Skocz do zawartości

Tygrys w Hermanowie" [Militaria i Fakty]

beaviso

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam,

Zwracam się z prośbą do posiadaczy numeru Miliariów i Faktów" gdzieś z ok. 2000-2001 roku, w którym opisano zdarzenia z ok. 07.03.1945. spod Starogardu Gdańskiego, z udziałem Tygrysa Królewskiego.
Pamiętam, że czytałem ten artykuł a stojąco", a pisma nie kupiłem - studenckie oszczędności :)
Wtedy jednakże była to dla mnie jedynie świetnie opisana historia wojenna, a żadnej widzy dookoła tego tematu podówczas nie miałem. Teraz jednakże sytuacja zmieniła się u mnie dość znacznie (co do wiedzy, bo na pewno nie finansowa... ;-) i chętnie przeczytałbym ten artykuł ponownie.

Dlatego proszę posiadaczy o podsłanie mi skanu tego artykułu.

Przy okazji nieśmiało zagaję temacik dla znawców:
4.PzDiv, Hermann Bix, Jagdpanther x 3, 18.03.1945., sukces o zmroku? Prawda to, czy szwabska legenda?

pozdr, M.
Napisano
Cześć
Ja mam tylko te pierwsze artykuły (a właściwe 2 części) o Tygryswach Królewskich w Trójmieście.
Tego o Hermanowie też nie kupiłem...z tego samego powodu ;)

Przy okazji:
czy ktoś dysponuje fotkami:Tygrysów I i II z walk na Pomorzu(np: z książek Tigers in Combat I i II).
Inne fotki sprzętu z tej samej lokalizacji mile widziane.(Znam już te w monografi 4D.Panc.)

Pzdr.
@ndrew
Napisano
Sam artykul swietny, ale jak przeczytalem yga odliczał: ein, zwei, drei, torpeda los i nacisnął coś. Jak walnęło!!!" to spadlem z krzesła ze śmiechu :)
Napisano
Ja też przyłączam się do podziękowań dla Kol.Bodzia
za odpowiedź
ale też za ciekawe fotki i komentarze które posyła na forum.

Dzięki-Pozdrawiam
(poczta idzie...)

@ndrew
Napisano
Panowie, spokojnie bez tych pochwał, po prostu mam sporo artykułów, i nie widzę potrzeby trzymać ich tylko dla siebie. Zawsze chętnie pomagam, i jeżeli jeszcze czegoś potrzeba, to proszę dać znać, a postaram się pomóc.

Pzdr
Bodziu

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie