Skocz do zawartości

wieżyczka czołgu

MaciekC

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
witam
dostałem info od ludzio z pewnej wsi o czołgu lub wiezyczce niemieckiego czołgu w korycie pobliskiej rzeczki. Zastanawiam sie jak sie do tego zabrać. Miejscowi sa chetni żeby to wyciągnąć. Jak zejdą śniegi pobiegne tam z wykrywaczem by namierzyć bestje. Jak wy byscie sie do tego zabrali?
Napisano
Gdybym byl w Polsce, to zaczalbym od napicia sie wodki z komendantem miejscowego posterunku.I wcale nie zartuje.
Pozdrowienia
Grendel
Napisano
IRONRAT ma rację jak Wielebnego kupisz to nawet Końserwator Ci nie podskoczy.Ale zamiast wódki uzyłbym papierów mennicy państwowej na mszę w intencji lub na remont kościoła.
Pozdrawiam
Napisano
dodatkowo pogadałbym z kimś kto ma cięzki sprzęt do wydobycia tego bo Ursusem to chyba nie da rady :) i jak już to z kimś dla kogo będziesz głupkiem, że to wydobywac chcesz, bo jak trafisz na kolesia, który zwącha temat może zażądać więcej - znam taką sprawę, że koleś znalazł coś ciekawego" i jak to wyciągnęli to zaczęły się problemy ;)
Napisano
Chyba wiem o jakiej rzeczce i miejscowości mówisz :) wieża jest prawdopodobnie od późnych wersji Pz.Kpfw.IV. Odezwij się na maila i śpiesz się ,bo niedługo może być juz niedostępna!

pzdr

bjar_1
Napisano
Z tego co wiem ,to kolega Maciek namairów nikomu nie dał ,tak więc wieża ciągle leży w stawiku :) Może zainteresujemy nią MOB?
Napisano
może troszkę odniegam od tematu ale jak czytam MOB to zastanawia mnie to co stało sie z wieżą od pantery która wyszła z obrzynkiem wanny, dotarła do muzeum ??
Napisano
Vonadamski - jaka jest - nie wiem. Nie wiem czy z armatą ,ale na 80% od jakiejś wersji Pz.Kpfw.IV. Czołg był pocięty w latach 60-tych ,a wieża wrzucona została do stawu. Pożyjemy - zobaczymy! :)

pozdrowienia od całej ekipy!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie