rybosz Napisano 1 Marzec 2005 Autor Napisano 1 Marzec 2005 witam. od niecalego roku chodze z wykrywka, moj sprzet to pionier I. nie narzekam na ten sprzet, rezulataty ciekawe, ale jak wiadomo czlowiek z czasem chce miec lepszy sprzet i tak ostatnio moje oko spoczelo na ACE 150. moje pytanie brzmi czy jest to sprzet godny uwagi. glownie chodze na militaria, ale monetki tez mnie interesuja. nie potrzebuje jakiegos super sprzetu dlatego staram sie orientowac w tych tanszych. poprostu prosilbym o oddanie swojej opini na temat tej wykrywki ludzi ktorzy mieli cos z nia doczynienia.dzieki z gory i pozdrawiam
Monti Napisano 1 Marzec 2005 Napisano 1 Marzec 2005 Podstawowa zasada uzytkownika forum:Jak chcesz o czymś napisać to najpierw zobacz czy nie było to już napisane.Odrobina wysiłku nikomu nie zaszkodzi.http://www.odkrywca-online.pl/pokaz_watek.php?id=160333http://www.odkrywca-online.pl/pokaz_watek.php?id=155725
rybosz Napisano 1 Marzec 2005 Autor Napisano 1 Marzec 2005 dokladnie przeczytalem obydwa te watki Panie Monti i nieznalazlem tam odpowiedzi na swoje pytanie. gdybym znalazl to bym chyba nie otwieral tego tematu. chodzi mi o zdanie uzytkownikow tego sprzetu a nie o suche fakty. chce sie dowiedzec jak sie z nim pracuje w terenie. pozdrawiam
Monti Napisano 1 Marzec 2005 Napisano 1 Marzec 2005 Na takie pytanie jest jeszcze za wcześnie.Ten wykrywacz jest od paru tygodni w sprzedaży,a ciężko o testy jak śnieg w prawie całej Polsce leży.ps.I nie Panie a wystarczy Monti :)pozdrawiam
rybosz Napisano 2 Marzec 2005 Autor Napisano 2 Marzec 2005 aha, to tego niewiedzialem (nie siedze w sprzecie). to moze inaczej, jak wam sie wydaje czy ACE 150 bdzie lepszy od Pioniera? pozdrawiam
carbon Napisano 2 Marzec 2005 Napisano 2 Marzec 2005 Pierwszy(?) polski powojenny lampowy odbiornik radiowy.Drewniany z tapicerowaną osłona głośnika :)http://www.fonar.com.pl/audio/katalog/pionier_u3.htm
proscan Napisano 2 Marzec 2005 Napisano 2 Marzec 2005 Garrett nie ma tapicerowanej osłony głośnika :((proscan
carbon Napisano 2 Marzec 2005 Napisano 2 Marzec 2005 W ogóle odszedł od starych, sprawdzonych technologii. Kiedyś stosował na przykład takie urocze sitko:
rybosz Napisano 2 Marzec 2005 Autor Napisano 2 Marzec 2005 Pionier to jest wykrywacz, producent PENelektronikhttp://www.wykrywacze.com.pl/
rybosz Napisano 2 Marzec 2005 Autor Napisano 2 Marzec 2005 czyli myslisz carbon ze raczej GARRETT bedzie lepszy?
carbon Napisano 2 Marzec 2005 Napisano 2 Marzec 2005 Ta wymiana postów między proscanem a mną, to była bardzo, bardzo! precyzyjna odpowiedź na Twoje pytanie. Fakt, że nie wprost...
luger Napisano 2 Marzec 2005 Napisano 2 Marzec 2005 PolepSZać to Ty potrafisz najwyraźniej. Full folklor.
twrozyna Napisano 3 Marzec 2005 Napisano 3 Marzec 2005 Ace150 jest sprzetem przeznaczonym glownie na szybkie przeszukiwanie pod katem malych przedmiotow (monety, inne drobiazgi np luski) do powazniejszych poszukiwan militariow nie jest to najlepszy sprzet...chociaz to w duzej mierze raczej kwestia wprawy niz sprzetu
rybosz Napisano 3 Marzec 2005 Autor Napisano 3 Marzec 2005 dzieki twrozyna, o takie odpowiedzi mi chodzilo. hmmm to teraz mam problem gdyz glownie jestem nastawiony na militaria. piszac powazniejszych poszukiwan militariow" co masz na mysli?
