iglanadon Napisano 13 Luty 2005 Napisano 13 Luty 2005 to po otwarciu granic unii europejskiej dalej nie mogę wywieźć dzadkowego zegarka do innego kraju wspólnoty ??, no bez jaj..
IRONRAT Napisano 13 Luty 2005 Napisano 13 Luty 2005 Art. 109. 1. Kto bez pozwolenia wywozi zabytek za granicę lub po wywiezieniu go za granicę nie sprowadza do kraju w okresie ważności pozwolenia, podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5. "I wszytko chyba jasne.Ironrat
Grzebiuszka Napisano 13 Luty 2005 Napisano 13 Luty 2005 Czyli teraz na granicy jak celnikowi się nie spodoba mój 27 letni maluch,ktorym jade do Czech ,to moze zażądać zezwolenia od konserwatora? i zostanę przemytnikiem ,bo takiego nie mam.co za bzdurne przepisy.Grzebiuszka
IRONRAT Napisano 14 Luty 2005 Napisano 14 Luty 2005 I tu dotarlismy do sedna sprawy. W końcu lub czasopisma" są tego samego autorstwa.Ironrat
kocur Napisano 14 Luty 2005 Napisano 14 Luty 2005 No wlasnie - ciekawe jak to bedzie kiedy przystapimy do Schengen - przeciez na granicach nawet szlabanu nie bedzie... Wiec czy warto kruszyc kopie ?Ale najlepsze dopiero przed nami drodzy koledzy - oto w blokach startowych do koryta stoja kolejni debile ....Z lbami pelnymi pomyslow na uzdrowienie Polski ....A DZIADEK sie w grobie przewraca .....Pozdrawiam !
aklog Napisano 14 Luty 2005 Napisano 14 Luty 2005 Panowie, jak to czytam to płaczę....nad losem Pancernej Dźdżownicy :)
kunitzer Napisano 15 Luty 2005 Napisano 15 Luty 2005 Wiec sumujac wypowiedzenia Kolegow do kopania pozostaje nam pilka nozna ale nie zastara, bo przypieprzy sie do nas konserwator.
dream28 Napisano 5 Kwiecień 2005 Napisano 5 Kwiecień 2005 a chodzenie z wykrywaczem po plaży?1. nie ma tam ściółki2. nie ma tam zabytków raczej a pogubione monety i zegarkipo 45 roku.3. każde dziecko tam kopie...To sensowne?
Tomko Napisano 6 Kwiecień 2005 Napisano 6 Kwiecień 2005 No,a jak znajdziesz pare starych monet (ot kiedyś sztormwyrzucił z zatopionego galeonu) - to masz prokuratora na karku. Pozdr. Tomko
dream28 Napisano 6 Kwiecień 2005 Napisano 6 Kwiecień 2005 to powiem ze nie wziąłem okularów i nie widze...myślałem że to kapsle a że ja z greenpeace to miałem zamiar zanieść do skupu...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.