kruku Napisano 23 Styczeń 2003 Autor Napisano 23 Styczeń 2003 WitamMam pytanie - czy ktos wie cos o wiosennym zlocie - gdzie i kto organizuje ???.Jezeli nie ma jeszcze ustalen proponuje zorganizowac wiosenny zlot na Jurze Krakowsko-Czestochowskiej. Kapitalne miejsce, super impreza plenerowa, nuta przygody i swieze powietrze. Okolica otoczona zamkami i palacami, pola i lasy dla piszczalek :), a takze sporo pamiatem wojennych w okolicy.Prosze o odzew co o tym sadzicie - a jezeli juz ktos gdzies planuje impreze to przepraszam ze mieszam :).kruku - GG566056
Gość Napisano 23 Styczeń 2003 Napisano 23 Styczeń 2003 To to akurat JMS co miesiąc organizuje - wystarczy wpaść ;-))Pozdrawiam
kudi Napisano 23 Styczeń 2003 Napisano 23 Styczeń 2003 Na wiosne warto jednak zrobic jeden duzy zlot. Kruku zrobmy spotkanie :) Bez wpisowych. Przyjezdza kazdy kto chce. Nawet jesli nie jest eksploratorem to niech wpadnie zobaczyc gosci z wykrywaczami. W koncu trzeba popularyzowac nasze hobby a nie ograniczac i tworzyc coraz bardziej tajne stowarzyszenia :)Eksplorator - nic do ukrycia, wszystko do odkrycia :)pozdrrk
Bocian Napisano 23 Styczeń 2003 Napisano 23 Styczeń 2003 Zdaje się że na ostatnim zlocie w Srebrnej już było wiadomo że do organizacji kolejnego zlotu przymierza się Hartmann i Landminer.
Gość Napisano 23 Styczeń 2003 Napisano 23 Styczeń 2003 Słyszałem że najblizsza impreza ma się odbyć już w lutym w Toruniu na forcie IV, organizuje MAP. Ma to być dwudniowe forum grup eksploracycjnych (tych formalnych i nieformalnych, na liscie którą widziałem wczoraj było już 20 zespołów).
Gość Napisano 23 Styczeń 2003 Napisano 23 Styczeń 2003 W tamtym roku MAP tez organizowal chyba podobne spotkanie i jakie byly tego efekty? Z tego co obserwuje zadne. Wnioski mozna wysunac samemu. Padla propozycja zlotu wszystkich poszukiwaczy a nie organizacji z ktorych nota bene wiekszosc jest martwa.
Grzebiuszka Napisano 23 Styczeń 2003 Napisano 23 Styczeń 2003 W zeszłym tygodniu słyszałem ,że zlot ma być w okresie 1-5(?)maja w okolicach tuneli kolejowych Cieszyna-Stępina.Teren ciekawy dla miłośników fortyfikacji.Niedaleko jest również ciekawa dla kopaczy Przełęcz Dukielska. Pozdrawiam,Grzebiuszka
kruku Napisano 24 Styczeń 2003 Autor Napisano 24 Styczeń 2003 WitamZ wypowiedzi wynika, ze jednak nie wiadomo do konca co sie dzieje ze zlotem. Faktycznie masa czasu cale 3 miesiace. KUDI - jezeli jestes zainteresowany moze faktycznie zorganizujemy wieksze spotkanie dla znajomych, odbiegajace od komercji :)??.Prosze o wypowiedzi na temat duzego spotkania wiosennego. kruku GG566056
kudi Napisano 24 Styczeń 2003 Napisano 24 Styczeń 2003 jestem za a nawet przeciw...spotkanko dla znjomych owszem mozna jak wspominales w okoliach Lodzi...ale generalnie bylbym za tym by zrobic duzy niekomercyjny zlot dla wszystkich eksploratorow, bunkrowcow, detektorowcow i innej masci -OWCOW, a dodatkowo milosnikow historii. mysle ze trzeba przestac kisic sie we wlasnym sosie, gdzie kazdy kazdego zna i ma o kazdym wyrobione zdanie (choc nie widzial go na oczy :)citius, altius, fortiuspozdrrk
Gość Napisano 25 Styczeń 2003 Napisano 25 Styczeń 2003 Zgadzam się w 100% z Kudim. citius, altius, fortius".Dla wyjaśnienia znaczy to: Szybciej, wyżej, mocniej. I jest to dewiza Igrzysk Olimpijskich przyjęta przez Międzynarodowy Komitet Olimpijski w 1913 r. Ale teraz możemy ją przyjąć również dla naszego środowiska :) tylko dla wyżej" przyjąłbym głębiej" :))Maku
Landminer Napisano 28 Styczeń 2003 Napisano 28 Styczeń 2003 Cześć Wszystkim.Spokojnie Kruku. Czasu jest jeszcze sporo.Więc na dzień dzisiejszy zlot planowany jest pod koniec maja (prawdopodobnie ostatni weekend) w okolicach Stępiny pod Rzeszowem. A przy okazji zgadzam się jak najbardziej z Kudim, że trzeba przestać kisić się we własnym sosie - tyle tylko że eksploratorzy to dość hermetyczna grupa. Przecież zloty są robione dla wszystkich zainteresowanych i nikt nie ogranicza czyjegoś udziału. A że widzi się na nich w większości te same twarze... Tutaj myślę że uda się na wiosenny zlot ściągnąć trochę więcej ludzi którzy do tej pory nie jeździli na zloty poszukiwaczy. Reasumując - zlot ma być dla wszystkich i będziemy się starać ściągnąć każdego. A Panowie jak mają jakieś pomysły to zapraszam - zlot jest wspólny i nie widzę przeszkód żeby go wspólnie nie organizować.Pozdrawiam.Grzegorz Franczyk.
