Dzi@dek Napisano 24 Marzec 2005 Autor Share Napisano 24 Marzec 2005 Jestem dość nowy w tej dziedzinie.Może któryś z kolegów podzielił by się ze mną jakimiś lokalizacjami na szukanie miliatariów . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzi@dek Napisano 24 Marzec 2005 Autor Share Napisano 24 Marzec 2005 Łomża nie łódz przepraszm pomyłka :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty2004 Napisano 25 Marzec 2005 Share Napisano 25 Marzec 2005 poczytaj stare posty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzi@dek Napisano 25 Marzec 2005 Autor Share Napisano 25 Marzec 2005 Przejrzałem wszytkie posty ale nic o tym nie znalazłem . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miro5671 Napisano 26 Marzec 2005 Share Napisano 26 Marzec 2005 W tym temacie,raczej nie licz na tacę...Każdy radził sobie sam...Pozdr. Miro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rav79 Napisano 1 Czerwiec 2005 Share Napisano 1 Czerwiec 2005 A może miałby ktoś ochotę na wypad pod Ostrołękę? Chciałbym tam poszukać miejsca pierwszowojennego forsowania Narwi przez Niemców??? Jak by ktoś się trochę orientował w tym temacie miał ochotę któregoś weekendu poszperać to możemy się ustawić,pozdr Rafał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tominew Napisano 1 Czerwiec 2005 Share Napisano 1 Czerwiec 2005 Cześć Raw79!!! Jeśli chodzi cię o przeprawę pod Ostrołęką przez Niemców w pierwszej wojnie światowej, to powiem ci że byłwm i szukałem tego rejonu. Po 3 godzinach udało mi się znaleść dokładne miejsce przeprawy. Teren choć ostro przeszukany to dla dobrego poszukiwacza bardzo obiecujący. W tym rejejonie znalazłem sporo guzików pruskich i pare ruskich, kopiejki, i kupe wystrzelonej amunicji z łudkami. Zamierzam w tym roku zbadać Narew i sam brzeg. Myśle że uda sie coś może wyciągnąć z rzeki. Jeśli byś sie wybierał to daj znać. Ja jestem z Warszawy. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ubenfurer Napisano 1 Czerwiec 2005 Share Napisano 1 Czerwiec 2005 Raf 79.Spoko.Pisze sie z kumplem na wypad pod ostrołęka.Byłem w jednym miejscu to ćwiknąłem skrzynke od maxima pustą:) i ammo mauser 1 woj.i kilka drobiazgów.Jak coś to pisz na poczte . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ubenfurer Napisano 1 Czerwiec 2005 Share Napisano 1 Czerwiec 2005 W weekend planujemy ruszyć w teren.Fajnie by było w sobotę wyskoczyć pod Ostrołękę.pozdrawiamubenfurer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greggg Napisano 1 Czerwiec 2005 Share Napisano 1 Czerwiec 2005 WitamOd jakiegoś czasu sporo biegam pod Ostrołęka, a własciwie biegałem w zeszłym roku....Przyczułek fajne miejsce ale krajobraz ksiezycowy.... istne kretowisko. Raz spotkałem tam 3 różne ekipy w tym 2 z wawy:))Wychodzi drobnica - łuski, ammo w łudkach, guziki, odstrzelone zaplniki itp.... na rewelacje bym nie liczył...Biegałem i po jednej jak i po drugiej stronie Narwi.. na podejściach do przyczułka też kicha... przekopane, ziemianek dużo ale z fantami marnie... wyszła mi pochwa do bagnetu zastępczaka, 2 bandoliery materiałowe z ammo w łudkach dla grup szturmowych, odtstrzelony czub od pikenhauby i pikenhauba ale stan agonalny.. orzeł sie rozsypał....Po zachodniej stronie rzeki stali w 1944 niemcy, ale tez nic ciekawego... łuski, resztki od s-mine itp.. a dalej na zachód przeryte i masa śmieci:(( Jakby ktoś miał ochote to moge się wybrać, tylko akurat mam skasowaną furę..:)Pozdrawiam Greg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rav79 Napisano 2 Czerwiec 2005 Share Napisano 2 Czerwiec 2005 Jeżeli jacyś warszawiacy jadą w stronę ostrołęki w sobotę to niech pojadą przez wyszków :) od wyszkowa ja skrótami poprowadzę... możemy tu zgrupowanie przed jazdą zrobić i się dokładnie policzyć, nieśmiertelniki poczyścić bo komary w zeszłym tygdniu zdziesiątkowały nasz mały oddziałek kopiący pod pułtuskiem (przez to gówno nawet sztuki łuski nie wykopałem tylko schowałem sie w samochodzie i czekałem na kumpla, który w tym czasie 3 magazynki od mp40 i skorupke granatu odłamkowego wyciągnął)Jakby coś to piszcie bo ja w robocie nie moge outlooka skonfigurowaćdziegielewski_r@poczta.onet.plPozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ubenfurer Napisano 2 Czerwiec 2005 Share Napisano 2 Czerwiec 2005 Ekipa z Łomży ma 3 miejscówki wolne w aucie jakby co to służe pomocą..ubenfurer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rav79 Napisano 2 Czerwiec 2005 Share Napisano 2 Czerwiec 2005 Możemy się umówić w Ostrołęce i jak macie 3 miejsca wolne to z tamtąd bym/byśmy sie z wami zabrali. Czekam jeszcze na opd od kolegi z wawy bo moze i on jeszcze by pojechal. pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ubenfurer Napisano 2 Czerwiec 2005 Share Napisano 2 Czerwiec 2005 Spokojna czaszka możemy moim autem tzn.kumpla się tam pokręcić .Napisz na poczte gdzie i kiedy i o której godz. się umawiamy.pozdroubenfurer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greggg Napisano 2 Czerwiec 2005 Share Napisano 2 Czerwiec 2005 WitamMoze będe od piatku w Ostrołęce to też bym sie do Was przypioł.. chyba ze ktos leci z Wawy... tylko pogoda moze okazać sie dupowata...Pozdrawiam Greg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ubenfurer Napisano 2 Czerwiec 2005 Share Napisano 2 Czerwiec 2005 Wyprawa przełożona na 11 czerwiec-sobota lub 12 czerwiec-niedziela.Godzina spotkania do ugadania przed tym terminemubenfurer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greggg Napisano 2 Czerwiec 2005 Share Napisano 2 Czerwiec 2005 WitamHm.. nie wiem czy nie będe obstawiał w tym czasie zawodów:(( Ale spoko w O bywam czasami i co sie odwlecze to nie uciecze;)) Moze wszystkiego nie wykopiecie...:))Pozatym zastanawiam się dlaczego mogiła co tam jest nie jest jakoś obgrodzona czy oznaczona.. w końcu to miejsce gdzie wielu ludzi przyjezdza na grilla?Jakby ktos wiedział coś na temat cmentarza ww1 pod Nakłami - mam taką pocztówkę - z jakich walk.., czy żołnierze zostali gdzieś przeniesieni.... bo teren raczej ubogi w fanty...Pozdrawiam Greg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SZZ Napisano 3 Czerwiec 2005 Share Napisano 3 Czerwiec 2005 Witam,czy ktoś z was penetrowal rejon pobojowiska z 1831 r., czy jest bardzo zryty?Pozdrawiam,SZZ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ubenfurer Napisano 3 Czerwiec 2005 Share Napisano 3 Czerwiec 2005 W Ostrołęce jest koleś którego interesują fanty z 1831 z powstania odznaki i inne duperele i sądzę że ten teren jest już przez niego przekopany zdrowo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greggg Napisano 3 Czerwiec 2005 Share Napisano 3 Czerwiec 2005 HejKumpel ostatnio trafił na terenie bitwy ze 2-3 guziczki....Ja trafiłem jedną kulę od skałkowca i dwa odłamki granatów o różnym wagomiarze... ale to przypadkowo... porozrzucane wśród pól i lasów:))Generalnie teren bitwy jest tam gdzie dzisiaj fort Bema...Pod Krukami gdzie jest mogiła gen. Kickiego zdupczyła mnie kiedys Police;)) ale sie wywinołem... są tam w lasku okopy chyba z ww1 lub z 1920 roku ale teren przekopany na wszystkie strony...Pozdrawiam Greg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ubenfurer Napisano 4 Czerwiec 2005 Share Napisano 4 Czerwiec 2005 Właśnie mój kumpel trafił w tym lesie orzełka z czapki Luftwaffe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ubenfurer Napisano 8 Czerwiec 2005 Share Napisano 8 Czerwiec 2005 Wypad niedziela.reszta na priv.Kto chętny -zgłaszać się proszę:)... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greggg Napisano 9 Czerwiec 2005 Share Napisano 9 Czerwiec 2005 WitamJa niestety odpadam:((( Obstawiam zawody FT buuu.....Może next time jak będe w tym rejonie.Pochwalcie się co traficie...Pozdrawiam Greg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarny12 Napisano 6 Październik 2006 Share Napisano 6 Październik 2006 Witam widze ze jestes z Łomzy, a ja natomiast jestem z Kolna i z miłą checią wybrałbm sie z wami na wykopki. pozytywne rozwazenie mojej propozycji gg 7078431 POZDRAWIAM. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.