past Napisano 30 Marzec 2005 Autor Napisano 30 Marzec 2005 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=46690021wklejam jako ciekawostkę , nie mam nic wspólnego ze sprzedającym ale wydaje mi się że nieczęsto taki sprzęt spotyka się na aukcjach.
KudłatyHD Napisano 30 Marzec 2005 Napisano 30 Marzec 2005 I nawet tsani jsk narazie:)),Fajna jest ta skrzynia metalowa:)
past Napisano 30 Marzec 2005 Autor Napisano 30 Marzec 2005 panowie , to typowo saperski sprzęt , dałem bo ładny okazik, zasiegi pewnie ma słabe , ale chętnie usłyszałbym zdanie Proscana.Miro i kudłaty -- na mierzeji pewnie by się wam przydał :-(
miro5671 Napisano 30 Marzec 2005 Napisano 30 Marzec 2005 Jasne.Zwłaszcza,że jedno chłopisko jedzie o łopacie hehe...
proscan Napisano 30 Marzec 2005 Napisano 30 Marzec 2005 Witam,Moje zdanie? Nigdy tego nawet w rękach nie miałem. Sprzęt jest wojskowy, więc należy się liczyć np. z wagą. Oczywiście zero dyskryminacji.Wykrywacz jest impulsowy (protoplasta modelu ATMID, o ktory ktos na forum już pytał). Ma rozdzieloną sondę nadawczą i odbiorczą. Jak poszukacie w necie AN PSS-12" to dużo informacji można znaleźć. Cena atrakcyjna :)proscan
Raned Napisano 31 Marzec 2005 Napisano 31 Marzec 2005 Najprawdopodobniej sprzęt skradziony z wojsk NATO. Oryginalnie kosztuje kilkanaście tys. złotych. Miałem taki - wysoka jakość wykonania lekki, duży zasięg bo PI ale bardzo czuły i wkrywa wszystko metalowe (zero dyskryminacji).
topór Napisano 31 Marzec 2005 Napisano 31 Marzec 2005 „Najprawdopodobniej sprzęt skradziony z wojsk NATO „To poważne oskarżenie nie masz dowodów to nie wyciągaj pochopnych wniosków, bo może sprzęt pochodzi z demobilu NATO lub coś w tym stylu.Ale przy zakupie trzeba też brać opcję kradzieży.
twrozyna Napisano 31 Marzec 2005 Napisano 31 Marzec 2005 jest ich calkiem sporo w polskim wojsku (dostawy w formie przetargow DWL od 2000r) cena ormalna" 2500-3500 eurowg mnie to nie jest z demobilu tylko z ciezarowki"
topór Napisano 31 Marzec 2005 Napisano 31 Marzec 2005 2000-2500euro za ten sprzęt?!!! teraz wiem na co idą moje podatki skandal!! A może za łopatę NATOWSKĄ trzeba zapłacić 500-1000 euro Brrrrrr za tą kasę można taki sprzęt kupić 1000 razy lepszy od tego z NatoMarnotrawienie pieniędzy podatników !!!!!!!!!!!!!!!!!
topór Napisano 31 Marzec 2005 Napisano 31 Marzec 2005 Pomyliłem się 2500-3500euro, jeśli to prawda to prosi się o pomstę do nieba!! Chyba kupię go z allegro i sprzedam dla WP za jedyne 1500euro zaoszczędzą 1000-1500euro :)
luger Napisano 1 Kwiecień 2005 Napisano 1 Kwiecień 2005 W tym wypadku wierzę Ranedowi. Znam przypadki zaginięć" sprzętu na poligonie drawskim począwszy od laptopów a skończywszy na wielotonowym, aluminiowym, składanym moście. Okoliczni mieszkańcy walą"co im tylko w ręce wpadnie więc czemu nie wykrywacz???Pozdrawiam L.
Raned Napisano 1 Kwiecień 2005 Napisano 1 Kwiecień 2005 Sprzęt kosztuje trochę więcej, coś ponad 3000 euro i jest naprawdę bardzo, bardzo dobrze wykonany. To nie jest oskarżenie bo ktoś może nieświadomie wprowadzać sprzęt do obiegu, ale sprzęt nie jest z demobilu a jak najbardziej aktualnie ze stanu i sprawa śmierdzi. Jeżeli ktoś go kupi to numery będą albo zamalowane albo usunięte w inny sposób.Wykrywacz mało przydatny do ormalnych" poszukiwań.Na niemieckim eBayu też się takie pojawiają z ceną kup teraz chyba 399 euro.Dawniej od szefa kompanii za butelkę wódki można było wyciągnąć nawet czołg, czyżby nic się nie zmieniło?
Raned Napisano 1 Kwiecień 2005 Napisano 1 Kwiecień 2005 Na pojemniku są wyraźnie zamalowane numery i jeżeli nie ma się nic do ukrycia to się tego nie robi i podejrzewam, że sprzęt może pochodzić z kradzieży , a nie, że allegrowicz go ukradł. Rejestrując się w Allegro podpisuje się zobowiązanie, że oferowane przedmioty nie pochodzą z kradzieży. Kiedy kupuję na Allegro wierzę, że nabyte przedmioty są legalne, chociaż wcale tak nie musi być.Ten wykrywacz to właśnie Schiebel, które nasi kupili i jestem prawie pewien, że to jest źródło, i wykrywacz nie jest z Niemiec.
twrozyna Napisano 1 Kwiecień 2005 Napisano 1 Kwiecień 2005 rocznie Dep Zaopatrywania DWL kupuje min 20 kompletow, wlasnie jest w trakcie postepowania na kolejneto co polecialo na misje (afganistan, iraq, syria itd) raczej juz nie wraca, chociaz w duzej mierze za zaopatrzenie w tego typu zabawki" odpowiadaja sluzby logistyczne np nato lub usapowiadomienie zandarmierii wojskowej jest w tym wypadku zasadne
Verte Napisano 1 Kwiecień 2005 Napisano 1 Kwiecień 2005 Raned, gdzie ty chłopie widzisz coś zamalowanego? Coś się tak zbyt mocno wyrywają do odpowiedzi dilerzy ... upsss aż grozą powiało ... bo może zamiast ukradzionego to jest jednak jakiś demobil? Czysta spekulacja z mojej strony tym bardziej, że transporty wykrywaczy giną gdzieś bezpowrotnie ... tych nowych komercyjnych a ceny promocyjne mogą ulec zmianie niebawem. Znowu spekulacja, się człowiek nasłucha i naczyta to różne myśli przychodzą do głowy :-)))))))))))))))))))))))))Verte
schiebel Napisano 2 Kwiecień 2005 Napisano 2 Kwiecień 2005 Czytając Wasze domniemania na temat pochodzenia mojego wykrywacza ogarniało mnie coraz większe zdziwienie . Mam nadzieję że wszystkie powiadomienia" do żandarmerii, prokuratury,CIA,FBI,KGB,itp zostały wysłane.Panowie proza życia jest prostsza, ten sprzęt nigdy nie był w żadnym wojsku,ani innych służbach, w rzeczywistości otrzymałem go parę ładnych lat temu od dobrego znajomego z zagranicy gdzie był egzemparzem demonstracyjnym i pokazowym na targach i wystawach. Miałem z niego korzystać podczas moich częstych wyjazdów w teren,jednak jego zdolność wykrywania wszystkiego co metalowe bez względu na wymiar stała się dla mnie jego wadą i wylądował w piwnicy. Wystawiając go na allegro miałem nadzieję,że może on się jeszcze komuś przydać za przystępną cenę.Niestety Wasze niezdrowe publiczne insynuacje są powodem dla którego wycofuję tą aukcję , a sprzęt wróci na swoje miejsce do piwnicy.
fido Napisano 2 Kwiecień 2005 Napisano 2 Kwiecień 2005 widzę mocne słowa płynące z Krakowa.Czy to nie przesada.
k-szela Napisano 2 Kwiecień 2005 Napisano 2 Kwiecień 2005 Już raz był na allegro i chyba poszedł za coś ok. 1000 kilka zł. Faktycznie nasi saperzy z Brzegu używają ich na misji w Afganistanie ale patrol saperski ma Smętka i white`sa:)) Szkoda że aukcja została usunieta bo cena atrakcyjna pewnie ktoś by go kupił na militarkę. Pzdr.
twrozyna Napisano 2 Kwiecień 2005 Napisano 2 Kwiecień 2005 mimo zapewnien ze nie zostanie zakonczona przed czasem, a ci ktorzy sie pytali o legalnosc pochodzenia dostali sugestie od wystawiajacego ze powinni sie wycofac z aukcji;dziwne wg mnie przesadzil schiebel" jesli wszystko bylo ok to czego sie zaczal bac?
proscan Napisano 2 Kwiecień 2005 Napisano 2 Kwiecień 2005 Proponuję przenieść nagonkę na tego pana:http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=25789&item=6166150594&rd=1&ssPageName=WDVWCo prawda sprzedaje nówke za 1600zł* ale to i tak za tanio. Coś trzeba z tym zrobić, prawda ?Jak jest żandarmeria" po niemiecku, bo zapomniałem ?;)proscan*) kto wie do ilu by dosżło na allegro? Palec do góry (byle nie środkowy).
Natan Napisano 2 Kwiecień 2005 Napisano 2 Kwiecień 2005 Teraz pozostaje pytanie za flaszkę czego on to załatwił ?- whisky,brandy,cognac.....jesteśmy w Europie a facet się wycofał z aukcji z Allegro(wcześniej)....
proscan Napisano 2 Kwiecień 2005 Napisano 2 Kwiecień 2005 a to kryjówka przemytników schiebeli...proscan
kopijnik2 Napisano 7 Marzec 2007 Napisano 7 Marzec 2007 następca...http://ccsweb.pica.army.mil/2counter/anpss14.htm
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.