Grzebiuszka Napisano 2 Marzec 2005 Napisano 2 Marzec 2005 Topnik, wpisz w szukaju na dole ursztynowa komnata" i znajdziesz troche postów na temat,że nie wspomnę już o dziale Hipotezy.Z ciekawszych książek polecam:Ryszard Badowski - Tajemnica Bursztynowej KomnatySławomir Orłowski - Bursztynowa KomnataDietmar B. Reimann - Bursztynowa KomnataStanisław Jan Stulin - Gdzie ukryto Bursztynową Komnatęwiększość do kupienia na AllegroA jak ją wytargacie, to powiedzcie,żeby już dłużej nie szukać :D :D :D .Grzebiuszka
topnik Napisano 3 Marzec 2005 Napisano 3 Marzec 2005 Dzieki za spis książek. Tak naprawdę nie muszę szukać BK...
moczar Napisano 3 Marzec 2005 Autor Napisano 3 Marzec 2005 odpowiadjąc na wasze prześmiewki ochodze do wniosku że do tej pory mieliśćie doczynienia z dziećmi. Dopominacie śię o zdjęcia są wykonane takowe do dokumentacji ale narazie nie dostępne dla osob trzecich, byc może kiedyś zostaną opublikowane. natomiast sprzetem za dwa tysiące to morzna faktycznie wyciągać malucha z oczka wodnego sąsiada. same załatwienie odpowiednich formalności pochłoneło już około 5tys.dlatego są poszukiwani ludzie z odpowiednią gotówką oraz układami w naszej kochanej administracji bo bez tego ani rusz.
kocur Napisano 3 Marzec 2005 Napisano 3 Marzec 2005 Weź kredyt, wyciągnij pierwszą ciężarówkę - ona sfinansuje resztę roboty i spłaci kredyt i opłaci kogo trzeba.Tylko poczekaj do wyborów - po co dwa razy płacić ....Pozdrawiam - kocur !
Voucur Napisano 3 Marzec 2005 Napisano 3 Marzec 2005 Skąd w ogóle hipoteza że chodzi o Bursztynową Komnatę, bo chyba nie z tego względu że są tam ciężarówki? Na czym opieracie swoją teorię?
kocur Napisano 3 Marzec 2005 Napisano 3 Marzec 2005 No w sumie racja Voucur - moze się okazać że ciężarówki wiozły np. onuce do pralni .... Zanim cokolwiek bym zrobił - to najpierw zanurkować - sprawdzić co jest w środku - to Was chyba nie zrujnuje - a napewno chociaż jedna ze skrzyń jest uszkodzona przynajmniej nieznacznie. Potem tylko trzeba znaleźć uczciwego prawnika ( wiem że te dwa słowa się wykluczają ) który zajmie się obsługa prawną tematu, bogatego sponsora, spisać stosowne dokumenty i ogień !
mike110 Napisano 4 Marzec 2005 Napisano 4 Marzec 2005 Hehehe, a poza Komnatą jest tam jeszcze Święty Grall, lista agentów SB, plany techniczne UFO, mapa z zaznaczonym miejscem pobytu Osamy B.L. i papiery" na posła Romana G. A pieczę nad wszystkim sprawuje Wehrwolf do spółki z WSI i FSB. Pozdrawiam. Ps.Jakby co, znam prywatny adres mailowy do Fox'a Muldera.
