Alkali Napisano 16 Luty 2005 Autor Napisano 16 Luty 2005 Witam,Za oknem pełno białego więc więcej czasu spędzam serwując w sieci. Właśnie wpadła mi w ręce taka oto fotka.Ciekawe kto najszybciej odgadnie co ona przedstawia.Alkali
Alkali Napisano 16 Luty 2005 Autor Napisano 16 Luty 2005 herrmateuss jesteś wielki !! Myślałem, że to snopowiązałka :-)A poważnie, skoro już wiemy że to samolot to niech ktoś zganie jaki i czyj.
jaca2003 Napisano 16 Luty 2005 Napisano 16 Luty 2005 Fairey Swordfish na katapulcie gdzies na morzu Sródziemnym?pozdrawiam
Alkali Napisano 16 Luty 2005 Autor Napisano 16 Luty 2005 Ziimno jak u mnie za oknem :-) Swordfish to znana maszyna i byłoby to zbyt proste ;-)Alkali
kruger Napisano 16 Luty 2005 Napisano 16 Luty 2005 może coś takiego jak Armstrong Whitworth Siskin III A
Alkali Napisano 16 Luty 2005 Autor Napisano 16 Luty 2005 Dalej zimno, mała podpowiedź, wszyscy ulegacie sugestii znaku rozpoznawczego, a to błąd :-)
Alkali Napisano 16 Luty 2005 Autor Napisano 16 Luty 2005 No już lepiej, prawie powiało wiosną :-) Więc jak - Nakaima, Tutor czy Shark ?A pozostaje jeszcze druga część pytania czyli czyj to samolot.
Alkali Napisano 16 Luty 2005 Autor Napisano 16 Luty 2005 Eeee, tak szybko ?? Myślałem, że trochę potrwa zanim ktoś na to wpadnie ;-)Faktycznie to Nakajima (podają jej oznaczenie jako 90-11) w brytyjskich barwach używana jako samolot rozpoznawczy przez niemiecki krążownik pomocniczy (raider) Orion".Zdjęcie zrobiono gdzieś na Oceanie Indyjskim. Samolot ten rozbił się w rejonie Madagaskaru.Brawo Michał Ł :-)A swoją drogą to znam jednego Michała Ł. ale używa innegi nicka ;-)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.