Skocz do zawartości

Motocykle - II RP

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 423
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Zly Wujku, dzieki za info, juz myslalem, ze nikt tego nie powie. MASZ 100% RACJE.
Mysle ze i tak byles bardzo delikatny piszac tylko slowo muzeum w ". Ja poszedlbym dalej i napisal naprzykad - smietnik.
Orginalnosc zbiorow tego muzeum" trzeba dzielic przez 10, a wiedze historyczna osob tam pracujacych to juz trzeba dzielic przez 1.000.000.
Pozdrawiam

• 2 weeks later...
koło w trajowatym Sokole 600 wyglada na koło z BMW R35, a co do niszczenia zabytków to kolo w wieku ponad 50 lat w mojej miejscowosci miał R35 po ojcu i postanowił ja wyremontowac co skonczyło sie dla motocykla tak ze wyglada jak Simson 425s... praktycznie orginalny został silnik i skrzynia... i przednie zawieszenie....

zgroza!!!!

• 3 weeks later...

Witam
A tu jest az 12 superfotek motocykli w II RP.
Ten kalendarz zostal wydany przez Muzeum Przemyslu i Kolejnictwa w Jaworzynie Slaskiej (niedaleko Wroclawia). Tam jest najwiekszy w Polsce zbior zabytkowych motocykli amerykanskich.
Ja ten kalendarz dostalem, ale slyszalem ze bedzie na Moto Bazarze w Lodzi, a jakby sie ktos nie wybieraj to o kalendarz mozna sie dowiedziec w muzeum, u Pani Renaty Madziary, e-mail: renata_madziara@o2.pl

Pozdrawiam

Przejdz sie do biblioteki i poszukaj tego:

Kalendarz drogowy na rok gospodarczy 1939 – 1940, praca zbiorowa pod redakcją inż. H. Kiepala i inż. A. Missbacha, Warszawa 1939, Związek Inżynierów Drogowych R.P.

Czesto tez widuje ta pulikacje na Allegro. Tam znajdziesz zestawienie zarejestrowanych pojazdow w poszeczegolnych wojewodztwach i w poszczegolnych latach.

hmm niestety do biblioteki mam kawalek a poza tym znajac ja to nie bedzie tam takiej pozycji a czy nie mial by ktos skanów z interesujacymi mnie zagadnieniami albo adresu strony na ktorej cos takiego moglo by sie znajdowac zalezy mi na czasie wiec allegro dosc srednio:-(

• 2 weeks later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie