wnusio Napisano 12 Marzec 2005 Autor Napisano 12 Marzec 2005 jak rozebrac zamek od mosina to zn. wyjac iglice i sprezyne??Pozdro WNUSIO
Sniper 1939 Napisano 12 Marzec 2005 Napisano 12 Marzec 2005 Musisz wykręcić śrubke.. a co ja tam widze?!?! Niespiłowana iglica??!?? :)
herrmateuss Napisano 12 Marzec 2005 Napisano 12 Marzec 2005 oczywiscie ze jest spiłowa nie widzisz. Zaręczam ze kazda prezentowana na tym forum czesc broni jest spiłowana zdegenerowana , cięta , spawana , nawiercona , rozhartowana, frezowana oraz zdezaktywowana jak mózgi ustawodawców :)
Mathew Napisano 12 Marzec 2005 Napisano 12 Marzec 2005 WitamOdpowiednim kluczem lub kombinerkami łapiesz iglicę w płaskim miejscu i trzymając za rączkę odkręcasz. http://www.ianalbert.com/misc/mosinnagantmanual.php pozdrawiamMathew
Brat Pit Napisano 13 Marzec 2005 Napisano 13 Marzec 2005 Witam.W normalnych warunkach przechowywania broni wystarczające jest wycięcie w szynie zamka.W powyższym przypadku proponuję imadełko z gładkimi szczękami (po rozmiękczeniu rdzy).pozdrawiam - Piotr
jacenty2004 Napisano 13 Marzec 2005 Napisano 13 Marzec 2005 Odkręciłes, czy z iglicy jest już korkociąg? :)
Mathew Napisano 13 Marzec 2005 Napisano 13 Marzec 2005 Czy zamek jest rozruszany ? Jeżeli to wykop, proponuję najpierw pogotować w kwasku cytrynowym a dopiero potem próbuj rozkręcać.
HU13ERT Napisano 13 Marzec 2005 Napisano 13 Marzec 2005 Ja łapię za trzon jedną ręką i za dupkę" drugą i po odciągnięciu obracam wokół osi aż się ozłoży"....Jak już rołożysz to szykuj się na nowy temat: Jak złożyć zamek od mosina"...jak raz rozebrałem to potem dwa dni składałem ;) Ale to były czasy że nie było kogo spytać jak to się robi :) Pozdrawiam domorosłych rusznikarzy!
Mathew Napisano 13 Marzec 2005 Napisano 13 Marzec 2005 Właśnie, można i tak. Podaje linka do profesjonalnego opisu. http://www.surplusrifle.com/finnishmosin/boltdisassembly/index.asp
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.