Skocz do zawartości

Czołg z II w

Bracholl

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam wiem gdzie w bagienku utunoł czołg i do dziś tam jest wiec jak tylko sie zrobi ciepełko trzeba to sprawdzić.Mam pytanie czey może ktoś zna wiekszą grupe która by sie tym ewentualnie zajeła.Lokalizacja okolice Rzeszowa.ps może da sie go odpalić na pycz HEHE Pozdrawiam acha wiem jeszcze o radiostacji tylko tum zajmiemy sei sami.
Napisano
No to wtopa, bo jak w bagnie to trzeba było sprawdzać zimą, jak choć trochę zamarznięte :) Też słyszałem o czołgu, konkretnie w okolicach Czudca, ale jak przyszło do konkretów to dziadek nie pamiętał. A inny dziadek twierdził, że kiedyś miał tygrysa w stodole (kupił od ruskich za wódkę).
Jeśli Twój namiar to jakaś poważna informacja to daj znać na priva, spróbuję ustalić co to może być i do jakiej jednostki należało. O ew. wydobyciu na razie nie ma co mówić, możliwe że znalazłby się sponsor (instytucja), ale temat musi być pewny i załatwiony formalnie (pozwolenia od konserwatora itd.).
Powodzenia z radiostacją, jak wyciągniecie to wrzuć zdjęcia.
Napisano
Czołg raczej jest na 100% a te bagna to kiedyś tam były teraz jedynie na wiosne to troche zalewa a potem jest spokój i szubko osycha bo jest tam zrobiona melioracja.Cos sie pomysli .Pozdrawiam
Napisano
witam!!
Chyba każdy ma swój czołg, ja nawet dwa. Czołg mógł osiąść bardzo głęboko przez ten czas, może go w ogóle tam nigdy nie było ale warto sprawdzić co tam się działo.
yasiooxx@wp.pl
Napisano
czy ktos juz współpracował z MOB- skarżysko - przy wydobywaniu wraków lub ich częsci? jak szybko oni działają? byłem tam 2 tyg temu. żelastwa lezy dość sporo i rdzewieje.
Napisano
albo jest na glębokości ok 8 metrów jak działa zatopione w fosie zamku rzeszowskiego!!!Też było o tym trochę szumu a potem ucichło bo niby nie ma jak wyciągnąc gdyż z latami ciężkie działa weszyły tak głęboko w muł wysychającej fosy.
Napisano
O, witam sąsiada ze Świlczy :). Ja jestem z Trzciany, udzielam się bardziej w wątkach o V2 i Bliźnie. Może dołączysz do naszej małej grupki?
Jeśli chodzi o czołgi, to pisałem kiedyś o tych w Bratkowicach - to chyba gdzieś tam?
pzdr
Napisano
Witam kolege z Trzciany bardzo mi miło i bardzo chętnie siew do was przyłącze wraz z kolegą tez odemnie z miejscowosci. Swego czasu ostatnio też czytałem o tym miejscu i mamy zamiar jak sie ociepli tam zaglądnąć.Pozdrawiam Możemy sie skontaktować przez gg mój nr7461624

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie