Vis35 Napisano 19 Styczeń 2003 Autor Napisano 19 Styczeń 2003 Czy warto zaplacic za visa sume 1000 zlotych?Nie strychowiec ani z ziemi tylko z szafy ,niemiecki okupacyjny ale ma wyciecie na kolbe.Zastanawiam sie czy wydac tysiaka, moze mi ktos doradzi?
Gość Napisano 19 Styczeń 2003 Napisano 19 Styczeń 2003 Bierz i się nie zastanawiaj. Na zachodzie warty jest odkilkaset dolarów w górę.
Vis35 Napisano 19 Styczeń 2003 Autor Napisano 19 Styczeń 2003 Pewnie dobra rada, nie chce pozniej zalowac jak nie wezme.Jak juz bede go mial to pokaze zdjecia.
bolas Napisano 20 Styczeń 2003 Napisano 20 Styczeń 2003 jak by mozna było to podeślij mi też fotki :) gratukuje zakupu ...
pomsee Napisano 12 Marzec 2003 Napisano 12 Marzec 2003 No tak, Niemiec" ale zrobiony jeszcze z polskich czesci. Gratuluje zakupu!
Vis35 Napisano 12 Marzec 2003 Autor Napisano 12 Marzec 2003 Tak jesk niemiecki,ale ciesze sie z tego zakupu bo ma wszystkie numery czesci pasujace, lufa i zamek sadzac po wykonaniu sa produkcji niemieckiej,natomiast reszta wlacznie z rama wyglada na przedwojenne czesci.ten Vis jest bardzo malo uzywany, ,ciekawe jest to ze zamek z rama jest dobrze dopasowany ,ma bardzo maly luz.
bolas Napisano 15 Marzec 2003 Napisano 15 Marzec 2003 ten vis z fotek kosztował 1000 zł ?????????? widziałem dużo gorsze od 1,5 tys w górę ... w/g mnie super zakup ... gratulacje.
Gość Napisano 15 Marzec 2003 Napisano 15 Marzec 2003 Do Vis 35::jestes aresztowany!!!!Grozi ci wiezienie a conajmniej kolegium!!! juz Cię lokalizujemy,no chyba, ze oddasz ten pistolet i dolączy on do mojej kolekcji--w taki sposób unikniesz kolegium!!!!
SP17 Napisano 15 Marzec 2003 Napisano 15 Marzec 2003 Co to znaczy mało używany? Po wojnie? Czy sprzedający mało go używał?
Gość Napisano 15 Marzec 2003 Napisano 15 Marzec 2003 kurna 1000 za takie cudo...... ale okazja. a co do mało uzywany to miałem kiedys prabele z wierzchu troche pociapana ale środek cacko jeszcze resztki niemieckiego hehe smaru w środku.więc mało uzywana. gratuluje trafienia jak bedziesz chciał sie pozbyc albo wymienic to wal na priva...
Vis35 Napisano 15 Marzec 2003 Autor Napisano 15 Marzec 2003 Ten Vis kosztowal mnie sume 1100 zl,nie znam historii tego pistoletu.Zaraz po kupnie rozlozylem go i nasmarowalem oliwka bo byl suchy jak pieprz.Piszac ze jest malo uzywany mam na mysli stan techniczny.Najlatwiej jest widac na przerywczu poniewaz ta czesc narazona jest na scieranie ,mozna tez stwierdzic po ogonie lufy czy nie widac wiekszego wytarcia w miejscu gdzie wspolpracuje z rama, bruzdy w lufie sa w swietnym stanie.Zamek z rama sa ciasne" ,swiadczy to o dokladnym dopasowaniu w fabryce.Wczesne Visy okupacyjne sa interesujace bo nigdy nie wiadomo z jakich czesci sa zrobione dopuki dokladnie nie obejzy.Niemcy uzywali gotowe przedwojenne czesci nie oznaczone,oraz zrobione juz podczas okupacji,widzialem zdjecia Visa z serii Dktory mial polskiego orla na lufie chociaz numer lufy i pistoletu byl niemiecki.Wiem jak odzroznic zamek z przedwojennej produkcji od okupacyjnego ,jezeli ktos jest zainteresowany moge zrobic wiecej zdjec.Zamek na tym Visie ma ostrzejsza krawedz tylnej czesci zamkachwytowe naciecia na zamku sa robione inna metoda niz na polskich.
Vis35 Napisano 15 Marzec 2003 Autor Napisano 15 Marzec 2003 Naciecia niemieckie wygladaja jak szlifowane"polskie przedwojenne sa robione innym narzedziemwidac takie male fale po tnacych krawedziach .Najlepiej jest widac przez szklo powiekszajace
Vis35 Napisano 15 Marzec 2003 Autor Napisano 15 Marzec 2003 przedwojenne jeszcze polskie znaki kontrolne na prawej stronie oslony spustu.Niemcy uzywali numery: 2" lub numer 1"
bolas Napisano 15 Marzec 2003 Napisano 15 Marzec 2003 jakys zdecydował sie go oddać na policje :) ... to daj znać jakieś 1,5 roku wczesniej - zgłoszę sie na ochotnika do policji i mi go oddasz - super stan jak za taką sumę - jeszcze raz gratuluje ...
okejos Napisano 15 Marzec 2003 Napisano 15 Marzec 2003 no to i ja pokaże pwenego vis'a nie jest to takie cudo ale jest dziwny. napewno nie był traktowany żadna gumówka lub inna ostra czyszczarka a brak na nim jakichkolwiek napisów. jedynie z drugiej strony jest nr czterocyfrowy, taki sam nr jest na lufie ale na lufie jest bity orzełek i znaki odbiorów (parę sztuk)jak grecka lambda. jest pełna zgodność tego nr. z tyłu w rękojeści wycięcie na kolbę. co to za dziwo
Vis35 Napisano 15 Marzec 2003 Autor Napisano 15 Marzec 2003 Ladne znalezikso,Twoj Vis ma przedwojenny numer seryjny nabity drobna trzczcionka i blisko zatrzasku zamkowego.Niemieckie numery rowniez przedalfabetyczne byly nabijane grubsza trzczcionka i dalej od zatrzasku pozatym te pierwsze niemieckie Visy(ponad 11 000) nie mialy zainstalowanego zaczepu do rzemienia!Mysle ze Twoj vis jest z 1937 roku .
okejos Napisano 15 Marzec 2003 Napisano 15 Marzec 2003 witam, ale jak wytłumaczyc całkowitu brak napisów.... sam nr ??? broń testowa z fabryki i niski nr .
Vis35 Napisano 15 Marzec 2003 Autor Napisano 15 Marzec 2003 Witam, numer ponad 7000 wcale nie jest taki niski i visy z numerami zaledwie kilkaset z 1936 r juz mialy standartowe napisy na zamku , ja mysle ze ten Vis raczej jest zeszlifowany podczas czyszczenia.Polskie napisy i godlo nie byly nabijane tylko fototrawione i przez to dosc plytkie.
Vis35 Napisano 17 Marzec 2003 Autor Napisano 17 Marzec 2003 Polskie zamki nie mialy ostrej krawedzi w tym miejscu,ten zamek jest niemiecki
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.