Chciałbym otworzyć dyskusję na temat tego przedmiotu, nabyłem go od osoby która twierdziła że został wyciągnięty z muru (był zamurowany) jakiejś starej chałupy na terenie Austrii, rzeczywiście są na nim ślady zaprawy wapiennej, z tego co się dowiedziałem osoba ta rzeczywiście zajmuje się pracami budowlanymi na terenie Austrii i Niemiec czyli historia o miejscu pochodzenia jest prawdopodobna. Przedmiot został wykonany z piaskowca i przedstawia postać kobiety, forma figurki pogańska, wymiary 178mm/97mm/70mm. Zdaję sobie sprawę, że określenie co to jest i z jakiego okresu pochodzi na podstawie fotografii jest bardzo trudne o ile wogóle możliwe ale będę wdzięczny za każdą sugestię.
Pytanie
jary30
Chciałbym otworzyć dyskusję na temat tego przedmiotu, nabyłem go od osoby która twierdziła że został wyciągnięty z muru (był zamurowany) jakiejś starej chałupy na terenie Austrii, rzeczywiście są na nim ślady zaprawy wapiennej, z tego co się dowiedziałem osoba ta rzeczywiście zajmuje się pracami budowlanymi na terenie Austrii i Niemiec czyli historia o miejscu pochodzenia jest prawdopodobna.
Przedmiot został wykonany z piaskowca i przedstawia postać kobiety, forma figurki pogańska, wymiary 178mm/97mm/70mm. Zdaję sobie sprawę, że określenie co to jest i z jakiego okresu pochodzi na podstawie fotografii jest bardzo trudne o ile wogóle możliwe ale będę wdzięczny za każdą sugestię.
13 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.