszystkich zainteresowanych!!! Moje pytanie kieruję głównie do użytkowników GPSów. ??? Od jakiegoś czasu posiadam na wyposazeniu GPS garmin model eTrex żółtek" i sprawował mi się bez żadnych problemów to jest odpalał się błyskawicznie ( znajdował satelity i był gotów do pracy ), aż dziś włączyłem to (...) nie będę kloł!!! i nic w tym momencie moja wiedza padła:( i pojawiły się domysły czy USA wyłączyła ze strachu system czy wszystkie satelity spadły za colambią :D????? czy może temperatura w lutym i duże zachmurzenie mojemu sprzecikowi nie odpowiada??? a może cosik inszego nastąpiło??? jak ktos wie proszę o pomoc. Z góry dzięki:)
Napisano
Jeżeli faktycznie mu się umarło na amen, to Cię pocieszę".
Polityka gwarancyjna formy Garmin jest prosta. GPS-ów się nie naprawia :), każdy sprzęt po gwarancji zakupiony w dowolnym miejscu na świecie jest wymieniany po uiszczeniu zryczałtowanej sumy na nowy.
Napisano
Dzięki Bocian. Mój sprzęt jest jak nówka i czyta satelty to znaczy pokazuje lokalizacje ale nie ciagnie sygnału. Słyszałem że po dłuższej przerwie w użytkowaniu tego modelu inicjacja może trwać nawet godzinę????? Może ktoś miał podobny problem ze swoim GPSem?
Napisano
No co do inicjacji po dłuższej przerwie to nawet jest napisane w instrukcji obsługi :)
Czyli jak to mówią grunt to instrukcja. W razie jakichkolwiek pytań skorzystaj z googli i grupy dysk. pl.rec.gps tam zawsze Ci pomogą.
Napisano
Witam ponownie!!! Bociek sprzęt zaczął działać po ok 30 min. autolokacji ( inicjacji )dzięki za wszystkie podpowiedzi. A więc nie martwcie się jak wasz nowszy lub starszy GPS ( ja doświadczyłem tego na eTrexie żółtku" ) przestanie zbierać sygnał z satelitów to wina tego że miał długą przerwę po załączeniu czyli bateryjki zostały wyciągnięte i sprzęt leżał na pułeczce zbierąc kurz.(lepiej jest zostawić w nim bateryjki) pozdrawiam Krzysiek.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie