bodziu000000 Napisano 24 Listopad 2006 Autor Share Napisano 24 Listopad 2006 Z 2 Pułku Lotniczego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Komarzoto Napisano 29 Listopad 2006 Share Napisano 29 Listopad 2006 Trojkolowy Sokol 600 ze ŚM 9/99 ktos chyba na poczatku watku pytał o niego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Komarzoto Napisano 29 Listopad 2006 Share Napisano 29 Listopad 2006 a to trojkolowiec Sokol 1000 z muzeum techniki w warszawie jedyny egzemplarz na swiecie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Komarzoto Napisano 29 Listopad 2006 Share Napisano 29 Listopad 2006 sorki za dluga nazwe miala fota teraz powinno byc dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zlywujek Napisano 29 Listopad 2006 Share Napisano 29 Listopad 2006 te sokoly trajki to guwno jest a nie orginal ...zenujace jest to ze w takim ''muzeum''w otrebusach zmotaja takie cos a potem wmawiaja ludziom ze to orginaly super cudownie odnalezione na stychu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bambulu Napisano 30 Listopad 2006 Share Napisano 30 Listopad 2006 Zly Wujku, dzieki za info, juz myslalem, ze nikt tego nie powie. MASZ 100% RACJE.Mysle ze i tak byles bardzo delikatny piszac tylko slowo muzeum w ". Ja poszedlbym dalej i napisal naprzykad - smietnik.Orginalnosc zbiorow tego muzeum" trzeba dzielic przez 10, a wiedze historyczna osob tam pracujacych to juz trzeba dzielic przez 1.000.000. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Komarzoto Napisano 30 Listopad 2006 Share Napisano 30 Listopad 2006 a to w takim razie sory za wklejenie pasci ale w takim razie moj poglad na temat rzetelnosci polskich muzeów ulegl drastycznemu zalamaniu a co myslicie o tej 600 ze ŚM tez samoroba=kicha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wespe Napisano 30 Listopad 2006 Share Napisano 30 Listopad 2006 Nie masz zdjęcia tej 600 od tyłu? Ale na pierwszy rzut oka: przednie koło nie od sokoła, jakiś dziwny guzik" na lampie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Komarzoto Napisano 30 Listopad 2006 Share Napisano 30 Listopad 2006 niet tylko takie bylo jako ciekawostka ze zlotu sokolow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziu000000 Napisano 4 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 4 Grudzień 2006 Motocykl 7 dywizjon samochodowy 1923r Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sylwester/Fidest Napisano 18 Grudzień 2006 Share Napisano 18 Grudzień 2006 koło w trajowatym Sokole 600 wyglada na koło z BMW R35, a co do niszczenia zabytków to kolo w wieku ponad 50 lat w mojej miejscowosci miał R35 po ojcu i postanowił ja wyremontowac co skonczyło sie dla motocykla tak ze wyglada jak Simson 425s... praktycznie orginalny został silnik i skrzynia... i przednie zawieszenie.... zgroza!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sylwester/Fidest Napisano 2 Styczeń 2007 Share Napisano 2 Styczeń 2007 Jeszcze takiej fotki nigdzie nie pokazano... Znalezione na pewnej ruskiej stronie przy okazji szukania fotek Podolska PMZ-A-750 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Komarzoto Napisano 3 Styczeń 2007 Share Napisano 3 Styczeń 2007 oj nie chcę martwić ale na tej stronie znajduje się ta fotahttp://www.iirp.prv.pl/tabory/motocykle/m_111/dow_taborow_motocyke_sokol_1000.htm wystarczy w google wpisać Sokół 1000 i szukać grafiki. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bambulu Napisano 10 Styczeń 2007 Share Napisano 10 Styczeń 2007 WitamA tu jest az 12 superfotek motocykli w II RP. Ten kalendarz zostal wydany przez Muzeum Przemyslu i Kolejnictwa w Jaworzynie Slaskiej (niedaleko Wroclawia). Tam jest najwiekszy w Polsce zbior zabytkowych motocykli amerykanskich. Ja ten kalendarz dostalem, ale slyszalem ze bedzie na Moto Bazarze w Lodzi, a jakby sie ktos nie wybieraj to o kalendarz mozna sie dowiedziec w muzeum, u Pani Renaty Madziary, e-mail: renata_madziara@o2.plPozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolekcj Napisano 10 Styczeń 2007 Share Napisano 10 Styczeń 2007 allegro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziu000000 Napisano 10 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 10 Styczeń 2007 Kolejne zdjęcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bambulu Napisano 11 Styczeń 2007 Share Napisano 11 Styczeń 2007 Na zdjeciu zamieszczonym przez kolekcj jest SOKÓŁ 600. Ladna fotka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bambulu Napisano 16 Styczeń 2007 Share Napisano 16 Styczeń 2007 WitamW najnowszym wydaniu Militariów XX w." (wydanie specjalne, z Woloszanskim na okladce) jest wywiad z Janem Tarczyńskim. Ciekawy tekst.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Komarzoto Napisano 16 Styczeń 2007 Share Napisano 16 Styczeń 2007 Prosze o pomoc gdzie moge znaleść jakiekolwiek dane o przedwojennej motoryzacji tzn chodzi mi o ilościowe dane ile było zarejestrowanych motocykli w polsce ile z nich to były konstrukcje krajowe a ile pochodziło z importu itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bambulu Napisano 18 Styczeń 2007 Share Napisano 18 Styczeń 2007 Przejdz sie do biblioteki i poszukaj tego:Kalendarz drogowy na rok gospodarczy 1939 – 1940, praca zbiorowa pod redakcją inż. H. Kiepala i inż. A. Missbacha, Warszawa 1939, Związek Inżynierów Drogowych R.P. Czesto tez widuje ta pulikacje na Allegro. Tam znajdziesz zestawienie zarejestrowanych pojazdow w poszeczegolnych wojewodztwach i w poszczegolnych latach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Komarzoto Napisano 18 Styczeń 2007 Share Napisano 18 Styczeń 2007 hmm niestety do biblioteki mam kawalek a poza tym znajac ja to nie bedzie tam takiej pozycji a czy nie mial by ktos skanów z interesujacymi mnie zagadnieniami albo adresu strony na ktorej cos takiego moglo by sie znajdowac zalezy mi na czasie wiec allegro dosc srednio:-( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziu000000 Napisano 28 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 28 Styczeń 2007 Zdjęcie z Powstania Wielkopolskiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziu000000 Napisano 29 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 29 Styczeń 2007 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziu000000 Napisano 4 Luty 2007 Autor Share Napisano 4 Luty 2007 Z allegro: PODOFICER 3. PUŁKU LOTNICZEGO WREMBEL - ZDOBYWCA 1. NAGRODY W 2. KONKURSIE SZYBOWCOWYM W GDYNI 1925. ZDOBYTA NAGRODA TO WIDOCZNY NA ILUSTRACJI MOTOCYKL BSA" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bambulu Napisano 5 Luty 2007 Share Napisano 5 Luty 2007 Zobaczcie to:http://www.allegro.pl/item162562633_harley_davidson_kalendarz.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.