kudi Napisano 28 Styczeń 2003 Napisano 28 Styczeń 2003 czescowszem zloty sa otwarte ale dowiedziec sie o nich moga tylko ludzie z branzy, a nam powinno zalezec na popularyzacji i poszerzaniu srodowiska. choc zaraz znajdzie sie grupa ktora bedzie bronic swego czyli kilku ton nieodnalezionego zlota. ja mysle ze eksploracja moze byc doskonalym sposobem edukacji i wychowania dlatego tym bardziej powinno nam zalezec na przyciagnieciu innych. po to by obraz grabiezcow i niszczycieli zmienil sie na korzysc milosnikow historii. przemyslany zlot mozna zareklamowac w internecie, znalezc patrona medialnego... a gdyby odbyl sie w wakacje to z uwagi na sezon ogorkowy mozna by zainteresowac media i ladnie sie promowac...choc szczerze... majac doswiadczenia i znajac troszeczke nasze srodowisko nie wierze ze to sie uda :))pozdrrk
Landminer Napisano 28 Styczeń 2003 Napisano 28 Styczeń 2003 Całkowicie się z Tobą zgadzam.Problem polega też troszkę na tym, że ciężko jest wszystkim dogodzić. Trudno również poruszyć kilkaset tematów praktycznie w jeden dzień zlotu - bo jedyny konkretny czas na zlocie to sobota. Są spore plany na wiosenny zlot. Na pewno nie chcemy przeganiać ludzi z miejsca na miejsce. Zlot ma być pod hasłem budowli w Stępinie i Strzyżowie i chcemy dać ludziom czas na kompleksowe zapoznanie się z obiektami. Poza tym jest projekt aby zaprosić polskich producentów sprzętu - w końcu najlepiej niech każdy sam porówna czym się różni smętek" od dukata" - ale tutaj musi być dobra wola ludzi. Chcę ściągnąć Marka Nowaka - sprawa odnalezienia ORP Orzeł. Zapraszamy serdecznie do zaprezentowania się wszystkie grupy rekonstrukcyjne. Chcemy zgromadzić polskich wydawców prasy fachowej, w tym również pism archeologicznych. Plany są spore - tylko wszystko zależy od dobrej woli ludzi.
kruku Napisano 28 Styczeń 2003 Autor Napisano 28 Styczeń 2003 WitamChcialem zapytac dalczego takim termin jest ustalony. Na poczatku maja wiecej dni do dyspozycji, wiec mozna by wiecej przedyskutowac i zobaczyc :). Czy mozna uzyskac info o tym kto zajmuje sie organizacja? kruku GG 566056
vonadamski Napisano 28 Styczeń 2003 Napisano 28 Styczeń 2003 Witam!!!Ja powiem tak.1. Wiekszosc (chyba) exploratorow to piszczalkowcy i dlatego zaplanowanie jakiegos malego" kopanka to podstawa.2. Firmy z detektorami wysmienity pomysl.3. Wierze w umiejetnosci kolegow ale na czas (jesli by byly wykopki) kopanka zamowic saperow zeby byli caly czas.4. Termin przeniesc na 1-4 maja dlugi weekend.5. Za pomoca pewnych znajomosci mozna zalatwic media tylko zeby ekipa kreaca byla nam przychylna.6. Rejon sadze ze bylby dobry choc nigdy dokladnie nie interesowalem sie tym rejonem podkarpacia.Nie obrazajcie sie i nie wybuchajcie ale ja tak to widze. Poprostu byloby milo:DZ powazaniem vonadamski
Landminer Napisano 28 Styczeń 2003 Napisano 28 Styczeń 2003 Do Kruka - organizatorzy to Grzegorz Franczyk Landminer" i Leszek Kusiak Hartmann". Co do terminu to problem polega na tym, że sporo ludzi na ten czas organizuje sobie własne ekspedycje i zwyczajnie nie przyjedzie mając do wyboru zlot albo spenetrowanie superhiperultrafajnegomiejsca. Poza tym w długi weekend żony też mają coś do powiedzeniaDo Vonadamskiego - Co do kopanka to jak co roku turniej o puchar przechodni. Więcej nie gwarantuję, ale jak uczy doświadczenie to i tak część się urwie z piszczałkami do lasu. Co do mediów to nie potrzeba znajomosci bo oni tym żyją - byle nie RMF bo wymalują wszystko na żółto-niebiesko i może nie TVN ze sztandarowym Nie do wiary" :). Reszta może być
Hartmann Napisano 28 Styczeń 2003 Napisano 28 Styczeń 2003 Popieram Grześka - mimo pozornej atrakcyjności długi weekend to termin nie najlepszy.Lepiej jak sugerował Grzegorz końcem maja - i do tego cieplej .Leszek
akagi Napisano 28 Styczeń 2003 Napisano 28 Styczeń 2003 Witam,Popieram termin końca maja. Na dlugi weekend, który w tym roku jest akurat krótszy ludzie maja tez inne plany.a poza tym bedzie cieplej i dłuzszy dzień.A co do ekip z mediów to sa tkie juz nieco przetrenowane przy okazji zlotów Klubu sensacji XX wieku, ale niestety z Warszawy, Olsztyna i Gdańska. Więc trudno bybyło ciągnąc to do Rzeszowa. Skąd inąd w Rzeszowie tez jest TVP, i osrodki regionalne ( o ile to mozna tak nazwac ) TVN i Polsatu.Oczywiście powinna byc nasza klubowa ekpia filmowa, wiec pewnie bedzie CD z imprezy. Ale to jeszce plany.pozdrawiamakagi
vonadamski Napisano 28 Styczeń 2003 Napisano 28 Styczeń 2003 Witam!!!No to nie bedzie mnie na tym zlocie znajac zycie":(Ja mam zawsze tylko jeden weekend tak naprawde wolny.I jak zwykle wypadnie mi zjazd jak znam zycie":( Wykladowcy tez ludzie i musza miec se dlugi weekend a tak............Ale nic to moze na jesiennym:DZ powazaniem vonadamski
Hartmann Napisano 28 Styczeń 2003 Napisano 28 Styczeń 2003 Von Adamski - zostaniesz rozstrzelany za defetyzm.Żołnierza wieszać nie wypada,Leszek
kruku Napisano 28 Styczeń 2003 Autor Napisano 28 Styczeń 2003 WitamLeszku - czy zlot ktory organizujecie jest zlotem pod szyldem Klubu Sensacji ??? Czy dodatkowo bedzie drugi wakacyjny zlot ??kruku GG566056
Hartmann Napisano 28 Styczeń 2003 Napisano 28 Styczeń 2003 Z Grzesiem Franczykiem organizujemy Zlot Odkrywcy. Zlot klubu odbędzie się w czerwcu w okolicach Spały.Leszek
Gość Napisano 28 Styczeń 2003 Napisano 28 Styczeń 2003 Hartmann, ja tylko w kwestii formalnej, bez żadnych animozji i bicia piany. Mam nadzieję, że przejęzyczyłeś się i nie jest to Zlot Odkrywcy (cały ten komercyjny koszmar) tylko Zlot Eksploratorów z całej Polski.PozdrawiamQaz
kruku Napisano 28 Styczeń 2003 Autor Napisano 28 Styczeń 2003 A nie lepiej zorganizowac jeden duzy zlot laczacy te dwie imprezy. Skoro jeden ma byc pod koniec maja a drugi w czerwcu to chyba zbyt krotki okres pomiedzy dwoma imprezami. A z tego co wiem czesc osob odwiedza obie imprezy.kruku GG566056
akagi Napisano 29 Styczeń 2003 Napisano 29 Styczeń 2003 Kruku, może dojdziemy jescze do tego że bedziemy robic wspólną imrezę, nawet dwa razy w roku. Narazie chyba sie nie da - te środowiska jednak lekko różnią sie zaintersoaniami, poza tym byc może na zlocie Klubu Wołoszański będzie kręcił program ( na razie takie sa plany)Do tego dochodzi jeszcze Grupa Rekonstrukcyjna. Zlot Klubu, będzie pierwszym spotkaniem całej grupy.Myśle, że mozna pomysleć żeby zrobić jedną imprezę. Np. zamiast zlotu jesiennego zaprosic eksloratorów na Operację Bzura 2003" , którą będziemy organizować w połowie września dla grup rekonstrukcyjnych. ale nie wiem. Pożyjemy , zobaczymy.pozdrawiamakagi
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.