kelod4 Napisano 4 Marzec 2005 Napisano 4 Marzec 2005 Witam.Kolega kupił AC 250 zawiódł się bardzo.Twrozyna tu ma racje nie nadaje się ten wykrywacz do militarii.Karnister z 55 cm max.Na drobnice też cienki i raczej bardzo nie stabilny.Stabilność można ustawić dobrze na połowie czułości,na fula zasięgu nie daje się pracować.Testował go w tunelu foliowym.Kolejna zabawka,myślałem że garretta stać na coś lepszego.Ale cena jego mówi sama za siebie o możliwościach tej wykrywki.Choć na plaże zimnego Bałtyku można go wziąć.Tylko te barwy i wykonanie to raczej dla cyrkowca, a nie exploratora.Za delikatny jak dla mnie no i obawa, że w razie czego kto to naprawi po gwarancji to zabawke.Chyba że ktoś nie ma problemów z kasą i potraktuje zakup AC jako kaprys.Pozdrawiam Kelod.
krzysiek Napisano 4 Marzec 2005 Napisano 4 Marzec 2005 A jaka cewka jest standardowo? 8 cali?PozdrawiamKrzysiek
andarian Napisano 4 Marzec 2005 Napisano 4 Marzec 2005 Standardowo 6,5x9 eliptyczna. Co do opinii kolegi kelod4 to sie nie zgadzam z nim. No ale kazdy ma swoje zdanie. Pozdrawiam, Andarian.
rybosz Napisano 4 Marzec 2005 Autor Napisano 4 Marzec 2005 no dobra tylko czemu wszyscy pisza o ACE 250, ja sie pytam o 150. ale jezeli nastawiam sie na monetki, odznaki i takie tam pierdulki to chyba jest dobry.
rybosz Napisano 4 Marzec 2005 Autor Napisano 4 Marzec 2005 chodzi o to ze mam w planach zmiane wykrywki. a maks cena to jakies 800 zl i wtakim przedziale szukam i poprostu wpadl mi w oko garrecikale moze cos o bounty hunterach, tych ktore sie mieszcza w takiej cenie. przypominajac moj dotychczasowy sprzet to pionier I nienarzekam na niego, nawet wyciagnalem nim troche ciekawych fantow, a chyba nie jest to jakis super ekstra sprzet.
twrozyna Napisano 4 Marzec 2005 Napisano 4 Marzec 2005 do kelog:uzytkownicy tych forum (mam nadzieje ze to nie jest sprzeczne z regulaminem)maja lepsze warunki do pracy z Ace'amihttp://www.thetreasuredepot.com/cgi-bin/garrett/garrett_config.pl & http://www.findmall.com/cgi-bin/forums/garrett_detector/garrett.pl takich przypadkow ze kolega kolegi testowal i kupil jest w historii manipulacji dosc duzo, na naszym forum mam nadzieje ze wyjasnienia dla rybosza sa satysfakcjonujace;ace150 jest skromniej wyposazony od ace250. Rozumiem ze wiekszosc uzytkownikow dróg chcialaby za 1 zl miec BMW albo cos rownie mocnego, ale... Ace150/Ace250 to sa hobbystyczne detektory aczkolwiek w tym Zoltym cos drzemie i raczej nie jest to zabawka tylko prosty u obsludze wykrywacz. Wielu poszukiwaczy odkrywa sprzet bez czytania instrukcji, ale czasem warto od tego zaczac. We wprawnych rekach moze cieszyc nawet drut. Sprzet jest wazny ale co jeszcze jest istotne-polecam uwadze uwaznie poczytajcie, w innym wypadku zawsze bedziecie rozgoryczeni. Gdy wiosna nadejdzie opinii polskich uzytkownikow pojawi sie wiecej, ci ktorzy potrafia czekac wykorzystaj ten czas sensownie
k-szela Napisano 4 Marzec 2005 Napisano 4 Marzec 2005 Witam dziś bawiłem się 150ką i jak na początek i dla mniej wymagających będzie to sprzęcik OK. Zasięgi jak na razie w powietrzu niezłe jak na tej klasy sprzęt. Co ciekawe na programie monety miał gorszy zasięg dla 2zł (PLN) niż na programie biżuteria i myślę że ten program będzie bardziej uniwersalny oczywiście jeżeli chodzi o dyskryminacje. W all metalu zasięg zdecydowanie większy. Ale dokłanie zgodzę się przedmówcą że czas pokaże co te maszynki są warte:))) Wykonanie OK. Pzdr.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.