jack61 Napisano 4 Marzec 2005 Napisano 4 Marzec 2005 O ile wydobycie sie powiedzie to i tak wszystko będzie w mysl prawa państwa.Proponuje napisać do NIE DO WIARY moż jakaś kasa się trafi za sprzedanie tematu.A i jescze jedno Kolego moczar musisz wierzyć ze prawe wszystkie hity /typu znalazłem bursztynowa komnate to sprawa poszukiwaczy ponizej 10 lat/Pzdr jack61
KudłatyHD Napisano 4 Marzec 2005 Napisano 4 Marzec 2005 A państweo i tak będzie musiało oddać komnatę ruskim jako prawowitym właścicielom, albo wymienić na nasze zrabowane fanty trofiejne:D
jack61 Napisano 4 Marzec 2005 Napisano 4 Marzec 2005 Witam Kudłaty Państwo niestety nie odda ruskim ze wzgledu na oziebłe stosunki Warszawa-Moskwa
KudłatyHD Napisano 4 Marzec 2005 Napisano 4 Marzec 2005 Właśnie czytam książeczkę Lochy Pasłęka, troche taka bajka ale jest o poszukiwaniach. I z tamtąd zaczerpnełem wiedzy na temat oddania:)
diabolo64 Napisano 4 Marzec 2005 Napisano 4 Marzec 2005 Panowie pomysły typu skontaktujcie się z redakcją nie dowiary strefa 11 to totalna pomyłka czy kturyś z was widział ażeby te programy wyjaśniły jakąkolwiek sprawę do końca bo ja nie.następny pomysł wyciągnąć jedno auto i to sfinansuje następne dzialania jakto sobie wyobrażacie w nocy przy latarkach i najlepiej podczas burzy bo inaczej takiej sprawy nie jesteśmy w stanie ukryć. jasne 100% pewnosci niema że to b. komnata ale po takiej ilości bursztynu można tak wnioskowac,i nie zapominajcie że drzewo zanurzone całkowicie w wodzie a zwlaszcza słonej nie butwieje tak szybko może przetrwac w dobrym stanie około 50-70lat mało tego niemcy znali i mieli środki do zabezpieczenia tak cennego ładunku.Jeśli chodzi o zainteresowanie zagranicy to już zwracano się do nas o wskazanie miejsca za odpowiednią kase ale narazie czekamy na zainteresowanie ze strony naszych biznesmenów (czytaj elit rządzących) Z powżaniem uczestnik odkrycia
proteus Napisano 4 Marzec 2005 Napisano 4 Marzec 2005 a ja sobie mysle tak: niezaleznie czy w ciezarowkach jest b.komnata czy jest tam po prostu transport bursztynu to samo odkrycie ciezarowek jest bardzo ciekawe i warte opisania. dlatego mysle że fajnie by było gdyby uczestnicy odkrycia chcieli skontaktowac sie nie ze strefa 11 ale z redakcja odkrywcy ktora z zachowaniem tajemnicy dziennikarskiej nie tylko opisze samo odkrycie ale byc moze pomoze by historia miala ciag dalszy...
Voucur Napisano 5 Marzec 2005 Napisano 5 Marzec 2005 Kolego diabolo, Bursztynowa Komnata już w okresie w którym była chowana, przedstawiała sobą bardzo zły stan zachowania, po prostu bursztyn odpadał od paneli, aby proces został zahamowany, wymagana była stała temperatura i wiglotność o określonej wartości, na pewno nie takiej jaka jest w zalewie lub innej wodzie. To nie są meble z czarnego dębu żeby mogły sobie leżeć sto lat bez uszczerbku, dlatego Komnata schowana tu czy gdzie indziej, jeśli istnieje, musi przedstawiać sobą żałosny stan, i nie jest to moja opinia tylko specjalistów m.in. budujących jej kopię w Rosji.PS. Niemcy nawet jeśli chowali to nie z myślą że będzie leżec 60 lat, tylko co najwyżej kilka miesięcy, trochę realizmu. I jakie niby środki konserwacji, Fobos 2-M ;)Pozdrawiam
jedlina Napisano 5 Wrzesień 2005 Napisano 5 Wrzesień 2005 Chyba znalazłem !!! Tzn wiem gdzie jest!!! całkiem niedaleko ... ;-)))))
PATRON Napisano 5 Wrzesień 2005 Napisano 5 Wrzesień 2005 hehehe......o ile dobrze kojarze to Stegna.......PZDR PATRONPs. a wszyscy sie tak męczą żeby znaleść .....PANOWIE WYSTARCZY CZYTAĆ DROGOWSKAZY...
warwick Napisano 5 Wrzesień 2005 Napisano 5 Wrzesień 2005 kurna ale ze mnie d..a !!! przejeżdzałem koło tego drogowskazu kilka tygodni temu i tylko się uśmiechnąłem, a może coś by dla mnie jeszcze zostało :) a tak teraz dalej z blady świtem muszę wstawać do pracy...pozdr.warwick
HASAG40 Napisano 5 Wrzesień 2005 Napisano 5 Wrzesień 2005 witaj!!!!moczar jak zainwestuje w wydobycie 5zl!!!!to ile mi sie zwroci!!!!!!pozdrawiam!!!!!
imperorr Napisano 5 Wrzesień 2005 Napisano 5 Wrzesień 2005 moczar wrzuc jakies zdjecia prubek.jesli w skrzyniach sa kawalki brylek to moze byc fosfór, uwazaj bo zapala sie od temperatury ciala, wystarczy potrzec jakims przedmiotem i sie zapali.Fosfor biały, fosforki i fluorowodór są silnie toksyczne i powodują uszkodzenie wątroby.jest tesz fosfor czerwony i czarny.
stedke Napisano 6 Wrzesień 2005 Napisano 6 Wrzesień 2005 uszkodzenie watroby powoduja tez nasze polskie specjaly w postacji roznych plynow przyjmowanych doustnie:D:D:D:D:D:D
revolt Napisano 10 Wrzesień 2005 Napisano 10 Wrzesień 2005 moge podarować wam 7 zł , dwa paprykarze szczecińskie i bułeczkę;)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.